Erratum
BibTex RIS Cite

Retracted: Investigation Of The Industrial Raw Materials Of Cappadocia For Occupational Health And Safety - Author: Abdul Vahap Korkmaz

Year 2020, Volume: 5 Issue: 2, 52 - 69, 30.12.2020

Abstract

Mühendislik ve Yer Bilimleri Dergisi Cilt: 4, Sayı:1, Sayfa: 13-30 da yayınlanmış olan “Kapadokya Yöresi Endüstriyel Ham Maddelerin İş Sağlığı Ve Güvenliği Yönünden İncelenmesi” başlıklı ve yazar/yazarları “Abdul Vahap Korkmaz” olan makale, makale içeriğinin farklı yayınlarda yayınlanmış olmasından dolayı ve sorumlu yazarın isteğine uygun olarak Mühendislik ve Yer Bilimleri Dergisi’nde yayından çekilmiştir/kaldırılmıştır. Makale Mühendislik ve Yer Bilimleri Dergisi’nde yayından çekilmiş/kaldırılmış olduğundan söz konusu makale için “Mühendislik ve Yer Bilimleri Dergisi” kaynak ve referans olarak gösterilmemelidir. Mühendislik ve Yer Bilimleri Dergisi’nde gerçekleşen yayından çekme/kaldırma vukuundan dolayı özür dileriz.
URL: https://dergipark.org.tr/tr/pub/mybd/issue/56134/475929


Abstract of Retracted Article

Industrial raw materials and industrial areas based on these occupy an important place in Turkey Some of the occupational diseases caused by indus-trial raw materials have affected the health of peo-ple through respiration. It is known that many in-dustrial raw materials produced unconsciously in the past from asbestos to mercury damage and continue to give health to human health. Some occupational diseases have emerged after years. Perhaps the most recent industrial raw material-borne disease is the lung diseases caused by eri-onite minerals within the Tuzköy zeolites in the Cappadocia region. In this study, the effects of the industrial raw materials of Cappadocia on human health and the necessary health measures are dis-cussed.

Yayından Çekme/Kaldırma: Kapadokya Yöresi Endüstriyel Ham Maddelerin İş Sağlığı ve Güvenliği Yönünden İncelenmesi - Yazar: Abdul Vahap Korkmaz

Year 2020, Volume: 5 Issue: 2, 52 - 69, 30.12.2020

Abstract

Mühendislik ve Yer Bilimleri Dergisi Cilt: 4, Sayı:1, Sayfa: 13-30 da yayınlanmış olan “Kapadokya Yöresi Endüstriyel Ham Maddelerin İş Sağlığı Ve Güvenliği Yönünden İncelenmesi” başlıklı ve yazar/yazarları “Abdul Vahap Korkmaz” olan makale, yazarın isteğine uygun olarak Mühendislik ve Yer Bilimleri Dergisi’nde yayından çekilmiştir/kaldırılmıştır. Makale Mühendislik ve Yer Bilimleri Dergisi’nde yayından çekilmiş/kaldırılmış olduğundan söz konusu makalenin Mühendislik ve Yer Bilimleri Dergisi‘inde yayınlanmamış sayılmasını, makale ve içeriği için Mühendislik ve Yer Bilimleri Dergisi‘nin kaynak ve referans olarak gösterilmemesini rica ederiz. Mühendislik ve Yer Bilimleri Dergisi’nde gerçekleşen yayından çekme/kaldırma vukuundan dolayı özür dileriz. URL: https://dergipark.org.tr/tr/pub/mybd/issue/56134/475929.

Yayından Çekilen/Kaldırılan Makale Özeti

Türkiye’de endüstriyel ham madde üretimleri ve bunlara dayalı sanayi alanları önemli bir yer tutmaktadır. Endüstriyel ham maddelerin yol açtığı mesleki hastalıkların bazıları solunum yoluyla bazıları deri yoluyla insanların sağlığını olumsuz etkilemiştir. Geçmişte asbestten civaya kadar bilinçsizce üretilen birçok endüstriyel ham maddenin insan sağlığına zarar verdiği ve vermeye de devam ettiği bilinmektedir. Bazı mesleki hastalıklar ise yıllar sonra ortaya çıkmıştır. Belkide bu zamana kadar en geç tespit edilen endüstriyel ham madde kaynaklı hastalık Kapadokya yöresindeki Tuzköy zeolitlerinin bünyesinde bulunan eriyonit minerallerinin sebep olduğu akciğer hastalıklarıdır. Bu çalışmada Kapadokya endüstriyel ham maddelerinin insan sağlığına etkileri ve alınması gerekli sağlık tedbirleri ele alınmıştır.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Makaleler
Authors

Mühendislik Ve Yer Bilimleri Dergisi Editörü This is me

Publication Date December 30, 2020
Published in Issue Year 2020 Volume: 5 Issue: 2

Cite

APA Editörü, M. V. Y. B. D. (2020). Yayından Çekme/Kaldırma: Kapadokya Yöresi Endüstriyel Ham Maddelerin İş Sağlığı ve Güvenliği Yönünden İncelenmesi - Yazar: Abdul Vahap Korkmaz. Mühendislik Ve Yer Bilimleri Dergisi, 5(2), 52-69.
AMA Editörü MVYBD. Yayından Çekme/Kaldırma: Kapadokya Yöresi Endüstriyel Ham Maddelerin İş Sağlığı ve Güvenliği Yönünden İncelenmesi - Yazar: Abdul Vahap Korkmaz. MYBD - JEES. December 2020;5(2):52-69.
Chicago Editörü, Mühendislik Ve Yer Bilimleri Dergisi. “Yayından Çekme/Kaldırma: Kapadokya Yöresi Endüstriyel Ham Maddelerin İş Sağlığı Ve Güvenliği Yönünden İncelenmesi - Yazar: Abdul Vahap Korkmaz”. Mühendislik Ve Yer Bilimleri Dergisi 5, no. 2 (December 2020): 52-69.
EndNote Editörü MVYBD (December 1, 2020) Yayından Çekme/Kaldırma: Kapadokya Yöresi Endüstriyel Ham Maddelerin İş Sağlığı ve Güvenliği Yönünden İncelenmesi - Yazar: Abdul Vahap Korkmaz. Mühendislik ve Yer Bilimleri Dergisi 5 2 52–69.
IEEE M. V. Y. B. D. Editörü, “Yayından Çekme/Kaldırma: Kapadokya Yöresi Endüstriyel Ham Maddelerin İş Sağlığı ve Güvenliği Yönünden İncelenmesi - Yazar: Abdul Vahap Korkmaz”, MYBD - JEES, vol. 5, no. 2, pp. 52–69, 2020.
ISNAD Editörü, Mühendislik Ve Yer Bilimleri Dergisi. “Yayından Çekme/Kaldırma: Kapadokya Yöresi Endüstriyel Ham Maddelerin İş Sağlığı Ve Güvenliği Yönünden İncelenmesi - Yazar: Abdul Vahap Korkmaz”. Mühendislik ve Yer Bilimleri Dergisi 5/2 (December 2020), 52-69.
JAMA Editörü MVYBD. Yayından Çekme/Kaldırma: Kapadokya Yöresi Endüstriyel Ham Maddelerin İş Sağlığı ve Güvenliği Yönünden İncelenmesi - Yazar: Abdul Vahap Korkmaz. MYBD - JEES. 2020;5:52–69.
MLA Editörü, Mühendislik Ve Yer Bilimleri Dergisi. “Yayından Çekme/Kaldırma: Kapadokya Yöresi Endüstriyel Ham Maddelerin İş Sağlığı Ve Güvenliği Yönünden İncelenmesi - Yazar: Abdul Vahap Korkmaz”. Mühendislik Ve Yer Bilimleri Dergisi, vol. 5, no. 2, 2020, pp. 52-69.
Vancouver Editörü MVYBD. Yayından Çekme/Kaldırma: Kapadokya Yöresi Endüstriyel Ham Maddelerin İş Sağlığı ve Güvenliği Yönünden İncelenmesi - Yazar: Abdul Vahap Korkmaz. MYBD - JEES. 2020;5(2):52-69.