In recent years, the societies became more conscious about the nutrition. Healthy and reliable food is the main demand, however, request to functional foods which can be briefly defined as beneficial nutrients to human health increases. Kefir is an important member of the probiotics, which are the subgroup of functional foods. It is a fermented milk product and contains useful bacteria and yeasts. In this text, the health and metabolism effects of the kefir are discussed in the light of current literature
Son yıllarda toplumlar beslenme konusunda giderek daha bilinçli hale gelmektedir. Beslenme konusunda temel talep olan sağlıklı ve güvenli gıdalar tüketebilme isteğinin yanında; insan sağlığına ek faydalar sağlayan, hastalıklardan koruma potansiyeli olan ve fonksiyonel gıda olarak adlandırılan ürünlere ulaşma isteği de giderek artmaktadır. Kefir, fonksiyonel gıdalardan probiyotikler alt kolunun önemli bir üyesi olup, içeriğinde birçok faydalı maya ve bakteri bulunduran, son yıllarda popülaritesi gittikçe artan fermente bir süt ürünüdür. Bu çalışmada, güncel bilgiler ışığında kefirin metabolik faaliyetler ve sağlık yararları üzerinde durulmuştur.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | GIDA BİLİMİ (Food Science) |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 2 Kasım 2015 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2015 Cilt: 18 Sayı: 1 |