Bu çalışmada, mısır, şeker mısırı atığı
ve yonca ile bunların farklı oranlardaki karışımlarından (%
100 mısır, % 100 şeker mısırı atığı, % 100 yonca, % 20 mısır +% 80 yonca, % 40 mısır
+% 60 yonca, % 60 mısır +% 40 yonca ve % 80 mısır +% 20 yonca, % 20 şeker
mısırı atığı +% 80 yonca, % 40 şeker mısırı atığı +% 60 yonca, % 60 şeker
mısırı atığı +% 40 yonca ve % 80 şeker mısırı atığı +% 20 yonca) oluşan
silajların kalitesi incelenmiştir. Silajlar, 60 günlük silolama dönemi sonunda
açılmış ve silajlarda kuru madde oranı, pH, ham protein oranı, ADF, NDF, asetik
asit ve laktik asit içerikleri gibi özellikler incelenmiştir. İncelenen
özellikler bakımından özellikle yüksek kuru madde ve laktik asit içeriği ile düşük
pH ve asestik asit içeriği açısından yonca silajına % 60-80 oranlarında mısır
ilave edilebilir.
Bölüm | TARLA BİTKİLERİ (Field Crops) |
---|---|
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 26 Aralık 2017 |
Kabul Tarihi | 18 Aralık 2017 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2017 Cilt: 20 |