BibTex RIS Cite

İlköğretim Dönemindeki Çocukların Yeni Davranışlar Kazanmalarında Tutumların Öğrenilmesi ve Öğretmenin Rolü

Year 2000, Issue: 2, 1 - 5, 01.06.2000

Abstract

Tutumlar, bireyin çevresi ile etkileşim kurmasında ona yardımcı olan öğrenilmiş özelliklerdir. Bu özelliklerin kazanılması hem aile ortamında hem de okul ortamında gerçekleşmektedir. Bu nedenle okul çağındaki çocukların zamanlarının çoğunu okul ortamlarında geçirmekte oldukları bilinmektedir. Okulların öğretim programları kendi amaçlarını gerçekleştirmeye yönelik olarak farklılık göstermektedir. Bu farklılık okul çocuğunun öğrenilmiş tutumlar kazanmasında etkili olmaktadır. Öğretme-öğrenme sürecinin düzenleyicisi olan öğretmen ise çocuğun yeni tutumlar kazanmasında önemli bir model olmaktadır.

Year 2000, Issue: 2, 1 - 5, 01.06.2000

Abstract

Behaviors are learnt characterictics which anable an indivudual to interact with his/her environment. These characteristics are gained through family and school. That is why it is known that children spend most of their time at schools currula differ in the way that they try to meet their own educational aims. This difference is effective for school children to gain learnt behaviour . The teacher who is the organiser of the teaching learning process is an important model for a child to gain new behaviour.

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA53KY25YE
Journal Section Articles
Authors

SABAHATTİN Deniz This is me

Publication Date June 1, 2000
Published in Issue Year 2000 Issue: 2

Cite

APA Deniz, S. (2000). İlköğretim Dönemindeki Çocukların Yeni Davranışlar Kazanmalarında Tutumların Öğrenilmesi ve Öğretmenin Rolü. Muğla Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi(2), 1-5.
AMA Deniz S. İlköğretim Dönemindeki Çocukların Yeni Davranışlar Kazanmalarında Tutumların Öğrenilmesi ve Öğretmenin Rolü. İLKE. June 2000;(2):1-5.
Chicago Deniz, SABAHATTİN. “İlköğretim Dönemindeki Çocukların Yeni Davranışlar Kazanmalarında Tutumların Öğrenilmesi Ve Öğretmenin Rolü”. Muğla Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, no. 2 (June 2000): 1-5.
EndNote Deniz S (June 1, 2000) İlköğretim Dönemindeki Çocukların Yeni Davranışlar Kazanmalarında Tutumların Öğrenilmesi ve Öğretmenin Rolü. Muğla Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 2 1–5.
IEEE S. Deniz, “İlköğretim Dönemindeki Çocukların Yeni Davranışlar Kazanmalarında Tutumların Öğrenilmesi ve Öğretmenin Rolü”, İLKE, no. 2, pp. 1–5, June 2000.
ISNAD Deniz, SABAHATTİN. “İlköğretim Dönemindeki Çocukların Yeni Davranışlar Kazanmalarında Tutumların Öğrenilmesi Ve Öğretmenin Rolü”. Muğla Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 2 (June 2000), 1-5.
JAMA Deniz S. İlköğretim Dönemindeki Çocukların Yeni Davranışlar Kazanmalarında Tutumların Öğrenilmesi ve Öğretmenin Rolü. İLKE. 2000;:1–5.
MLA Deniz, SABAHATTİN. “İlköğretim Dönemindeki Çocukların Yeni Davranışlar Kazanmalarında Tutumların Öğrenilmesi Ve Öğretmenin Rolü”. Muğla Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, no. 2, 2000, pp. 1-5.
Vancouver Deniz S. İlköğretim Dönemindeki Çocukların Yeni Davranışlar Kazanmalarında Tutumların Öğrenilmesi ve Öğretmenin Rolü. İLKE. 2000(2):1-5.