BibTex RIS Cite

Evaluation Of The Financial Performance Of Food And Beverage Companies Traded On BIST Using Grey Relational Analyiıs

Year 2016, Issue: 69, 147 - 171, 01.01.2016
https://doi.org/10.25095/mufad.396668

Abstract

In this study, financial performance of food and beverage companies traded on İstanbul Stock Exchange (BIST) was evaluated. In this context, financial ratios of companies (liquidity ratios, operational ratios, financial structure ratios and profitability ratios) were calculated in groups and as a whole separately, using Grey Relational Analysis. An alternative method was proposed to investors, as decision-makers. Results were compared to those of the classical financial ratio analysis and found to be consistent.

BIST’te İşlem Gören Gıda İşletmelerinin Finansal Performanslarının Gri İlişkisel Analiz Yöntemi Kullanılarak Değerlendirilmesi

Year 2016, Issue: 69, 147 - 171, 01.01.2016
https://doi.org/10.25095/mufad.396668

Abstract

Bu çalışmada BIST’te işlem gören gıda firmalarının finansal performansları değerlendirilmiştir. Bu bağlamda işletmelere ait finansal oranlar (likidite oranları, faaliyet oranları, mali yapı oranları ve karlılık oranları) grup bazında ve bütün olarak ayrı ayrı ele alınmış ve işletmelerin finansal performansları her iki durum için de Gri İlişkisel Analiz yöntemi kullanılarak değerlendirilmiştir. Karar verici durumundaki yatırımcılara alternatif bir yöntem önerilmiştir. Elde edilen bulgular klasik finansal oran analizinden elde edilen sonuçlar ile karşılaştırılmış, sonuçların tutarlı olduğu saptanmıştır.

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA42SY82UU
Journal Section Research Article
Authors

Cebrail Meydan This is me

Bahadır Fatih Yıldırım This is me

Ötüken Senger This is me

Publication Date January 1, 2016
Submission Date January 1, 2016
Published in Issue Year 2016 Issue: 69

Cite

APA Meydan, C., Yıldırım, B. F., & Senger, Ö. (2016). BIST’te İşlem Gören Gıda İşletmelerinin Finansal Performanslarının Gri İlişkisel Analiz Yöntemi Kullanılarak Değerlendirilmesi. Muhasebe Ve Finansman Dergisi(69), 147-171. https://doi.org/10.25095/mufad.396668
AMA Meydan C, Yıldırım BF, Senger Ö. BIST’te İşlem Gören Gıda İşletmelerinin Finansal Performanslarının Gri İlişkisel Analiz Yöntemi Kullanılarak Değerlendirilmesi. Muhasebe ve Finansman Dergisi. January 2016;(69):147-171. doi:10.25095/mufad.396668
Chicago Meydan, Cebrail, Bahadır Fatih Yıldırım, and Ötüken Senger. “BIST’te İşlem Gören Gıda İşletmelerinin Finansal Performanslarının Gri İlişkisel Analiz Yöntemi Kullanılarak Değerlendirilmesi”. Muhasebe Ve Finansman Dergisi, no. 69 (January 2016): 147-71. https://doi.org/10.25095/mufad.396668.
EndNote Meydan C, Yıldırım BF, Senger Ö (January 1, 2016) BIST’te İşlem Gören Gıda İşletmelerinin Finansal Performanslarının Gri İlişkisel Analiz Yöntemi Kullanılarak Değerlendirilmesi. Muhasebe ve Finansman Dergisi 69 147–171.
IEEE C. Meydan, B. F. Yıldırım, and Ö. Senger, “BIST’te İşlem Gören Gıda İşletmelerinin Finansal Performanslarının Gri İlişkisel Analiz Yöntemi Kullanılarak Değerlendirilmesi”, Muhasebe ve Finansman Dergisi, no. 69, pp. 147–171, January 2016, doi: 10.25095/mufad.396668.
ISNAD Meydan, Cebrail et al. “BIST’te İşlem Gören Gıda İşletmelerinin Finansal Performanslarının Gri İlişkisel Analiz Yöntemi Kullanılarak Değerlendirilmesi”. Muhasebe ve Finansman Dergisi 69 (January 2016), 147-171. https://doi.org/10.25095/mufad.396668.
JAMA Meydan C, Yıldırım BF, Senger Ö. BIST’te İşlem Gören Gıda İşletmelerinin Finansal Performanslarının Gri İlişkisel Analiz Yöntemi Kullanılarak Değerlendirilmesi. Muhasebe ve Finansman Dergisi. 2016;:147–171.
MLA Meydan, Cebrail et al. “BIST’te İşlem Gören Gıda İşletmelerinin Finansal Performanslarının Gri İlişkisel Analiz Yöntemi Kullanılarak Değerlendirilmesi”. Muhasebe Ve Finansman Dergisi, no. 69, 2016, pp. 147-71, doi:10.25095/mufad.396668.
Vancouver Meydan C, Yıldırım BF, Senger Ö. BIST’te İşlem Gören Gıda İşletmelerinin Finansal Performanslarının Gri İlişkisel Analiz Yöntemi Kullanılarak Değerlendirilmesi. Muhasebe ve Finansman Dergisi. 2016(69):147-71.

Cited By