Conference Paper

HAÇLI SEFERLERİNİN MİRASI

Volume: 3 Number: 2 April 8, 2015
EN TR

HAÇLI SEFERLERİNİN MİRASI

Abstract

The Legacy of The Crusades Tarihi bir fenomenin kültürler arası ilişkilerde siyasi bir kavramlaştırma biçimine dönüşmesinin örneklerinden biri olarak Haçlı seferlerinin ele alındığı bu makalede, fenomenin tarihi derinliği yanı sıra modern zamanlarda ve günümüzde milliyetçilik bağlamında nasıl bir diskur haline geldiği özet bir biçimde işlenmektedir. Haçlılık kavramının Batı Hıristiyan ve Doğu İslâm medeniyetleri arasındaki ilişkiler açısından tarihi arkaplanı olan bir davranış biçimini yansıttığı ve bu medeniyetin mensupları olan insanlarda hangi çağrışımlara yol açtığı sosyolojik ve psikolojik açıdan tartışılırken, aynı zamanda hem Batılı ülkelerde, hem de Doğulu ülkelerde siyasi bir amaç olarak bir ideolojik yaklaşımın malzemesine dönüştürülmesinin izleri sürülmektedir. Bir “medeniyetler çatışmasının temel diskuru olacak biçimde, politik ve ideolojik görüşlerin tabanını oluşturması için yapılan gayretlerin gösterildiği kavramın, bu suretle kültürel diyalektiğe ve dile nüfuzunun etkileri ve yansımaları da bu çerçevede ele alınmakta, çeşitli örneklendirmeler ile kültürler arası temasta oynadığı role göndermeler yapılmaktadır.

Keywords

Haçlı Seferleri, Kudüs, Kutsal Topraklar, Selahattin Eyyûbi, Hıristiyanlık, İslâm, Cihat

References

  1. No references found
APA
Gök, H. (2015). HAÇLI SEFERLERİNİN MİRASI. Kırıkkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 3(2), 114-132. https://izlik.org/JA75PF95KY
AMA
1.Gök H. HAÇLI SEFERLERİNİN MİRASI. KUSBD. 2015;3(2):114-132. https://izlik.org/JA75PF95KY
Chicago
Gök, Halil. 2015. “HAÇLI SEFERLERİNİN MİRASI”. Kırıkkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi 3 (2): 114-32. https://izlik.org/JA75PF95KY.
EndNote
Gök H (April 1, 2015) HAÇLI SEFERLERİNİN MİRASI. Kırıkkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi 3 2 114–132.
IEEE
[1]H. Gök, “HAÇLI SEFERLERİNİN MİRASI”, KUSBD, vol. 3, no. 2, pp. 114–132, Apr. 2015, [Online]. Available: https://izlik.org/JA75PF95KY
ISNAD
Gök, Halil. “HAÇLI SEFERLERİNİN MİRASI”. Kırıkkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi 3/2 (April 1, 2015): 114-132. https://izlik.org/JA75PF95KY.
JAMA
1.Gök H. HAÇLI SEFERLERİNİN MİRASI. KUSBD. 2015;3:114–132.
MLA
Gök, Halil. “HAÇLI SEFERLERİNİN MİRASI”. Kırıkkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, vol. 3, no. 2, Apr. 2015, pp. 114-32, https://izlik.org/JA75PF95KY.
Vancouver
1.Halil Gök. HAÇLI SEFERLERİNİN MİRASI. KUSBD [Internet]. 2015 Apr. 1;3(2):114-32. Available from: https://izlik.org/JA75PF95KY