BibTex RIS Cite

Süreç-Temelli Ve Disiplinlerarası Öğretim Yaklaşımlarının Karşılaştırılması

Year 2003, Issue: 11, 1 - 12, 01.12.2003

Abstract

Bu araştırma, Türkiye’de ve dünyada eğitim uygulamalarındaki süreç-temelli öğretim ve disiplinlerarası öğretim yaklaşımlarının etkilerini incelemeyi amaçlamaktadır. Süreç-merkezli ya da süreç-temelli öğretim, öğrenme süreçlerinde öğrencinin aktif rol oynaması için öğrencinin kendi kendini uyarmasını, gayrete getirmesini ve böylece bağımsız şekilde gerçek bir öğrenmeyi öğrenmesini vurgulayan bir öğretim yaklaşımıdır. Önemli bir öğretme-öğrenme yaklaşımı olmasına rağmen, Türkiye’de süreç-temelli öğretim yaklaşımlarının uygulamaları sınırlıdır. Bu bağlamda süreç-temelli öğretim planlarının eğitim uygulamalarında nasıl kullanılacağı bir örnek ile açıklanmıştır. Bu çalışma öncellikle, süreç-temelli öğretim ve disiplinlerarası öğretim yaklaşımlarına ilişkin iki yaklaşım üzerinde yoğunlaşmaktadır. Bununla birlikte, süreç-temelli öğretim ve disiplinlerarası öğretim yaklaşımları ile ilgili olarak hem teori ve hem de uygulama bağlamlarına yönelik birer örnek verilerek açıklamalarda bulunulmaktadır.

A Comparision of the Aproaches of Process-Based and Interdisciplinary Instruction

Year 2003, Issue: 11, 1 - 12, 01.12.2003

Abstract

In this paper, intended to investigate the influence of the approaches of process-based instruction and interdisciplinary instruction on educational practices in Turkey and the world. Process-oriented or based instruction emphasizes the stimulation of students themselves to play an active role in their own learning processes, so that they actually learn to learn independently. There is limited application related to the approaches of process-based instruction in Turkey. In this context, it has been explained and exemplified how process-based instruction plans’ will used to on educational practices. This study mainly focused on the two aspects: The approaches of Process-based instruction and interdisciplinary instruction. Moreover, the purpose of present study was to make a statement on the two instruction approaches. The statement includes both theoretical discussions and exemplification of practical concern about the approaches of process-based instruction and interdisciplinary instruction.

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA53FD43RN
Journal Section Articles
Authors

Bilal Duman This is me

Birsel Aybek This is me

Publication Date December 1, 2003
Published in Issue Year 2003 Issue: 11

Cite

APA Duman, B., & Aybek, B. (2003). Süreç-Temelli Ve Disiplinlerarası Öğretim Yaklaşımlarının Karşılaştırılması. Muğla Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi(11), 1-12.
AMA Duman B, Aybek B. Süreç-Temelli Ve Disiplinlerarası Öğretim Yaklaşımlarının Karşılaştırılması. İLKE. December 2003;(11):1-12.
Chicago Duman, Bilal, and Birsel Aybek. “Süreç-Temelli Ve Disiplinlerarası Öğretim Yaklaşımlarının Karşılaştırılması”. Muğla Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, no. 11 (December 2003): 1-12.
EndNote Duman B, Aybek B (December 1, 2003) Süreç-Temelli Ve Disiplinlerarası Öğretim Yaklaşımlarının Karşılaştırılması. Muğla Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 11 1–12.
IEEE B. Duman and B. Aybek, “Süreç-Temelli Ve Disiplinlerarası Öğretim Yaklaşımlarının Karşılaştırılması”, İLKE, no. 11, pp. 1–12, December 2003.
ISNAD Duman, Bilal - Aybek, Birsel. “Süreç-Temelli Ve Disiplinlerarası Öğretim Yaklaşımlarının Karşılaştırılması”. Muğla Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 11 (December 2003), 1-12.
JAMA Duman B, Aybek B. Süreç-Temelli Ve Disiplinlerarası Öğretim Yaklaşımlarının Karşılaştırılması. İLKE. 2003;:1–12.
MLA Duman, Bilal and Birsel Aybek. “Süreç-Temelli Ve Disiplinlerarası Öğretim Yaklaşımlarının Karşılaştırılması”. Muğla Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, no. 11, 2003, pp. 1-12.
Vancouver Duman B, Aybek B. Süreç-Temelli Ve Disiplinlerarası Öğretim Yaklaşımlarının Karşılaştırılması. İLKE. 2003(11):1-12.