Dijital Emek ve Katılımcı Kültürün Sosyal Medya Platformlarındaki Yansımaları
Abstract
Keywords
Dijital emek, üretüketici, sosyal medya, izleyici metası, katılımcı kültür, dijital emeğin sömürüsü, maddi olmayan emek
References
- Aksoy, S. (2019). Kültür Endüstrisi Güdümünde Boş Zaman Pratiklerinde Tektipleşme: “Keyif” Etiketi İle Yapılmış Instagram Paylaşımları Üzerine Bir İnceleme. Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Dergisi (AKİL), 31, 601-622.
- Atabey, E. (2022). Sosyal Medyayı Dijital Emek Üzerinden Okumak. İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Yüzyıl’da İletişim Kongresi (s. 57-67). İstanbul: İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Yayınları.
- Atikaslan, H. O. (2022). Türkiye’de K-Pop Hayranlığı ve Dijital Emek: Twitter Hayran Hesapları. Intermedia International e-Journal, 9(17), 212-234.
- Aymaz, G. (2019). Bir Üretim Aracı ve Bir İdeoloji Olarak Dijital Medya: Frankfurt Okulu'nun Kültür Endüstrisi Kavramı ve Dijital Emek İlişkisi. Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi 6. Uluslararası İletişim Günleri Dijital Dönüşüm Sempozyumu, (s. 53-80). İstanbul.
- Aytaç, Ö. (2005). Kapitalizm ve Boş Zaman. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, 6(1).
- Aytaç, Ö. (2006). Tüketimcilik ve Metalaşma Kıskacında Boş Zaman. Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 11(1), 27-53.
- Baudrillard, J. (2008). Tüketim Toplumu Söylenceleri Yapıları (3. b.). H. Deliceçaylı& F. Keskin (Çev.) İstanbul: Ayrıntı Yayınları.
- Bozbay, B., & Koç Akgül, S. (2023). Dijital emek bağlamında Instagram: Dijital emeğin farkındalığı üzerine nitel bir çalışma. İNİF E- Dergi, 8(2), 210-228.
- Çeliker Saraç, D., & Aksoy, S. (2021). Dijital Medya Platformu İncelemelerinde Emek Tartışmaları: Ekonomi Politik Bir Değerlendirme. İlef Dergisi, 8(1), 133-156.
- Çetin, B. N. (2019). Üretüketim Olgusu Bağlamında Örtülü Emek Olarak Dijital Üretüketici Emeği. Sosyal Siyaset Konferansları Dergisi, 77, 349-382.