TR
BELEDİYELERDE HALKLA İLİŞKİLER VE ŞANLIURFA BELEDİYESİ
Abstract
Halkla ilişkiler, kurum veya kuruluşun en üst kademe yöneticisine, belirlenecek politikalar konusunda yol gösterme ve ona kamuoyunun görüşleriyle ilgili bilgi taşıma işlevidir. Dolayısıyla halkla ilişkilerden sorumlu kişi, en üst düzey yöneticinin yakınında yer almalıdır.Demokratik yönetimin gerektirdiği gibi halk, yönetim üzerinde bir denetim hakkına sahiptir. Halkın bu denetiminden dolayı, yönetim de bir hesap verme ve kendini aklama çabasıyla, yaptığı iş ve hizmetleri açıklamak durumundadır.Halkla ilişkiler uygulaması açısından önemli olan hangi kitleye, hangi biçimde, ne zaman ve ne iletileceğidir. Halkla ilişkilerde oldukça sınırlı ve homojen bir kitlenin saptanması gerekir. Hedef kitle belirlendikten sonra, belediye hizmetleri halka en yakın yerlerde ve en uygun yöntemlerle sunulur.Çalışmada, halkla ilişkiler bağlamında Şanlıurfa Belediyesi’nce yaptırılan memnuniyet anketleri çözümlenmiş, halkın memnuniyeti ve beklentileri tespit edilmeye çalışılmıştır.
Keywords
Details
Primary Language
Turkish
Subjects
-
Journal Section
-
Publication Date
March 10, 2014
Submission Date
March 10, 2014
Acceptance Date
-
Published in Issue
Year 2007 Volume: 22 Number: 1
APA
Gültekin, N., & Çelik, A. (2014). BELEDİYELERDE HALKLA İLİŞKİLER VE ŞANLIURFA BELEDİYESİ. Marmara Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Dergisi, 22(1), 311-325. https://izlik.org/JA42MZ98HD
AMA
1.Gültekin N, Çelik A. BELEDİYELERDE HALKLA İLİŞKİLER VE ŞANLIURFA BELEDİYESİ. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi. 2014;22(1):311-325. https://izlik.org/JA42MZ98HD
Chicago
Gültekin, Nihat, and Abdullah Çelik. 2014. “BELEDİYELERDE HALKLA İLİŞKİLER VE ŞANLIURFA BELEDİYESİ”. Marmara Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Dergisi 22 (1): 311-25. https://izlik.org/JA42MZ98HD.
EndNote
Gültekin N, Çelik A (March 1, 2014) BELEDİYELERDE HALKLA İLİŞKİLER VE ŞANLIURFA BELEDİYESİ. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi 22 1 311–325.
IEEE
[1]N. Gültekin and A. Çelik, “BELEDİYELERDE HALKLA İLİŞKİLER VE ŞANLIURFA BELEDİYESİ”, Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi, vol. 22, no. 1, pp. 311–325, Mar. 2014, [Online]. Available: https://izlik.org/JA42MZ98HD
ISNAD
Gültekin, Nihat - Çelik, Abdullah. “BELEDİYELERDE HALKLA İLİŞKİLER VE ŞANLIURFA BELEDİYESİ”. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi 22/1 (March 1, 2014): 311-325. https://izlik.org/JA42MZ98HD.
JAMA
1.Gültekin N, Çelik A. BELEDİYELERDE HALKLA İLİŞKİLER VE ŞANLIURFA BELEDİYESİ. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi. 2014;22:311–325.
MLA
Gültekin, Nihat, and Abdullah Çelik. “BELEDİYELERDE HALKLA İLİŞKİLER VE ŞANLIURFA BELEDİYESİ”. Marmara Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Dergisi, vol. 22, no. 1, Mar. 2014, pp. 311-25, https://izlik.org/JA42MZ98HD.
Vancouver
1.Nihat Gültekin, Abdullah Çelik. BELEDİYELERDE HALKLA İLİŞKİLER VE ŞANLIURFA BELEDİYESİ. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi [Internet]. 2014 Mar. 1;22(1):311-25. Available from: https://izlik.org/JA42MZ98HD
