Review
BibTex RIS Cite

Honey in the ancient world

Year 2021, Volume: 15 Issue: 1, 62 - 74, 30.04.2021

Abstract

References

  • Referans1: Platon, Philebus, Vol. IX, 47e, Çev. Harold N. Fowler, Cambridge, MA, Harvard University Press, London, 1925. Referans2: Ovidius, Dönüşümler, Çev. İ. Z. Eyüpoğlu, Payel Yayınevi, İstanbul, 1994. Referans3:Aristophanes, Plutus, Çev. Eugene O’Neill, New York, 1938.

Eskiçağ’da Bal

Year 2021, Volume: 15 Issue: 1, 62 - 74, 30.04.2021

Abstract

Antik çağ’da arı ve bal oldukça önemli bir yere sahiptir. Eski çağlarda yaşayan insanların doğayı keşfi ile bal, beslenme kültüründe, sağlık alanında ve zaman zaman da hukuk ve ticarette kendine önemli bir yer bulmuştur. Antik çağ mutfağında bal, şekerin bilinmemesinden dolayı tatlandırıcı bir gıda maddesi olarak sıklıkla tercih edilmiştir. Tıpkı günümüzde olduğu gibi antik çağ mutfağında da sağlık sorunları hem kolay ulaşılmasından hem de içeriğindeki etken maddelerinden dolayı sıklıkla kullanılmıştır. Kutsal kitaplarda dahi kendine yer bulan arı ve bal her dönem her kültürde önemini korumuştur. Balın, Mutfaktan sağlığa, evlilik sözleşmelerinden fethedilen topraklarda haraç olarak kullanımına kadar oldukça geniş ve özel bir bulunmaktadır. Bilinçli bir şekilde bal üretiminin yapılmasında arı kovanlarının üretiminde dönemsel farklılıklar olsa da, yerel malzemeler kovan çeşitlerinde belirleyici etken olmuştur.

References

  • Referans1: Platon, Philebus, Vol. IX, 47e, Çev. Harold N. Fowler, Cambridge, MA, Harvard University Press, London, 1925. Referans2: Ovidius, Dönüşümler, Çev. İ. Z. Eyüpoğlu, Payel Yayınevi, İstanbul, 1994. Referans3:Aristophanes, Plutus, Çev. Eugene O’Neill, New York, 1938.
There are 1 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Review Article
Authors

Beste Şenoğlu Fenerci 0000-0003-2648-5301

Publication Date April 30, 2021
Submission Date March 10, 2021
Published in Issue Year 2021 Volume: 15 Issue: 1

Cite

APA Şenoğlu Fenerci, B. (2021). Eskiçağ’da Bal. MASROP E-Dergi, 15(1), 62-74.
AMA Şenoğlu Fenerci B. Eskiçağ’da Bal. MASROP E-Dergi. April 2021;15(1):62-74.
Chicago Şenoğlu Fenerci, Beste. “Eskiçağ’da Bal”. MASROP E-Dergi 15, no. 1 (April 2021): 62-74.
EndNote Şenoğlu Fenerci B (April 1, 2021) Eskiçağ’da Bal. MASROP E-Dergi 15 1 62–74.
IEEE B. Şenoğlu Fenerci, “Eskiçağ’da Bal”, MASROP E-Dergi, vol. 15, no. 1, pp. 62–74, 2021.
ISNAD Şenoğlu Fenerci, Beste. “Eskiçağ’da Bal”. MASROP E-Dergi 15/1 (April 2021), 62-74.
JAMA Şenoğlu Fenerci B. Eskiçağ’da Bal. MASROP E-Dergi. 2021;15:62–74.
MLA Şenoğlu Fenerci, Beste. “Eskiçağ’da Bal”. MASROP E-Dergi, vol. 15, no. 1, 2021, pp. 62-74.
Vancouver Şenoğlu Fenerci B. Eskiçağ’da Bal. MASROP E-Dergi. 2021;15(1):62-74.