BibTex RIS Cite
Year 2016, Volume: 8 Issue: 17, 51 - 69, 30.12.2016

Abstract

Ön Lisans Düzeyinde Turizm Eğitimi Alan Öğrencilerin Kariyere Yönelik Algıları: Süleyman Demirel Üniversitesi Örneği Perceptions Of Pre-Undergraduate Level Tourism Students’ Towards Career: The Case Of Suleyman Demirel University

Year 2016, Volume: 8 Issue: 17, 51 - 69, 30.12.2016

Abstract

Bu çalışmada ön lisans düzeyinde turizm eğitimi almakta olan üniversite öğrencilerinin, turizm sektöründe kariyere yönelik algılarının belirlenmesi amaçlanmıştır. Çalışmada veri toplama yöntemi olarak anket yöntemi kullanılmıştır. Araştırma kapsamında, Süleyman Demirel Üniversitesi bünyesindeki Meslek Yüksekokullarındaki, Turizm ve Otel İşletmeciliği ve Aşçılık programlarında 2014-2015 akademik yılında eğitim gören 312 öğrenciye anket uygulaması gerçekleştirilmiştir. Elde edilen verilerin analizi, frekans analizleri, Mann-Whitney U ve Kruskall-Wallis testleri ile gerçekleştirilmiştir. Araştırma sonuçlarına göre öğrencilerin büyük bir kısmının turizm sektörüne yönelik olumlu bir tutum içerisinde oldukları saptanmıştır. Okudukları program ilk tercihi olan öğrencilerin kariyere yönelik algılarının daha yüksek bir ortalamaya sahip olduğu ve geleceğe yönelik kariyer algılarının diğer öğrencilere göre olumlu olduğu görülmüştür. Ayrıca aşçılık programı öğrencilerinin kariyere yönelik algılarının, Turizm Ve Otel İşletmeciliği programı öğrencilerine göre daha yüksek olduğu belirlenmiştir.

There are 0 citations in total.

Details

Journal Section Articles
Authors

Murat Çuhadar

İbrahim Çetintürk

Publication Date December 30, 2016
Submission Date November 22, 2016
Published in Issue Year 2016 Volume: 8 Issue: 17

Cite

APA Çuhadar, M., & Çetintürk, İ. (2016). Ön Lisans Düzeyinde Turizm Eğitimi Alan Öğrencilerin Kariyere Yönelik Algıları: Süleyman Demirel Üniversitesi Örneği Perceptions Of Pre-Undergraduate Level Tourism Students’ Towards Career: The Case Of Suleyman Demirel University. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 8(17), 51-69.