BibTex RIS Cite

Dizüstü Bilgisayar Seçiminde Değerlendirilen Kriterlerin Önem Düzeylerinin AHP ile Belirlenmesi: 1. ve 2. Sınıf Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Uygulaması

Year 2018, Volume: 7 Issue: 4, 0 - 0, 01.10.2018

Abstract

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri eğitimleri boyunca farklı programlama dilleri, algoritma geliştirme, veritabanı uygulamaları gibi alanlarda eğitim almaktadırlar. Bu eğitimleri için kullanacakları temel araç bilgisayardır. Bu nedenle ihtiyaçlarını giderebilecek bir bilgisayar sahibi olmak isterler. Okulda, yaşam alanında ve farklı yerlerde projeler geliştirilmesi esnasında ihtiyaç duyulduğu için taşınabilir olması nedeniyle dizüstü bilgisayarlar sıklıkla tercih edilmektedir. Birçok farklı özellikler taşıması nedeniyle dizüstü bilgisayar seçimi herkes için farklı kriterlere göre yapılmaktadır. Bu çalışmada, Balıkesir Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencilerinin dizüstü bilgisayar seçiminde kullandıkları kriterlerin önem düzeyleri, yapılan anket sonucunda Analitik Hiyerarşi Prosesi metodu kullanılarak ortaya konmuştur.

Year 2018, Volume: 7 Issue: 4, 0 - 0, 01.10.2018

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Journal Section Articles
Authors

A. Aytekin This is me

O. Kuvat

Publication Date October 1, 2018
Published in Issue Year 2018 Volume: 7 Issue: 4

Cite

APA Aytekin, A., & Kuvat, O. (2018). Dizüstü Bilgisayar Seçiminde Değerlendirilen Kriterlerin Önem Düzeylerinin AHP ile Belirlenmesi: 1. ve 2. Sınıf Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Uygulaması. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi, 7(4).
AMA Aytekin A, Kuvat O. Dizüstü Bilgisayar Seçiminde Değerlendirilen Kriterlerin Önem Düzeylerinin AHP ile Belirlenmesi: 1. ve 2. Sınıf Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Uygulaması. MJSS. October 2018;7(4).
Chicago Aytekin, A., and O. Kuvat. “Dizüstü Bilgisayar Seçiminde Değerlendirilen Kriterlerin Önem Düzeylerinin AHP Ile Belirlenmesi: 1. Ve 2. Sınıf Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Uygulaması”. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi 7, no. 4 (October 2018).
EndNote Aytekin A, Kuvat O (October 1, 2018) Dizüstü Bilgisayar Seçiminde Değerlendirilen Kriterlerin Önem Düzeylerinin AHP ile Belirlenmesi: 1. ve 2. Sınıf Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Uygulaması. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi 7 4
IEEE A. Aytekin and O. Kuvat, “Dizüstü Bilgisayar Seçiminde Değerlendirilen Kriterlerin Önem Düzeylerinin AHP ile Belirlenmesi: 1. ve 2. Sınıf Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Uygulaması”, MJSS, vol. 7, no. 4, 2018.
ISNAD Aytekin, A. - Kuvat, O. “Dizüstü Bilgisayar Seçiminde Değerlendirilen Kriterlerin Önem Düzeylerinin AHP Ile Belirlenmesi: 1. Ve 2. Sınıf Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Uygulaması”. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi 7/4 (October 2018).
JAMA Aytekin A, Kuvat O. Dizüstü Bilgisayar Seçiminde Değerlendirilen Kriterlerin Önem Düzeylerinin AHP ile Belirlenmesi: 1. ve 2. Sınıf Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Uygulaması. MJSS. 2018;7.
MLA Aytekin, A. and O. Kuvat. “Dizüstü Bilgisayar Seçiminde Değerlendirilen Kriterlerin Önem Düzeylerinin AHP Ile Belirlenmesi: 1. Ve 2. Sınıf Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Uygulaması”. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi, vol. 7, no. 4, 2018.
Vancouver Aytekin A, Kuvat O. Dizüstü Bilgisayar Seçiminde Değerlendirilen Kriterlerin Önem Düzeylerinin AHP ile Belirlenmesi: 1. ve 2. Sınıf Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Uygulaması. MJSS. 2018;7(4).

MANAS Journal of Social Studies