BibTex RIS Cite

Lost Kirkuk Dishes in Turkish Cuisine

Year 2012, Volume: 5 Issue: 9, 326 - 343, 01.12.2012

Abstract

In this article, Turkish cuisine starting from the Central Asia, then to Ottoman and Kirkuk geography has been mentioned in relation to the written sources of those periods and Kirkuk dishes that have been lost in today’s Turkey but that stil continue to exsist in Kirkuk cuisine have been described with their recipes.

TÜRK MUTFAĞINDAN KAYBOLAN KERKÜK YEMEKLERİ

Year 2012, Volume: 5 Issue: 9, 326 - 343, 01.12.2012

Abstract

Bu makalede, Orta Asya’dan başlayarak Osmanlı’ya ve oradan da Kerkük’e kadar uzanan coğrafyadaki Türk mutfağına, dönemlere ait yazılı kaynakların doğrultusunda değinilmiş, günümüz Türkiye’sinde unutulup kaybolan, buna karşın Kerkük Mutfağı’nda yaşayan yemekler, tarifleriyle beraber anlatılmıştır.

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA78NR79GJ
Journal Section Articles
Authors

Ziyat Akkoyunlu This is me

Publication Date December 1, 2012
Submission Date December 1, 2012
Published in Issue Year 2012 Volume: 5 Issue: 9

Cite

APA Akkoyunlu, Z. (2012). TÜRK MUTFAĞINDAN KAYBOLAN KERKÜK YEMEKLERİ. Motif Akademi Halkbilimi Dergisi, 5(9), 326-343.