BibTex RIS Cite

The Role of the Parethetical Words in Telling the Tales

Year 2011, Volume: 4 Issue: 8, 5 - 14, 01.12.2011

Abstract

The role of the parenthetical words in telling the tales is analyzed in the article. To tell teller’s thoughts widely and comprehensive and at the same time to include his context into it is salled the parenthetical word.

HAŞİYE METNİN (ARA SÖZ VE CÜMLELERİN) MASAL ANLATIMINDA ROLÜ

Year 2011, Volume: 4 Issue: 8, 5 - 14, 01.12.2011

Abstract

Mekalede masal anlatıcılığının özelikleri ve anlatı sürecinde ortaya çıkan bazı hususlar araştırılmıştır. Söyleyicinin anlatı zamanı esas metinin dışına çıkma olayı ve söyliyenin kendisinin eklediği metinler üzerine tahlil yapılmıştır. Masal da diger anlatı türleri gibi bir iletişim aracıdır. Bu iletişim zamanı söyleyicinin söze dayalı yardımcı vasıtalardan, örnegin ara sözlerden (haşiye metin) yararlanması kurulan irtibatın canlı, dinamik yön almasını sağlamış olur. Ara söz kavramı az araştırılmakla beraber bir terim gibi daha çok Türkiye halkbilimcileri tarafından kullanılmaktadır. Dilbilim terimi olan ara söz yerine haşiye metin kavramını kullanmağı daha uygun buluyoruz. Ancak bildiride daha anlaşıklı olması için yaygın olan ara söz terimi haşiye metin kavramı ile paralel kullanılmıştır.

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA84DB77MU
Journal Section Articles
Authors

Fuzuli Bayat This is me

Publication Date December 1, 2011
Submission Date December 1, 2011
Published in Issue Year 2011 Volume: 4 Issue: 8

Cite

APA Bayat, F. (2011). HAŞİYE METNİN (ARA SÖZ VE CÜMLELERİN) MASAL ANLATIMINDA ROLÜ. Motif Akademi Halkbilimi Dergisi, 4(8), 5-14.