Walnut is a unique nut separated from other nuts even from other fruits and vegetables due to its nutritiously completeness and goodness in terms of health. For more than a decade, clinical and scientific studies have been continuing to reveal that this super food is packed with nutrients that positively affect the body on a multitude of levels. Walnut contains a very high amount of omega-3 fatty acids. A number of studies revealed that omega-3 help reduce the potential for heart disease, cancer, stroke, diabetes, high blood pressure, and clinical depression. Thus, eating 3 - 5 walnut fruits daily is one of the easiest things a person can do to improve his or her health. This review has been prepared to bring up to date recent clinical and scientific studies in walnut’s health benefits.
Ceviz, sağlık açısından diğer sert kabuklu meyvelerden hatta diğer meyve ve sebzelerden, mükemmel besleyici değer ve faydası ile ayrılan özel bir meyvedir. On yıldan daha fazla süren klinik ve bilimsel çalısmalar, bu üstün gıda kaynağı cevizin insan vücuduna birçok faydası olan besin içerikleri ile yüklenmis olduğunu ortaya çıkarmıstır ve çıkarmaya devam etmektedir. Ceviz, yüksek oranda omega-3 yağ asitleri içermektedir. Çok sayıda arastırma omega-3 yağ asitlerinin kalp hastalıklarını, kanseri, inmeyi, diyabetiyi, yüksek kan basıncını ve klinik depresyonu azaltabilme olasılığını ortaya çıkarmıstır. Bu yüzden günlük 3 - 5 tane ceviz tüketimi, bir insanın sağlığına katkıda bulunabileceği en kolay yollardan biridir. Bu derleme cevizin insan sağlığına katkıları konusunda yapılmıs en son klinik ve bilimsel çalısmaları ortaya koymak amacıyla hazırlanmıstır.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 30 Haziran 2008 |
Kabul Tarihi | 5 Mart 2007 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2008 Cilt: 11 Sayı: 1 |