Translation
BibTex RIS Cite

Kurt Vonnegut’un “Harrison Bergeron”unda Özgürlüğe Karşı Eşitlik: Distopik Ortam Üzerine Bir Çalışma

Year 2022, Issue: 105, 243 - 250, 23.03.2022

Abstract

Bu makale Vonnegut’un distopik kısa öykülerinden biri olan Harrison Bergeron’un temel olarak tek mantıklı bir düzen yaratmanın bir aracı olarak medyanın kullanımına odaklanan bir ortam analizi ve bu monolojik düzenden kaçış eylemi olarak kullanılan dans sahnesi üzerine odaklanarak analiz ve tahsis edilmiştir. Kurt Vonnegut, çağdaş bir Amerikalı roman yazarı ve kısa öykü yazarıdır, İkinci Dünya Savaşı sırasında edindiği tecrübeleri kullanarak güç yapıları hakkındaki yergisel çalışmalarıyla özellikle savaş sonrası Amerikan toplumunu yansıtır. Ve bu kısa hikâyede hayali bir Amerikan toplumunda zorla eşitliği hicvediyor.

Equality versus Freedom in ‘Harrison Bergeron’ by Kurt Vonnegut: A Study of Dystopian Setting

Year 2022, Issue: 105, 243 - 250, 23.03.2022

Abstract

This article is devoted to the analysis of one of Kurt Vonnegut’s dystopian short stories, Harrison Bergeron, through the setting analysis focusing mainly on the use of media as a means of creating mono logical setting and discussing the dance scene as an act of escape from this mono logical setting. Kurt Vonnegut, a contemporary American novelist and short story writer, using his experiences during World War II, reflects on the post war American society especially through his satirical works about power structures. And in this short story he satirizes the forced equality
in an imaginary American society. Keywords:

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language English
Journal Section Çeviri
Authors

Abdol Hossein Joodaki This is me

Hamideh Mahdiany This is me

Translators

Tuğba Akman This is me

Publication Date March 23, 2022
Submission Date February 12, 2022
Published in Issue Year 2022 Issue: 105

Cite

APA Joodaki, A. H., & Mahdiany, H. (2022). Equality versus Freedom in ‘Harrison Bergeron’ by Kurt Vonnegut: A Study of Dystopian Setting (T. Akman, Trans.). Liberal Düşünce Dergisi(105), 243-250.