The Uighur cuisine has a long tradition of 'food culture' among all Asian countries. Its ancient tradition of food culture is considered as an invaluable cultural heritage that is part and parcel of being a member of the Uighur community. Polo, Legmen, and Kebab are just examples of its splendid and diverse cuisines. In2000, franchising of Uighur food products have started and germinated in different key cities and regions of mainland China and other parts of East Asia. However, the franchising have also encountered difficulties in terms of administrative and management issues such as staffing, budgeting, organizing, etc.Consequently, this study focuses by empirically assessing Uighur's franchised food markets, training and development of their staff members, management matters, and remuneration system. It further addresses all of these issues and suggests solutions to decrease risks and problems it may occur in the future
Uygur türkleri zengin bir yemek kültürüne sahiptir. Uzun tarihi süreçte Uygur yemekleri, Uygur Türkleri’nin her dönemde kültürel gelişimine etki eden önemli etkenlerden biridir. Çağdaş Uygur yemekleri içinde Pilav, Legmen, kebap gibi yemekler başka halklarında ilgisini çekmiş ve onlarında da sevilen yemekleri arasında yer almıştır. 2000 yılından itibaren, Uygur’da Milli firmalar açılmaya başlandı. Büyük restoranlar, lokantalar açıldı. Ama onunla beraber, KFC, MC Donald gibi batı yemek firmalarının bu bölgede açılması Uygur yemek sektörünü yeni bir tehlikeyle karşı karşıya bıraktı. Maaş, servis, temizlik açısından Uygur yemek sektöründe bir takım sorunların olması nedeniyle bazı sıkıntılar yaşanıyor. Bu yazıda öncelikle Uygur yemek sektörünün günümüzdeki durumu, personel eğitimi ve Ücret Yönetimindeki sorunları ve bunları çözmenin yöntemleri açıklanacaktır
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Aralık 2014 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2014 Cilt: 2014 Sayı: 4 |