Diğer
BibTex RIS Kaynak Göster

İstanbul Mutfağında Yeni Dünya Lezzetleri: Domates, Biber, Patates

Yıl 2019, Sayı: 5, 86 - 89, 01.10.2019
https://doi.org/10.32325/iaad.2019.5

Öz

On beşinci yüzyıldan yirminci yüzyıl başlarına değin Osmanlı İmparatorluğu’nun başkenti olan İstanbul, bir yandan saray kültürü, diğer yandan kentin kendi içinde barındırdığı kültürel çeşitlilik ve başkent olmanın getirdiği ticari, kültürel ve ekonomik dinamikler ile zengin bir mutfak kültürü oluşturmuştur. Seçkin İstanbul mutfağında kullanılan malzemeler, tercih edilen lezzet ve tatlar yüzyıllar içinde değişerek farklılık göstermiştir.

Kaynakça

  • Samancı, Özge. “Vegetable Patrimony of the Ottoman Culinary Culture”. Proceedings of the IVth International Congress of Ethnobotany (ICEB 2005) içinde. Derleyen Z. Füsun Ertuğ. İstanbul: Ege Yayınları, 2006, 565-570.
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Araştırma Makaleleri
Yazarlar

Özge Samancı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 2019
Yayımlandığı Sayı Yıl 2019 Sayı: 5

Kaynak Göster

Chicago Samancı, Özge. “İstanbul Mutfağında Yeni Dünya Lezzetleri: Domates, Biber, Patates”. Meltem İzmir Akdeniz Akademisi Dergisi, sy. 5 (Ekim 2019): 86-89. https://doi.org/10.32325/iaad.2019.5.