Erratum
BibTex RIS Cite

Yayından Çekme/Kaldırma: İnşaat İşlerinde 11 Adımda İş Güvenliği - Yazar: Abdul Vahap Korkmaz

Year 2020, Volume: 5 Issue: 2, 40 - 51, 30.12.2020

Abstract

Mühendislik ve Yer Bilimleri Dergisi Cilt: 4, Sayı:1, Sayfa: 1-12 de yayınlanmış olan “İnşaat İşlerinde 11 Adımda İş Güvenliği” başlıklı ve yazarı “Abdul Vahap Korkmaz” olan makale, yazarın isteğine uygun olarak Mühendislik ve Yer Bilimleri Dergisi’nde yayından çekilmiştir/kaldırılmıştır. Makale Mühendislik ve Yer Bilimleri Dergisi’nde yayından çekilmiş/kaldırılmış olduğundan söz konusu makalenin Mühendislik ve Yer Bilimleri Dergisi‘inde yayınlanmamış sayılmasını, makale ve içeriği için Mühendislik ve Yer Bilimleri Dergisi’nin kaynak ve referans olarak gösterilmemesini rica ederiz. Mühendislik ve Yer Bilimleri Dergisi’nde gerçekleşen yayından çekme/kaldırma vukuundan dolayı özür dileriz.
URL: https://dergipark.org.tr/tr/pub/mybd/issue/56134/496360

Yayından Çekilen / Kaldırılan Makale Özeti


İnşaat sektöründeki faaliyetler, son yüzyılda yükselen teknoloji ile birlikte önemli gelişmeler göstermiştir. İnşaat ve yapı sektöründeki teknolojik gelişmeler ve yenilikler inşaat sektöründe kullanılan ekipmanların ve malzemelerin de değişmesine yol açmıştır. İnşaat çalışanları genellikle sürekli aynı işyerinde çalışmaktan ziyade sık sık iş değiştirmek, çalıştıkları her işte ancak birkaç haftayla birkaç ay arasında bulunmak zorunda kalan çalışanlardır. Bu durum çalışan ve iş açısından çeşitli olumsuzlukları içerir. Çalışanların eğitim ve güvenlik algı düzeyleri ve işyerlerinin güvenlik anlayışları değişken olabilir. Çoğu zaman inşaat çalışanları yılın tamamını çalışarak geçiremezler. Bunu telafi etmek için sıklıkla fazla mesai, aşırı çalışma gibi zor koşullarla yüz yüze kalırlar. Deneyimsiz oldukları işleri yapmak zorunda kalabilirler. Bu durum yeni iş kazaları olasılıklarını da beraberinde getirmektedir. Kazaların her zaman diğer insanlara olacağına ve asla bize dokunmayacağına çok kolayca inanırız. Ancak, hepimizin kendi savunmasızlığımızı ve diğerlerinin ne kadar savunmasız olabileceğini fark etmedikçe, verdiğimiz kararlar sonucunda inşaat işçileri ve aileleri, endüstriye bu kadar trajik bir şekilde zarar veren gereksiz yaralanmalara, acılara ve acılara şahit olmaya devam edeceklerdir. Bu çalışma kazaların ve hastalıkların ana nedenlerini tespit etmenize yardımcı olur ve tehlikelerin nasıl ortadan kaldırılacağını ve risklerin nasıl kontrol edileceğini açıklar. Karşılaşmamız muhtemel birçok görevde güvenli bir şekilde nasıl çalışacağımız konusunda yardım ve destek sağlar.

Retracted: Occupational Safety In 11 Step In Construction Works - Author: Abdul Vahap Korkmaz

Year 2020, Volume: 5 Issue: 2, 40 - 51, 30.12.2020

Abstract

Mühendislik ve Yer Bilimleri Dergisi Cilt: 4, Sayı:1, Sayfa: 1-12 de yayınlanmış olan “İnşaat İşlerinde 11 Adımda İş Güvenliği” başlıklı ve yazar/yazarları “Abdul Vahap Korkmaz” olan makale, makale içeriğinin farklı yayınlarda yayınlanmış olmasından dolayı ve sorumlu yazarın isteğine uygun olarak Mühendislik ve Yer Bilimleri Dergisi’nde yayından çekilmiştir/kaldırılmıştır. Makale Mühendislik ve Yer Bilimleri Dergisi’nde yayından çekilmiş/kaldırılmış olduğundan söz konusu makale için “Mühendislik ve Yer Bilimleri Dergisi” kaynak ve referans olarak gösterilmemelidir. Mühendislik ve Yer Bilimleri Dergisi’nde gerçekleşen yayından çekme/kaldırma vukuundan dolayı özür dileriz. URL: https://dergipark.org.tr/tr/pub/mybd/issue/56134/496360

Abstract of Retracted Article

The activities in the construction sector have made significant progress in the last century together with the rising technology. Technological devel-opments and innovations in the construction and construction sector have also led to changes in the equipment and materials used in the construction sector. Construction workers are often employees who are often forced to change their jobs rather than working in the same workplace. This situation includes various negativities in terms of employee and business. The levels of education and security perception of employees and the safety understand-ing of workplaces can be variable. Most of the time, construction workers cannot spend the whole year working. To compensate for this, they often face extreme conditions such as overtime, overwork. They may have to do what they are inexperienced. This situation brings about the possibility of new work accidents. We can so easily believe that acci-dents will always happen to other people and will never touch us. But unless we all recognize our own vulnerability – and just how vulnerable others can be – then, as a result of the decisions we make, construction workers and their families will con-tinue to witness the unnecessary injuries, pain and suffering that so tragically afflict the industry. This study will help you identify the main causes of accidents and illnesses and explain how to elimi-nate hazards and control risks. Provides help and support on how to work safely in many possible tasks the limit values that determined by regulatory bodies.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Makaleler
Authors

Mühendislik Ve Yer Bilimleri Dergisi Editörü This is me

Publication Date December 30, 2020
Published in Issue Year 2020 Volume: 5 Issue: 2

Cite

APA Editörü, M. V. Y. B. D. (2020). Yayından Çekme/Kaldırma: İnşaat İşlerinde 11 Adımda İş Güvenliği - Yazar: Abdul Vahap Korkmaz. Mühendislik Ve Yer Bilimleri Dergisi, 5(2), 40-51.
AMA Editörü MVYBD. Yayından Çekme/Kaldırma: İnşaat İşlerinde 11 Adımda İş Güvenliği - Yazar: Abdul Vahap Korkmaz. MYBD - JEES. December 2020;5(2):40-51.
Chicago Editörü, Mühendislik Ve Yer Bilimleri Dergisi. “Yayından Çekme/Kaldırma: İnşaat İşlerinde 11 Adımda İş Güvenliği - Yazar: Abdul Vahap Korkmaz”. Mühendislik Ve Yer Bilimleri Dergisi 5, no. 2 (December 2020): 40-51.
EndNote Editörü MVYBD (December 1, 2020) Yayından Çekme/Kaldırma: İnşaat İşlerinde 11 Adımda İş Güvenliği - Yazar: Abdul Vahap Korkmaz. Mühendislik ve Yer Bilimleri Dergisi 5 2 40–51.
IEEE M. V. Y. B. D. Editörü, “Yayından Çekme/Kaldırma: İnşaat İşlerinde 11 Adımda İş Güvenliği - Yazar: Abdul Vahap Korkmaz”, MYBD - JEES, vol. 5, no. 2, pp. 40–51, 2020.
ISNAD Editörü, Mühendislik Ve Yer Bilimleri Dergisi. “Yayından Çekme/Kaldırma: İnşaat İşlerinde 11 Adımda İş Güvenliği - Yazar: Abdul Vahap Korkmaz”. Mühendislik ve Yer Bilimleri Dergisi 5/2 (December 2020), 40-51.
JAMA Editörü MVYBD. Yayından Çekme/Kaldırma: İnşaat İşlerinde 11 Adımda İş Güvenliği - Yazar: Abdul Vahap Korkmaz. MYBD - JEES. 2020;5:40–51.
MLA Editörü, Mühendislik Ve Yer Bilimleri Dergisi. “Yayından Çekme/Kaldırma: İnşaat İşlerinde 11 Adımda İş Güvenliği - Yazar: Abdul Vahap Korkmaz”. Mühendislik Ve Yer Bilimleri Dergisi, vol. 5, no. 2, 2020, pp. 40-51.
Vancouver Editörü MVYBD. Yayından Çekme/Kaldırma: İnşaat İşlerinde 11 Adımda İş Güvenliği - Yazar: Abdul Vahap Korkmaz. MYBD - JEES. 2020;5(2):40-51.