BibTex RIS Cite

İnce Boyutlu Kömürlerin Karıştırmalı Değirmende Yapılan Seçimli Aşındırma İle Kuru Olarak Temizlenebilirliğinin Belirlenmesi

Year 2013, Issue: 4, 1 - 7, 01.07.2013

Abstract

Kömür madenciliğinde üretim, nakliye ve temizleme işlemleri sonunda büyük miktarlarda ince boyutlu kömürler oluşmaktadır. Eğer kaliteleri düşükse bu kömürlerin temizlenmesi ve enerji kaynağı olarak değerlendirilmesi gerekir. Bu çalışmada, oksitli-kırılgan yapıya sahip ince boyutlu kömürün, laboratuar ölçekli dikey pinli karıştırmalı değirmende öğütücü ortam kullanılmadan yapılan seçimli aşındırma ve sonrasındaki eleme işlemleriyle kuru olarak temizlenebilirliği araştırılmıştır. Değirmenin dönme hızı, aşındırma süresi ve ayırma eleği boyutu değişken olarak incelenmiştir. Bu yöntemle, % 1.70 - 22.45 oranlarında külün, % 24.92 - 98.99 yanabilir madde verimleriyle kömürden uzaklaştırılabileceği belirlenmiştir

Determination of Dry Cleanability of Fine Coals by Selective Attrition in a Stirred Mill

Year 2013, Issue: 4, 1 - 7, 01.07.2013

Abstract

In coal mining, large amounts of fine coals are produced during excavation, transportation and processing. If their qualities are low, these fine coals should be cleaned and evaluated as energy source. In the present study, cleaning possibility of the fine coal with oxidized - brittle structure by selective attrition in a laboratory scale pin-type vertical stirred mill without grinding media and the subsequent screening was investigated. The stirring speed, attrition time and screen size were examined as variables. It was determined that 1.70 - 22.45% of ash could be rejected from the coal with combustible matter recoveries of 24.92 - 98.99%

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA76PR85GA
Journal Section Research Article
Authors

Tuncay Uslu This is me

Ercan Şahinoğlu This is me

Oktay Celep This is me

Publication Date July 1, 2013
Published in Issue Year 2013 Issue: 4

Cite

APA Uslu, T., Şahinoğlu, E., & Celep, O. (2013). İnce Boyutlu Kömürlerin Karıştırmalı Değirmende Yapılan Seçimli Aşındırma İle Kuru Olarak Temizlenebilirliğinin Belirlenmesi. MT Bilimsel(4), 1-7.
AMA Uslu T, Şahinoğlu E, Celep O. İnce Boyutlu Kömürlerin Karıştırmalı Değirmende Yapılan Seçimli Aşındırma İle Kuru Olarak Temizlenebilirliğinin Belirlenmesi. MT Bilimsel. July 2013;(4):1-7.
Chicago Uslu, Tuncay, Ercan Şahinoğlu, and Oktay Celep. “İnce Boyutlu Kömürlerin Karıştırmalı Değirmende Yapılan Seçimli Aşındırma İle Kuru Olarak Temizlenebilirliğinin Belirlenmesi”. MT Bilimsel, no. 4 (July 2013): 1-7.
EndNote Uslu T, Şahinoğlu E, Celep O (July 1, 2013) İnce Boyutlu Kömürlerin Karıştırmalı Değirmende Yapılan Seçimli Aşındırma İle Kuru Olarak Temizlenebilirliğinin Belirlenmesi. MT Bilimsel 4 1–7.
IEEE T. Uslu, E. Şahinoğlu, and O. Celep, “İnce Boyutlu Kömürlerin Karıştırmalı Değirmende Yapılan Seçimli Aşındırma İle Kuru Olarak Temizlenebilirliğinin Belirlenmesi”, MT Bilimsel, no. 4, pp. 1–7, July 2013.
ISNAD Uslu, Tuncay et al. “İnce Boyutlu Kömürlerin Karıştırmalı Değirmende Yapılan Seçimli Aşındırma İle Kuru Olarak Temizlenebilirliğinin Belirlenmesi”. MT Bilimsel 4 (July 2013), 1-7.
JAMA Uslu T, Şahinoğlu E, Celep O. İnce Boyutlu Kömürlerin Karıştırmalı Değirmende Yapılan Seçimli Aşındırma İle Kuru Olarak Temizlenebilirliğinin Belirlenmesi. MT Bilimsel. 2013;:1–7.
MLA Uslu, Tuncay et al. “İnce Boyutlu Kömürlerin Karıştırmalı Değirmende Yapılan Seçimli Aşındırma İle Kuru Olarak Temizlenebilirliğinin Belirlenmesi”. MT Bilimsel, no. 4, 2013, pp. 1-7.
Vancouver Uslu T, Şahinoğlu E, Celep O. İnce Boyutlu Kömürlerin Karıştırmalı Değirmende Yapılan Seçimli Aşındırma İle Kuru Olarak Temizlenebilirliğinin Belirlenmesi. MT Bilimsel. 2013(4):1-7.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Authors transfer copyright to the publisher for the accepted submissions.