BibTex RIS Cite

Atık Mantar Kompostu/Substratının Kullanım Alanları – 2: Lignoselülozik Enzim Ekstraksiyonu

Year 2016, Volume: 7 Issue: 1, 66 - 77, 29.04.2016

Abstract

Yenebilir ve tıbbi özellikli makrofungusların üretimi, dünya genelinde en yüksek miktarda gerçekleştirilen katı faz fermentasyonu uygulamasıdır. En fazla üretimi yapılan mantar türleri Agaricus bisporus, Pleurotus türleri ve Lentinula edodes’tir. Üretilen her bir kg mantar için atık olarak 3–5 kg kadar atık mantar kompostu/substratı (AMS) açığa çıktığı bildirilmektedir. Bu durumda AMS’nin depolanma ya da uzaklaştırılması, çözülmesi gereken ve büyüyen bir sorun olarak ortaya çıkmaktadır. AMS’nin tekrar kullanımı ve ekonomiye geri dönüşüm alternatiflerini irdeleleyecek olan bu yazı dizisinin ikincisinde AMS’nin lakkaz, lignin peroksidaz, mangan peroksidaz, versatil peroksidaz, selülaz ve ksilanaz gibi biyoteknolojik öneme sahip lignoselülozik enzimlerin kaynağı olarak kullanılabilirliği değerlendirilmiştir.

Year 2016, Volume: 7 Issue: 1, 66 - 77, 29.04.2016

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section MYCOLOGY
Authors

Mustafa Yamaç

Aysun Pekşen

Publication Date April 29, 2016
Published in Issue Year 2016 Volume: 7 Issue: 1

Cite

APA Yamaç, M., & Pekşen, A. (2016). Atık Mantar Kompostu/Substratının Kullanım Alanları – 2: Lignoselülozik Enzim Ekstraksiyonu. Mantar Dergisi, 7(1), 66-77.

The works submitted to our journals are first judged grammatically. After this phase, articles are sent two reviewers. If necessary, the third reviewer is assessed. In the publication of works, a decision is made by evaluating the level of contribution to science and readers within the criteria specified in the writing rules. Reviewers are requested to submit their assessments within 30 days at the latest. The reviewers' evaluations and the answers to these evaluations are reviewed by the editor and it is decided whether the work will be published or not.

International Peer Reviewed Journal

The journal doesn’t have APC or any submission charges

Creative Commons Lisansı
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License