BibTex RIS Cite

Öğretmen -Çocuk İlişkisinin Okul Öncesi Dönem Çocukların Sosyal Yetkinlik ve Davranışları, Sosyal Problem Çözme Becerilerini Yordayıcı Etkisinin İncelenmesi

Year 2016, Issue: 40, 0 - 0, 27.12.2016

Abstract

Bu araştırmanın amacı öğretmen-çocuk ilişkisinin çocukların sosyal yetkinlik ve sosyal problem çözme becerilerini yordayıp yordamağını incelemektir. Araştırma tarama modellerinden ilişkisel tarama yöntemi ile gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın örneklemini okul öncesi eğitim kurumuna devam eden 4-5 yaş aralığında 167 çocuk oluşturmaktadır.  Veri toplama aracı olarak kişisel bilgi formu;  Öğretmen  – Çocuk İlişkisi Ölçeği; Okul Öncesi Sosyal Yetkinlik ve Davranış Değerlendirme–Ebeveyn Formu Ölçeği ve Wally Çocuk Sosyal Problem Çözme Dedektif Oyun Ölçeği kullanılmıştır. Veriler pearson korelasyon katsayısı ve çoklu regresyon analizi ile sınanmıştır. Araştırmanın sonucunda öğretmen-çocuk ilişkileri alt boyutları ile sosyal yetkinlik ve davranışları, sosyal problem çözme becerileri alt boyutları arasında anlamlı düzeyde ilişki bulunmuştur. Ayrıca öğretmen-çocuk ilişkisi alt boyutlarının sosyal yetkinlik ve davranışları, sosyal problem çözme becerileri alt boyutlarını anlamı düzeyde yordadığı bulunmuştur. 

Year 2016, Issue: 40, 0 - 0, 27.12.2016

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Journal Section Makaleler
Authors

Esra Dereli

Publication Date December 27, 2016
Submission Date July 28, 2016
Published in Issue Year 2016 Issue: 40

Cite

APA Dereli, E. (2016). Öğretmen -Çocuk İlişkisinin Okul Öncesi Dönem Çocukların Sosyal Yetkinlik ve Davranışları, Sosyal Problem Çözme Becerilerini Yordayıcı Etkisinin İncelenmesi. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 1(40).