Review

TÜRKİYE’DE AİLE İÇİ SORUNLARA YÖNELİK SOSYAL POLİTİKALAR VE ŞİDDETİN ÖNLENMESİ

Volume: 8 Number: 1 January 31, 2018
TR EN

TÜRKİYE’DE AİLE İÇİ SORUNLARA YÖNELİK SOSYAL POLİTİKALAR VE ŞİDDETİN ÖNLENMESİ

Abstract

Aile, bütün toplumların en eski ve en önemli kurumudur. Sosyal ilişkiler ilk olarak aile ortamı içinde gerçekleşmektedir. Küreselleşme ile aile etrafında oluşan değer yargıları bir tür değişim sürecine girmiştir. Bu değişim neticesinde aile içi problemler artmıştır. Aile içi sorunların çözülememesi, aile içi şiddet kavramını ortaya çıkarmış ve boşanmalar artmıştır. Bu nedenlerle aile sorunlarının çözümüne yönelik sosyal politikalar üretilmiş ve uygulamaya konulmuştur. Bu çalışmamda, toplumumuzda yaşanan temel aile içi sorunlar ele alınmış ve çözüm önerilerine yer verilmiştir. Ayrıca aile içi şiddet konusuna ve aileye yönelik mevcut sosyal politikalara değinilmiştir.

Keywords

Aile,Aile İçi Sorunlar,Şiddet,Sosyal Politika,Aile İçi Şiddet

References

  1. Ailenin Korunması Ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanuna İlişkin Uygulama Yönetmeliği (2013). T.C. Resmi Gazete, 28532, 18 Ocak 2013.
  2. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı (2014). Türkiye’de kadına yönelik aile içi şiddet araştırması. Ankara: Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü.
  3. Çoban İçağasıoğlu, A. ve Özbesler, C. (2009). Türkiye'de aileye yönelik sosyal politika ve hizmetler. Aile ve Toplum Eğitim-Kültür ve Araştırma Dergisi, 5(18), 31-41.
  4. Durğun, A. (2016). Aile içi problemler ve çözüm önerileri. Mehir Aile Dergisi, (3), 83-95.
  5. Eren, A. (2005). Korku kültürü, değerler kültürü ve şiddet. Aile ve Toplum, 2(9), 23-36.
  6. Genç, Y. (2016). Gençleri fiziksel şiddete iten sebepler, öğrenme yolları ve şiddet eğilimleri. The Journal of Academic Social Science Studies, (44), 51-62.
  7. Genç, Y. ve Kara, H. Z. (2016). İç göç sürecinde birey rollerinin toplumsal cinsiyet açısından değerlendirilmesi. PESA Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi, 2(3), 31-40.
  8. Genç, Y.,Taylan, H. H. ve Barış, İ. (2015). Roman çocuklarının eğitim süreci ve akademik başarılarında sosyal dışlanma algısının rolü. The Journal of Academic Social Science Studies, (33), 79-97.
  9. Güler, N.,Tel, H. ve Tuncay, F. Ö. (2005). Kadının aile içinde yaşanan şiddete bakışı. Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, (27), 51-56.
  10. Seyyar, A. ve Genç, Y. (2010). Sosyal hizmet terimleri (ansiklopedik “sosyal pedagojik çalışma” sözlüğü), Sakarya: Sakarya Kitabevi.
APA
Durğun, A. (2018). TÜRKİYE’DE AİLE İÇİ SORUNLARA YÖNELİK SOSYAL POLİTİKALAR VE ŞİDDETİN ÖNLENMESİ. Kırıkkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 8(1), 1-12. https://izlik.org/JA58PE84MA
AMA
1.Durğun A. TÜRKİYE’DE AİLE İÇİ SORUNLARA YÖNELİK SOSYAL POLİTİKALAR VE ŞİDDETİN ÖNLENMESİ. KUSBD. 2018;8(1):1-12. https://izlik.org/JA58PE84MA
Chicago
Durğun, Arif. 2018. “TÜRKİYE’DE AİLE İÇİ SORUNLARA YÖNELİK SOSYAL POLİTİKALAR VE ŞİDDETİN ÖNLENMESİ”. Kırıkkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi 8 (1): 1-12. https://izlik.org/JA58PE84MA.
EndNote
Durğun A (January 1, 2018) TÜRKİYE’DE AİLE İÇİ SORUNLARA YÖNELİK SOSYAL POLİTİKALAR VE ŞİDDETİN ÖNLENMESİ. Kırıkkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi 8 1 1–12.
IEEE
[1]A. Durğun, “TÜRKİYE’DE AİLE İÇİ SORUNLARA YÖNELİK SOSYAL POLİTİKALAR VE ŞİDDETİN ÖNLENMESİ”, KUSBD, vol. 8, no. 1, pp. 1–12, Jan. 2018, [Online]. Available: https://izlik.org/JA58PE84MA
ISNAD
Durğun, Arif. “TÜRKİYE’DE AİLE İÇİ SORUNLARA YÖNELİK SOSYAL POLİTİKALAR VE ŞİDDETİN ÖNLENMESİ”. Kırıkkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi 8/1 (January 1, 2018): 1-12. https://izlik.org/JA58PE84MA.
JAMA
1.Durğun A. TÜRKİYE’DE AİLE İÇİ SORUNLARA YÖNELİK SOSYAL POLİTİKALAR VE ŞİDDETİN ÖNLENMESİ. KUSBD. 2018;8:1–12.
MLA
Durğun, Arif. “TÜRKİYE’DE AİLE İÇİ SORUNLARA YÖNELİK SOSYAL POLİTİKALAR VE ŞİDDETİN ÖNLENMESİ”. Kırıkkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, vol. 8, no. 1, Jan. 2018, pp. 1-12, https://izlik.org/JA58PE84MA.
Vancouver
1.Arif Durğun. TÜRKİYE’DE AİLE İÇİ SORUNLARA YÖNELİK SOSYAL POLİTİKALAR VE ŞİDDETİN ÖNLENMESİ. KUSBD [Internet]. 2018 Jan. 1;8(1):1-12. Available from: https://izlik.org/JA58PE84MA