· Makaleler, Makale Takip Sistemi aracılığıyla, e-posta adresi ve parolayla girilen kişisel sayfadan gönderildikten sonra, aynı sistemden hakem süreci takip edilebilir. Bu aşamadan sonra, düzeltmelerin yapılması için bütün hakemlerden raporların gelmesi beklenmelidir, çünkü düzeltmeler sisteme tek seferde eklenebilmektedir.
· Başlık: İçerikle uyumlu ve makaleyi en iyi ifade eden bir başlık seçilmelidir. Başlık APA 6. sürüm formatında oluşturulmalıdır.
· Yazar ad(lar)ı ve iletişim bilgileri: Yazar adı, unvanı, görev yaptığı kurum ve iletişim bilgilerine makale içinde yer verilmemelidir. Söz konusu bilgiler sistem yöneticisi tarafından görülebildiğinden, editör tarafından eklenecektir.
· Özet ve anahtar kelimeler: Özet konuyu kısa ve öz biçimde ifade etmelidir. Anahtar kelimeler en az 3 en fazla 5 kelimeden oluşmalıdır. Özet ve anahtar kelimeler Türkçe ve İngilizce olmak üzere APA 6. sürüm formatında yazılmalıdır.
· Ana metin: APA 6. sürüm formatında yazılmalı ve sayfa numaralandırması yapılmamalıdır.
· Dipnotta yer alan bütün bilgiler ilgili sayfanın altında yer almalı ve APA 6. sürüm formatında 10 pt ile yazılmalıdır.
· Bölüm başlıkları ve alt başlıklar: Makale boyunca başlık ve alt başlıklar APA 6. sürüm formatına uygun olarak kullanılmalıdır. Siz konusu başlık ve alt başlıklar gerektiği takdirde numaralandırılabilir.
· Tablolar: Tablolar APA 6. sürüm formatına uygun olarak siyah-beyaz ya da renkli biçimde kullanılabilir.
· Resimler: Resimler yüksek çözünürlükte olmalı ve ilgili bilgiler APA 6. sürüm formatında belirtilmelidir.
· Alıntılar ve kaynakça: Tüm metin için alıntılar ve kaynakça APA 6. sürüm standartlarına uygun olarak düzenlenmelidir.
Yukarıda anlatılan kurallara uygun örnek şablon için lütfen tıklayınız...