EN
TR
Çay Üretiminde Hasat Ve Hasat Sonrasında Karşılaşılan Sorunlar Ve Çözüm Önerileri
Öz
Dünyada çay üretiminde Çin, Hindistan, Kenya ve Sri Lanka’dan sonra Türkiye 5. sıra yer almaktadır. Ülkemizde çay üretiminin tamamı ise Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yapılmaktadır. Çay üretiminde ilk sırada yer alan Rize ilinde yapılan bu araştırmada çay hasadı ve sonrasındaki sorunların ortaya konulması hedeflenmiştir. Araştırmada üreticiler, çay alım yeri yetkilileri ve nakliye yapan kişiler ile yapılan anket, gözlem ve değerlendirmelere yer verilmiştir. Çayın hasat aşamasından itibaren karşılaşılan sorunlar yanında, bunlara yönelik çözüm önerilerine de yer verilmiştir.
Kaynakça
- Akbulut
- Akbulut
Ayrıntılar
Birincil Dil
Türkçe
Konular
-
Bölüm
-
Yayımlanma Tarihi
4 Ekim 2017
Gönderilme Tarihi
9 Eylül 2017
Kabul Tarihi
-
Yayımlandığı Sayı
Yıl 2017 Cilt: 2
APA
Akbulut, M., & Bakoğlu, N. (2017). Çay Üretiminde Hasat Ve Hasat Sonrasında Karşılaşılan Sorunlar Ve Çözüm Önerileri. Meyve Bilimi, 2. https://izlik.org/JA37XX23PY
AMA
1.Akbulut M, Bakoğlu N. Çay Üretiminde Hasat Ve Hasat Sonrasında Karşılaşılan Sorunlar Ve Çözüm Önerileri. Meyve Bilimi. 2017;2. https://izlik.org/JA37XX23PY
Chicago
Akbulut, Mustafa, ve Nalan Bakoğlu. 2017. “Çay Üretiminde Hasat Ve Hasat Sonrasında Karşılaşılan Sorunlar Ve Çözüm Önerileri”. Meyve Bilimi 2 (Ekim). https://izlik.org/JA37XX23PY.
EndNote
Akbulut M, Bakoğlu N (01 Ekim 2017) Çay Üretiminde Hasat Ve Hasat Sonrasında Karşılaşılan Sorunlar Ve Çözüm Önerileri. Meyve Bilimi 2
IEEE
[1]M. Akbulut ve N. Bakoğlu, “Çay Üretiminde Hasat Ve Hasat Sonrasında Karşılaşılan Sorunlar Ve Çözüm Önerileri”, Meyve Bilimi, c. 2, Eki. 2017, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA37XX23PY
ISNAD
Akbulut, Mustafa - Bakoğlu, Nalan. “Çay Üretiminde Hasat Ve Hasat Sonrasında Karşılaşılan Sorunlar Ve Çözüm Önerileri”. Meyve Bilimi 2 (01 Ekim 2017). https://izlik.org/JA37XX23PY.
JAMA
1.Akbulut M, Bakoğlu N. Çay Üretiminde Hasat Ve Hasat Sonrasında Karşılaşılan Sorunlar Ve Çözüm Önerileri. Meyve Bilimi. 2017;2. Available at https://izlik.org/JA37XX23PY.
MLA
Akbulut, Mustafa, ve Nalan Bakoğlu. “Çay Üretiminde Hasat Ve Hasat Sonrasında Karşılaşılan Sorunlar Ve Çözüm Önerileri”. Meyve Bilimi, c. 2, Ekim 2017, https://izlik.org/JA37XX23PY.
Vancouver
1.Mustafa Akbulut, Nalan Bakoğlu. Çay Üretiminde Hasat Ve Hasat Sonrasında Karşılaşılan Sorunlar Ve Çözüm Önerileri. Meyve Bilimi [Internet]. 01 Ekim 2017;2. Erişim adresi: https://izlik.org/JA37XX23PY