BibTex RIS Cite

Sigorta ve Reasürans Şirketlerinin Doğal Afet Riskinin Yönetiminde Kullanabilecekleri Finansal Enstrümanlar

Year 2009, Issue: 41, 0 - 0, 01.01.2009

Abstract

Son yıllarda deprem, sel, fırtına gibi afetlerin sayısında ve şiddetinde bir artış eğilimi gözlenmektedir. Dolayısıyla, afetlerin hasar tutarı ve sigorta teminatı altındaki hasar tutarı da artmaktadır. Bu nedenle, sigorta ve reasürans şirketlerinin, afet risklerini azaltma ve yönetme ihtiyaçları daha belirgin olarak ortaya çıkmış ve bu ihtiyacı karşılayacak çeşitli finansal enstrümanlar geliştirilmeye başlanmıştır. Bunlar, genel olarak, menkulleştirme yapısını kullanan enstrümanlar, koşullu sermaye yapısına dayalı enstrümanlar ve sigorta türev ürünleri olmak üzere üç gruba ayrılabilir. Bu çalışmada, sigorta ve reasürans şirketlerinin doğal afet risklerinin yönetiminde kullanabilecekleri finansal enstrümanlar incelenmiştir.

Financial Instruments Which Could be Used by the Insurance and Reasurance Companies for the Management of National Disaster Risks

Year 2009, Issue: 41, 0 - 0, 01.01.2009

Abstract

It has been observed an increase in the frequency ans severity of catastrophes such as earthquake, flood, storm and hurricane in recent years. Therefore, economic loss amount and insured loss amount of catastropheshave increased. For this reason, the needs of catastrophe risk mitigation and management of insurance and reinsurance firms have appeared more clear and several financial instruments have become developing for serving this necessity. These instruments are divided three categories: the instruments that are used securization structure, the instruments that are based contingent capital and insurance derivatives. In this study, the financial instruments which can be used by insurance and reinsurance firms in catastrophe risk management are examines.

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA79GY45SZ
Journal Section Research Article
Authors

Lale Karabıyık This is me

Adem Anbar This is me

Publication Date January 1, 2009
Submission Date January 1, 2009
Published in Issue Year 2009 Issue: 41

Cite

APA Karabıyık, L., & Anbar, A. (2009). Sigorta ve Reasürans Şirketlerinin Doğal Afet Riskinin Yönetiminde Kullanabilecekleri Finansal Enstrümanlar. Muhasebe Ve Finansman Dergisi(41).
AMA Karabıyık L, Anbar A. Sigorta ve Reasürans Şirketlerinin Doğal Afet Riskinin Yönetiminde Kullanabilecekleri Finansal Enstrümanlar. Muhasebe ve Finansman Dergisi. January 2009;(41).
Chicago Karabıyık, Lale, and Adem Anbar. “Sigorta Ve Reasürans Şirketlerinin Doğal Afet Riskinin Yönetiminde Kullanabilecekleri Finansal Enstrümanlar”. Muhasebe Ve Finansman Dergisi, no. 41 (January 2009).
EndNote Karabıyık L, Anbar A (January 1, 2009) Sigorta ve Reasürans Şirketlerinin Doğal Afet Riskinin Yönetiminde Kullanabilecekleri Finansal Enstrümanlar. Muhasebe ve Finansman Dergisi 41
IEEE L. Karabıyık and A. Anbar, “Sigorta ve Reasürans Şirketlerinin Doğal Afet Riskinin Yönetiminde Kullanabilecekleri Finansal Enstrümanlar”, Muhasebe ve Finansman Dergisi, no. 41, January 2009.
ISNAD Karabıyık, Lale - Anbar, Adem. “Sigorta Ve Reasürans Şirketlerinin Doğal Afet Riskinin Yönetiminde Kullanabilecekleri Finansal Enstrümanlar”. Muhasebe ve Finansman Dergisi 41 (January 2009).
JAMA Karabıyık L, Anbar A. Sigorta ve Reasürans Şirketlerinin Doğal Afet Riskinin Yönetiminde Kullanabilecekleri Finansal Enstrümanlar. Muhasebe ve Finansman Dergisi. 2009.
MLA Karabıyık, Lale and Adem Anbar. “Sigorta Ve Reasürans Şirketlerinin Doğal Afet Riskinin Yönetiminde Kullanabilecekleri Finansal Enstrümanlar”. Muhasebe Ve Finansman Dergisi, no. 41, 2009.
Vancouver Karabıyık L, Anbar A. Sigorta ve Reasürans Şirketlerinin Doğal Afet Riskinin Yönetiminde Kullanabilecekleri Finansal Enstrümanlar. Muhasebe ve Finansman Dergisi. 2009(41).