MESLEK YÜKSEK OKULU ÖĞRENCİLERİNİN PAZARLAMA ALGISI: BİR VAKIF VE BİR DEVLET MESLEK YÜKSEK OKULUNDA UYGULAMA

Volume: 7 Number: 13 March 11, 2014
Tufan Özsoy , Levent Gelibolu
TR

MESLEK YÜKSEK OKULU ÖĞRENCİLERİNİN PAZARLAMA ALGISI: BİR VAKIF VE BİR DEVLET MESLEK YÜKSEK OKULUNDA UYGULAMA

Abstract

Öğrencilerin tutum ve beklentilerinin tespiti; pazarlama müfredatının geliştirilmesi, ders içeriklerine uygun materyallerin belirlenmesi ve uygun öğretim tekniklerinin yaygınlaştırılması adına önem taşımaktadır. Pazarlamanın ana bilim dalı olarak öğrencilere çekici hale getirilmesi, yıllardır tartışılan bir konu haline gelmiştir (Hughstad 1997; LaBarbera ve Simonoff 1999). Bölüm ve ders seçiminde işletme öğrencilerinin finans ve muhasebe gibi aktif ve maddi (somut) alanlarla ilgilendikleri gözlenmiştir (Nulty ve Barrett 1996). Bu alanlardaki sınıflar daha faal, doğru ve yanlış olarak ayrılabilecek niteliğe sahip ve kuramsal olmayan yapısıyla, öğrencilerin ilgisini çekmektedir (Camey ve Williams, 2004). Öğrencilerden bir geri bildirim niteliğinde olan bu çalışma ile biri devlet diğeri vakıf olmak üzere iki farklı üniversitede, pazarlama dersi alan meslek yüksek okulu öğrencilerinin pazarlamaya yönelik algı, tutum ve beklentileri tespit edilmeye çalışılmıştır.

Keywords

MYO, Öğrencilerin Pazarlama Algısı

References

  1. Kaynaklar
  2. Alkibay,S. (1995). Satışçılık Mesleğinin Üniversite Öğrencilerine Göre Bugünkü Konumu, Pazarlama Dünyası Dergisi, İstanbul, Yıl:9, Sayı:54.
  3. Camey, J. P. ve Williams, J.K.. (2004). “Selling Principles: Influencing Principles of Marketing Students' Perceptions of and Attitudes toward Marketing as a Discipline”, Journal of Marketing Education, Vol.26 No.2.
  4. Cebula, R. J., Jerry Lopes (1982). “Determinants of student choice of undergraduate major field”. American Educational Research Journal,19, 303.
  5. Ferrell, Linda, Gonzalez, G. (2004). “Beliefs and Expectaitons of Principles of Marketing Students”. Journal of Marketing Education, Vol.26(2), 116-122.
  6. Gren, K.(1994). After the boom: Management majors in the 1900s. New York: McGraw-Hill Primis.
  7. Hughstad, P. (1997). “Marketing the marketing major”. Journal of Marketing Education, 19(1),4-13.
  8. Hurdle, P.M. (2004). “Exploring marketing students' classroom expectations”. Proceedings of the American Marketing Association, 15.
  9. Jaju, A., ve Kwak, H.. (2000). Learning preferences of marketing students. In Proceedings of AMA Winter Educators' Conference, edited by John P.Workman Jr. And William D. Perreault Jr., 243-50. San Antonio, TX: American Marketing Association.
  10. Juric, B., Todd, S. ve Henry, J. (1997). “From the student perspective: Why enroll in an introductory marketing course?”. Journal of Marketing Education, 19.
APA
Özsoy, T., & Gelibolu, L. (2014). MESLEK YÜKSEK OKULU ÖĞRENCİLERİNİN PAZARLAMA ALGISI: BİR VAKIF VE BİR DEVLET MESLEK YÜKSEK OKULUNDA UYGULAMA. Mustafa Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 7(13), 404-419. https://izlik.org/JA46UJ89HL
AMA
1.Özsoy T, Gelibolu L. MESLEK YÜKSEK OKULU ÖĞRENCİLERİNİN PAZARLAMA ALGISI: BİR VAKIF VE BİR DEVLET MESLEK YÜKSEK OKULUNDA UYGULAMA. Mustafa Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi. 2014;7(13):404-419. https://izlik.org/JA46UJ89HL
Chicago
Özsoy, Tufan, and Levent Gelibolu. 2014. “MESLEK YÜKSEK OKULU ÖĞRENCİLERİNİN PAZARLAMA ALGISI: BİR VAKIF VE BİR DEVLET MESLEK YÜKSEK OKULUNDA UYGULAMA”. Mustafa Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 7 (13): 404-19. https://izlik.org/JA46UJ89HL.
EndNote
Özsoy T, Gelibolu L (March 1, 2014) MESLEK YÜKSEK OKULU ÖĞRENCİLERİNİN PAZARLAMA ALGISI: BİR VAKIF VE BİR DEVLET MESLEK YÜKSEK OKULUNDA UYGULAMA. Mustafa Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 7 13 404–419.
IEEE
[1]T. Özsoy and L. Gelibolu, “MESLEK YÜKSEK OKULU ÖĞRENCİLERİNİN PAZARLAMA ALGISI: BİR VAKIF VE BİR DEVLET MESLEK YÜKSEK OKULUNDA UYGULAMA”, Mustafa Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, vol. 7, no. 13, pp. 404–419, Mar. 2014, [Online]. Available: https://izlik.org/JA46UJ89HL
ISNAD
Özsoy, Tufan - Gelibolu, Levent. “MESLEK YÜKSEK OKULU ÖĞRENCİLERİNİN PAZARLAMA ALGISI: BİR VAKIF VE BİR DEVLET MESLEK YÜKSEK OKULUNDA UYGULAMA”. Mustafa Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 7/13 (March 1, 2014): 404-419. https://izlik.org/JA46UJ89HL.
JAMA
1.Özsoy T, Gelibolu L. MESLEK YÜKSEK OKULU ÖĞRENCİLERİNİN PAZARLAMA ALGISI: BİR VAKIF VE BİR DEVLET MESLEK YÜKSEK OKULUNDA UYGULAMA. Mustafa Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi. 2014;7:404–419.
MLA
Özsoy, Tufan, and Levent Gelibolu. “MESLEK YÜKSEK OKULU ÖĞRENCİLERİNİN PAZARLAMA ALGISI: BİR VAKIF VE BİR DEVLET MESLEK YÜKSEK OKULUNDA UYGULAMA”. Mustafa Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, vol. 7, no. 13, Mar. 2014, pp. 404-19, https://izlik.org/JA46UJ89HL.
Vancouver
1.Tufan Özsoy, Levent Gelibolu. MESLEK YÜKSEK OKULU ÖĞRENCİLERİNİN PAZARLAMA ALGISI: BİR VAKIF VE BİR DEVLET MESLEK YÜKSEK OKULUNDA UYGULAMA. Mustafa Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi [Internet]. 2014 Mar. 1;7(13):404-19. Available from: https://izlik.org/JA46UJ89HL