Other
BibTex RIS Cite

İstanbul Mutfağında Yeni Dünya Lezzetleri: Domates, Biber, Patates

Year 2019, Issue: 5, 86 - 89, 01.10.2019
https://doi.org/10.32325/iaad.2019.5

Abstract

On beşinci yüzyıldan yirminci yüzyıl başlarına değin Osmanlı İmparatorluğu’nun başkenti olan İstanbul, bir yandan saray kültürü, diğer yandan kentin kendi içinde barındırdığı kültürel çeşitlilik ve başkent olmanın getirdiği ticari, kültürel ve ekonomik dinamikler ile zengin bir mutfak kültürü oluşturmuştur. Seçkin İstanbul mutfağında kullanılan malzemeler, tercih edilen lezzet ve tatlar yüzyıllar içinde değişerek farklılık göstermiştir.

References

  • Samancı, Özge. “Vegetable Patrimony of the Ottoman Culinary Culture”. Proceedings of the IVth International Congress of Ethnobotany (ICEB 2005) içinde. Derleyen Z. Füsun Ertuğ. İstanbul: Ege Yayınları, 2006, 565-570.
Year 2019, Issue: 5, 86 - 89, 01.10.2019
https://doi.org/10.32325/iaad.2019.5

Abstract

References

  • Samancı, Özge. “Vegetable Patrimony of the Ottoman Culinary Culture”. Proceedings of the IVth International Congress of Ethnobotany (ICEB 2005) içinde. Derleyen Z. Füsun Ertuğ. İstanbul: Ege Yayınları, 2006, 565-570.
There are 1 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Research Articles
Authors

Özge Samancı This is me

Publication Date October 1, 2019
Published in Issue Year 2019 Issue: 5

Cite

Chicago Samancı, Özge. “İstanbul Mutfağında Yeni Dünya Lezzetleri: Domates, Biber, Patates”. Meltem İzmir Akdeniz Akademisi Dergisi, no. 5 (October 2019): 86-89. https://doi.org/10.32325/iaad.2019.5.