BibTex RIS Cite

EURO’ya Geçiş ve Türkiye’nin İhracatına Etkisi

Year 2006, Issue: 31, 0 - 0, 01.07.2006

Abstract

Türkiye ekonomisini büyük ölçüde etkilemesi beklenilen, yakın geçmişteki bir gelişme de Avrupa Birliğinde tek para birimi “Euro”ya geçiştir. Euro’nun tedavüle girmesiyle birlikte, Avrupa Birliği ekonomisinde ticaretin artması, döviz kuru belirsizliğinin ortadan kalkması, fiyatların şeffaflaşması ve böylece gelirin artması beklenilmektedir. Euro ekonomisindeki beklenilen bu olumlu gelişmeler, Türkiye’nin ihracatını da artıracaktır, çünkü Türkiye’nin ihracatının büyük bir kısmı AB’ne yapılmaktadır. Bu çalışmada, Euro’ya geçişin Türkiye’nin ihracatını nasıl etkilediği incelenmiştir.

Transition To Euro And Its Effect On Turkish Export

Year 2006, Issue: 31, 0 - 0, 01.07.2006

Abstract

One of the recent developments, which is anticipated to affect the Turkish economy geratly, is the conversion to single currency “Euro” in the European Union. With the circulation of Euro, increase in trade, elimination of Exchange rate risk, transparency of prices and thus increase in income are expected in the EU economy. These improvements in the EU economy will also increase the Turkish export because most of the Turkish exports have been made to the EU. In this study, how the transition to Euro has affected the Turkish export is examined.

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA44UJ69EY
Journal Section Research Article
Authors

Recep Karabulut This is me

Ahmet Uğur This is me

Publication Date July 1, 2006
Submission Date July 1, 2006
Published in Issue Year 2006 Issue: 31

Cite

APA Karabulut, R., & Uğur, A. (2006). EURO’ya Geçiş ve Türkiye’nin İhracatına Etkisi. Muhasebe Ve Finansman Dergisi(31).
AMA Karabulut R, Uğur A. EURO’ya Geçiş ve Türkiye’nin İhracatına Etkisi. Muhasebe ve Finansman Dergisi. July 2006;(31).
Chicago Karabulut, Recep, and Ahmet Uğur. “EURO’ya Geçiş Ve Türkiye’nin İhracatına Etkisi”. Muhasebe Ve Finansman Dergisi, no. 31 (July 2006).
EndNote Karabulut R, Uğur A (July 1, 2006) EURO’ya Geçiş ve Türkiye’nin İhracatına Etkisi. Muhasebe ve Finansman Dergisi 31
IEEE R. Karabulut and A. Uğur, “EURO’ya Geçiş ve Türkiye’nin İhracatına Etkisi”, Muhasebe ve Finansman Dergisi, no. 31, July 2006.
ISNAD Karabulut, Recep - Uğur, Ahmet. “EURO’ya Geçiş Ve Türkiye’nin İhracatına Etkisi”. Muhasebe ve Finansman Dergisi 31 (July 2006).
JAMA Karabulut R, Uğur A. EURO’ya Geçiş ve Türkiye’nin İhracatına Etkisi. Muhasebe ve Finansman Dergisi. 2006.
MLA Karabulut, Recep and Ahmet Uğur. “EURO’ya Geçiş Ve Türkiye’nin İhracatına Etkisi”. Muhasebe Ve Finansman Dergisi, no. 31, 2006.
Vancouver Karabulut R, Uğur A. EURO’ya Geçiş ve Türkiye’nin İhracatına Etkisi. Muhasebe ve Finansman Dergisi. 2006(31).