Dünya genelinde muhasebe alanında hızlı gelişmeler yaşanmaktadır. Bu değişimlerin birisi de Uluslararası Muhasebe ve Finansal Raporlama Standartları (UMS ve UFRS) alanındadır. Finansal raporlama uygulamalarında yaşanan değişimler, işletmelerin finansal tablolarının kompozisyonunu değiştirmekte ve dolayısıyla finansal analiz süreci de bu değişiklikten etkilenmektedir. Nitekim UMS ve UFRS uygulamalarının getirdiği değişimler ile finansal analiz ilişkisinin incelenmesi, işletmelerin özellikle alacakları stratejik kararlar açısından önemlidir. Bu bağlamda çalışmada UMS ve UFRS’lerin işletmelerin finansal tablo ve analizine ne şekilde etkide bulunduğunu incelemek amaçlanmakta olup, ilk olarak konuya ilişkin teorik çerçeve sunulmuştur. Daha sonra teorik çerçeve esas alınmak suretiyle İstanbul Sanayi Odası tarafından her yıl düzenli olarak 2007 yılı için yayımlanan “Türkiye’nin İlk 500 Büyük Sanayi Şirketi” listesi esas alınarak anket çalışması yapılmıştır. Bu anket çalışmasında UMS ve UFRS’lerin finansal analiz açısından işletmeler üzerindeki etkilerini ve algılamalarını ölçmek amaçlanmıştır.
Atmaca, M. (2015). ULUSLARARASI MUHASEBE VE FİNANSAL RAPORLAMA STANDARTLARININ İŞLETMELERİN FİNANSAL ANALİZİNE ETKİLERİNİ DEĞERLENDİRMEYE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA. Marmara Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Dergisi, 28(1).
AMA
Atmaca M. ULUSLARARASI MUHASEBE VE FİNANSAL RAPORLAMA STANDARTLARININ İŞLETMELERİN FİNANSAL ANALİZİNE ETKİLERİNİ DEĞERLENDİRMEYE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi. March 2015;28(1).
Chicago
Atmaca, Metin. “ULUSLARARASI MUHASEBE VE FİNANSAL RAPORLAMA STANDARTLARININ İŞLETMELERİN FİNANSAL ANALİZİNE ETKİLERİNİ DEĞERLENDİRMEYE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA”. Marmara Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Dergisi 28, no. 1 (March 2015).
EndNote
Atmaca M (March 1, 2015) ULUSLARARASI MUHASEBE VE FİNANSAL RAPORLAMA STANDARTLARININ İŞLETMELERİN FİNANSAL ANALİZİNE ETKİLERİNİ DEĞERLENDİRMEYE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi 28 1
IEEE
M. Atmaca, “ULUSLARARASI MUHASEBE VE FİNANSAL RAPORLAMA STANDARTLARININ İŞLETMELERİN FİNANSAL ANALİZİNE ETKİLERİNİ DEĞERLENDİRMEYE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA”, Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi, vol. 28, no. 1, 2015.
ISNAD
Atmaca, Metin. “ULUSLARARASI MUHASEBE VE FİNANSAL RAPORLAMA STANDARTLARININ İŞLETMELERİN FİNANSAL ANALİZİNE ETKİLERİNİ DEĞERLENDİRMEYE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA”. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi 28/1 (March 2015).
JAMA
Atmaca M. ULUSLARARASI MUHASEBE VE FİNANSAL RAPORLAMA STANDARTLARININ İŞLETMELERİN FİNANSAL ANALİZİNE ETKİLERİNİ DEĞERLENDİRMEYE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi. 2015;28.
MLA
Atmaca, Metin. “ULUSLARARASI MUHASEBE VE FİNANSAL RAPORLAMA STANDARTLARININ İŞLETMELERİN FİNANSAL ANALİZİNE ETKİLERİNİ DEĞERLENDİRMEYE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA”. Marmara Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Dergisi, vol. 28, no. 1, 2015.
Vancouver
Atmaca M. ULUSLARARASI MUHASEBE VE FİNANSAL RAPORLAMA STANDARTLARININ İŞLETMELERİN FİNANSAL ANALİZİNE ETKİLERİNİ DEĞERLENDİRMEYE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi. 2015;28(1).