BibTex RIS Cite

Kompozit Şeker Mısırı Popülasyonu ile Hibrit Şeker Mısırı Çeşidinin Bazı Agronomik Özellikler Bakımından Karşılaştırılması

Year 2016, Volume: 5 , 41 - 50, 04.04.2016
https://doi.org/10.17100/nevbiltek.210960

Abstract

Bu çalışma, Kompozit şeker mısırı popülasyonu ile hibrit şeker mısırı çeşidinin bazı agronomik özellikler bakımından karşılaştırılması amacıyla,  birinci ürün olarak 2012 ve 2013 yıllarında yürütülmüştür. Araştırmada kullanılan Kompozit materyal Sakarya Tarımsal Araştırma Enstitüsünden, Merit  çeşidi MAY tohumculuk firmasından temin edilmiştir. Şeker mısırlarını koçan püskülü çıkış süresi, ilk koçan yüksekliği, bitki boyu, koçan uzunluğu, koçan çapı,  koçan sıra sayısı, koçan sırasında tane sayısı, tek koçan ağırlığı ve yeşil ot verimi özellikleri incelenmiştir. İki yıllık analizlerine göre, Kompozit popülasyon ile ticari hibrit çeşit arasında incelenen özelliklerin istatistiki olarak önemsiz olduğu kaydedilmiştir. Koçan püskülü çıkış süresi, ilk koçan yüksekliği, bitki boyu, koçan sıra sayısı, tek koçan ağırlığı değerlerinin yıllara göre istatistiki olarak önemli farklılık oluşturduğu belirlenmiştir. Yıl x çeşit intraksiyonunda koçan püskülü çıkış süresi ve tek koçan ağırlığı önemli olmuştur. Genellikle şeker mısırı taze tüketim için yetiştirilmektedir. Bu nedenle, hasat ilk koçanın olgunlaşması dikkate alınarak yapılmıştır. Taze tüketim için uygun olan Merit çeşidinde tek koçan ağırlığı 208 g iken, Kompozit popülasyonda ise 184 g olarak kaydedilmiştir. Şeker mısırının ilk koçanı alındıktan sonra toprak üstündeki tüm bitki aksamının ağırlığı Merit çeşidinde ve Kompozit popülasyonda sırasıyla 3363 ve 3588 kg/da olarak kaydedilmiştir.

References

  • Yanıkoğlu, S., ‘Mısırın Kökeni ve Tarihçesi’ Melez Mısırla 100 Yıl Çalıştayı. Bisab Yayınları, 1: 7-17, 2011.
  • Abdullah, Y., Tyasmoro, S. Y., Sumarni, T., ‘Response of the Sweet Corn (Zea Mays L. Saccharata) to Different Types and aiming of the Organic Fertilizer Application. International Journal of Science and Research (IJSR), ISSN (Online): 2319-7064, 2014.
  • Lago, C., Landoni, M., Cassani, E., Atanassiu, S., Cantaluppi, E., Pilu1, R., ‘Development and characterization of a coloured sweet corn line as a new functional food. Maydica electronic publication’. Maydica 59-2014.
  • Anonim, ‘Food and Agriculture Organization of the United Nations’ http://fao.org/site/291/default.aspx, Accessed 21 January, 2015.
  • Cesurer, L., ‘Kahramanmaraş Koşullarında Ekim Zamanı ve Ekim Sıklığının Şeker Mısırında Taze Koçan Verimine ve Diğer Bazı Tarımsal ve Bitkisel Özelliklere Etkisi’ Çukurova Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarla Bitkileri Anabilim dalı, Doktora Tezi, 205 sayfa, Adana, 1995.
  • Anonim, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü, 2013.
  • Anonim, Kahramanmaraş Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, 2014.
  • Assunçao, A., Madureira Brasil, E., Pereira de Oliveira, J., Jose dos Santos Reis, A., Ferreira Pereira A. Gomes Bueno, L., Ribeiro Ramos, M., ‘Heterosis Performance in İndustrial and Yield Components of Sweet Corn’ Crop Breeding and Applied Biotechnology 10: 183-190, 2010.
  • Erdal, E. Pamukçu, M., Savur, O., Tezel. , ‘Evaluation of Developed Standard Sweet Corn (Zea Mays Sacharata L.) Hybrids for Fresh Yield, Yield Components and Quality Parameters’ Turkish Journal of Field Crops, 16(2): 153-156, 2011.
  • Öktem, A., Öktem, A.G., ‘Bazı Şeker Mısır (Zea mays saccharata Sturt) Genotiplerinin Harran Ovası Koşullarında Verim Karakteristiklerinin Belirlenmesi’ Uludağ.Üniv.Zir.Fak.Derg., 20(1): 33-46, 2006.
  • Atakul, Ş., ‘Diyarbakır Koşullarında Farklı Ekim Zamanlarının Beş Şeker Mısırı (Zea mays L. Saccharata Sturt.) Çeşidinde Taze Koçan ve Tane Verimi ile Bazı Tarımsal Özelliklere Etkisi’ Çukurova Üniversitesi, Tarla Bitkileri Anabilim Dalı, Yüksek Lisans Tezi. 2011.
  • Sönmez, K., Alan, Ö., Kınacı, E., Kınacı, G., Kutlu, İ., Budak Başçiftçi, Z., Evrenosoğlu, Y., ‘Bazı Şeker Mısırı Çeşitlerinin (Zea mays saccharata Sturt) Bitki, Koçan ve Verim Özellikleri’ Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 8 (1):28-40, 2013.
  • Alan, Ö., Sönmez, K., Budak, Z., Kutlu, İ., Ayter, N.G.,. ‘Eskişehir Ekolojik Koşullarında Ekim Zamanının Şeker Mısırın (Zea mays saccharata Sturt.) Verim ve Tarımsal Özellikleri Üzerine Etkisi’ Selçuk Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi 25 (4): 34-41, 2011
  • Turgut, İ., ‘Bursa Koşullarında Yetiştirilen Şeker Mısırında (Zea mays saccharata Sturt.) Bitki Sıklığının ve Azot Dozlarının Taze Koçan Verimi ile Verim Öğeleri Üzerine Etkisi’ Turk J Agric For 24: 341–347, 2000.
  • Tansı, V., Sağlamtimur, T., Kızılşimşek, M., ‘Çukurova Koşullarında ı. Ürün Mısırda En Uygun Bitki Sıklığının Saptanması Üzerinde Bir Araştırma’ Türkiye Tarla Bitkileri Kongresi, 25-29 Nisan İzmir, (1):5-8, 1994.
  • Turgut, İ., Doğan, R., Yürür, N., ‘Bursa Koşullarında Yetiştirilen Bazı Atdişi Hibrit Mısır (Zea mays indentata Sturt.) Çeşitlerinde Bitki Sıklığının Verim ve Verim Öğelerine Etkisi’ Türkiye II. Tarla Bitkileri Kongresi, 22-25 Eylül, Samsun, s:143 – 147, 1997.
  • Cesurer, L. ve Ülger, A.C., ‘Farklı Ekim Zamanlarının Bazı Şeker Mısırı Çeşitleri Üzerindeki Etkisi’ Türkiye II. Tarla Bitkileri Kongresi, 22-25 Eylül, Samsun. s: 134-138, 1997.
  • Anıl, H., ‘Çarşamba Ovasında Şeker Mısırın Verim, Verim Unsurları ile Bazı Kalite Karakterlerine Şaşırtmanın ve Farklı Ekim Zamanlarının Etkisi’ Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü. Yüksek Lisans Tezi. 60s, 1999.
  • Turgut, İ. ve Balcı, A., ‘Bursa Koşullarında Değişik Ekim Zamanlarının Şeker Mısırı (Zea mays L. var. saccharata Sturt.) Çeşitlerinin Taze koçan Verimi ile Verim Öğeleri Üzerine Etkileri’ Uludağ Üniv. Zir. Fak. Derg., 16(2):79-91, 2002.
  • Tuncay, Ö.M. , Bozokalfa, K., ve Eşiyok, D., ‘Ana Ürün ve İkinci Ürün Olarak Yetiştirilen Bazı Tatlı Mısır Çeşitlerinde Koçanın Agronomik ve Teknolojik Özelliklerinin Belirlenmesi’ Ege Üniv. Ziraat Fak. Derg., 42(1):47-58, 2005.
  • Eşiyok, D., M.K. Bozokalfa ve A. Uğur, ‘Farklı lokasyonlarda yetiştirilen (Zea mays L. var. saccharata) çeşitlerinin verim kalite ve teknolojik özelliklerinin belirlenmesi’ Ege Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Dergisi, 41(1): 1-9, 2004.
  • Uğurlar, F., ‘Çukurova Koşullarında Şeker Mısırı'nda (Zea mays L. Saccharata.) Ekim Zamanı ve Bitki Sıklığının Taze Koçan ve Silaj Verimi İle Bazım Tarımsal Karakterlere Etkisi Üzerinde Bir Araştırma’ Çukurova Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Tarla Bitkileri Anabilim Dalı, Yüksek Lisans Tezi, Sayfa Sayısı: 51, 1987.
  • Gençtan, T., Uçkesen, B., ‘Tekirdağ Koşullarında Ana ürün ve İkinci Ürün Şeker Mısır (Zea mays saccharata Sturt.)Yetiştirme Olanaklarının Araştırılması’ Türkiye 4. Tarla Bitkileri Kongresi 17-21 Eylül, Tekirdağ, 265-271, 2001.
  • Bozokalfa, M. K., Eşiyok, D., ve Uğur, A., ‘Ege Bölgesi Koşullarında Ana ve İkinci Ürün Bazı Hibrit Şeker Mısır (Zea mays L. var. saccharata) Çeşitlerinin Verim Kalite ve Bitki Özelliklerinin Belirlenmesi’ Ege Üniv. Ziraat Fak. Derg., 41 (1):11-19, 2004.
  • Çamoğlu, G., Genç, L., Aşık, Ş., ‘Tatlı Mısırda (Zea mays saccharata Sturt) Su Stresinin Fizyolojik ve Morfolojik Parametreler Üzerine Etkisi’ Ege Univ. Ziraat Fak. Derg. 48 (2): 141149, 2011.
  • Olsen, J. K., Blight, G. W., Gillespie, D., ‘Comparison of Yield, Cob Characteristics and Sensory Quality of Six Super Sweet (sh2) Corn Cultivars Grown in a Subtropical Environment’ Australian Journal of Experimental Agriculture. 30 (3): 387-393, 1990.
  • Sencar, Ö., Gökmen, N, S., Sakın, M.A., Ocakdan, M., ‘Şeker mısırında (Zea mays saccharata Sturt.) koltuk almanın verim ve bazı özelliklere etkileri’ Türkiye 3. Tarla Bitkileri Kongresi, 1518 Kasım, 1999, Cilt I, Genel ve Tahıllar s: 456-461, Adana, 1999.
  • Öktem, A., Öktem, A.G., Coşkun,Y., ‘Determination of Sowing Dates of Sweet Corn. (Zea mays L. saccharata Sturt.) under Şanlıurfa Conditions’ Turk J Agric For 28 : 83-91, 2004.
  • Wyatt, J.E., Akridge, M.C., ‘Yield and quality of direct seeded and transplanted supersweet sweet corn hybrids’ Tennessee farm and home science, 167:13-16, 1993.
  • Özel, R., Tansı, V., ‘Çukurova Koşullarında İki Şeker Mısır Çeşidinde Şaşırtmanın ve Farklı Ekim Zamanlarının Verim ve Diğer Bazı Özelliklere Etkisi’ 1. Tarla Bitkileri Kongresi , s:300303 İzmir, 1994.
  • Panahi, M., Naseri, R., Soleimani, R., ‘Efficiency of Some Sweet Corn Hybrids at Two Sowing Dates in Central Iran’ Middle-East Journal of Scientific Research . 6 (1): 51-55, 2010.
  • İdikut, L., Cesur, C., Tosun, S., ‘Şeker Mısırda Ekim Zamanı ve Yetiştirme Tekniğinin Hasıl Verim ve Bazı Özelliklere Etkisi’ KSÜ Fen ve Mühendislik Dergisi 8(1): 91-100, 2005.
  • Akdeniz, H., Yılmaz, İ., Andiç, N., Zorer, Ş., ‘Bazı Mısır Çeşitlerinde Verim ve Yem Değerleri Üzerine Bir Araştırma’ Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarım Bilimleri Dergisi (J. Agric. Sci.), 14(1): 47-51, 2004.
  • Geren, H., Kavut, Y. T., ‘İkinci Ürün Koşullarında Yetiştirilen Bazı Sorgum (Sorghum sp.) Türlerinin Mısır (Zea mays L.) ile Verim ve Silaj Kalitesi Yönünden Karşılaştırılması Üzerine Bir Araştırma’ Ege Üniv. Ziraat Fak. Derg., 46 (1): 9-16, 2009.
Year 2016, Volume: 5 , 41 - 50, 04.04.2016
https://doi.org/10.17100/nevbiltek.210960

Abstract

References

  • Yanıkoğlu, S., ‘Mısırın Kökeni ve Tarihçesi’ Melez Mısırla 100 Yıl Çalıştayı. Bisab Yayınları, 1: 7-17, 2011.
  • Abdullah, Y., Tyasmoro, S. Y., Sumarni, T., ‘Response of the Sweet Corn (Zea Mays L. Saccharata) to Different Types and aiming of the Organic Fertilizer Application. International Journal of Science and Research (IJSR), ISSN (Online): 2319-7064, 2014.
  • Lago, C., Landoni, M., Cassani, E., Atanassiu, S., Cantaluppi, E., Pilu1, R., ‘Development and characterization of a coloured sweet corn line as a new functional food. Maydica electronic publication’. Maydica 59-2014.
  • Anonim, ‘Food and Agriculture Organization of the United Nations’ http://fao.org/site/291/default.aspx, Accessed 21 January, 2015.
  • Cesurer, L., ‘Kahramanmaraş Koşullarında Ekim Zamanı ve Ekim Sıklığının Şeker Mısırında Taze Koçan Verimine ve Diğer Bazı Tarımsal ve Bitkisel Özelliklere Etkisi’ Çukurova Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarla Bitkileri Anabilim dalı, Doktora Tezi, 205 sayfa, Adana, 1995.
  • Anonim, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü, 2013.
  • Anonim, Kahramanmaraş Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, 2014.
  • Assunçao, A., Madureira Brasil, E., Pereira de Oliveira, J., Jose dos Santos Reis, A., Ferreira Pereira A. Gomes Bueno, L., Ribeiro Ramos, M., ‘Heterosis Performance in İndustrial and Yield Components of Sweet Corn’ Crop Breeding and Applied Biotechnology 10: 183-190, 2010.
  • Erdal, E. Pamukçu, M., Savur, O., Tezel. , ‘Evaluation of Developed Standard Sweet Corn (Zea Mays Sacharata L.) Hybrids for Fresh Yield, Yield Components and Quality Parameters’ Turkish Journal of Field Crops, 16(2): 153-156, 2011.
  • Öktem, A., Öktem, A.G., ‘Bazı Şeker Mısır (Zea mays saccharata Sturt) Genotiplerinin Harran Ovası Koşullarında Verim Karakteristiklerinin Belirlenmesi’ Uludağ.Üniv.Zir.Fak.Derg., 20(1): 33-46, 2006.
  • Atakul, Ş., ‘Diyarbakır Koşullarında Farklı Ekim Zamanlarının Beş Şeker Mısırı (Zea mays L. Saccharata Sturt.) Çeşidinde Taze Koçan ve Tane Verimi ile Bazı Tarımsal Özelliklere Etkisi’ Çukurova Üniversitesi, Tarla Bitkileri Anabilim Dalı, Yüksek Lisans Tezi. 2011.
  • Sönmez, K., Alan, Ö., Kınacı, E., Kınacı, G., Kutlu, İ., Budak Başçiftçi, Z., Evrenosoğlu, Y., ‘Bazı Şeker Mısırı Çeşitlerinin (Zea mays saccharata Sturt) Bitki, Koçan ve Verim Özellikleri’ Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 8 (1):28-40, 2013.
  • Alan, Ö., Sönmez, K., Budak, Z., Kutlu, İ., Ayter, N.G.,. ‘Eskişehir Ekolojik Koşullarında Ekim Zamanının Şeker Mısırın (Zea mays saccharata Sturt.) Verim ve Tarımsal Özellikleri Üzerine Etkisi’ Selçuk Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi 25 (4): 34-41, 2011
  • Turgut, İ., ‘Bursa Koşullarında Yetiştirilen Şeker Mısırında (Zea mays saccharata Sturt.) Bitki Sıklığının ve Azot Dozlarının Taze Koçan Verimi ile Verim Öğeleri Üzerine Etkisi’ Turk J Agric For 24: 341–347, 2000.
  • Tansı, V., Sağlamtimur, T., Kızılşimşek, M., ‘Çukurova Koşullarında ı. Ürün Mısırda En Uygun Bitki Sıklığının Saptanması Üzerinde Bir Araştırma’ Türkiye Tarla Bitkileri Kongresi, 25-29 Nisan İzmir, (1):5-8, 1994.
  • Turgut, İ., Doğan, R., Yürür, N., ‘Bursa Koşullarında Yetiştirilen Bazı Atdişi Hibrit Mısır (Zea mays indentata Sturt.) Çeşitlerinde Bitki Sıklığının Verim ve Verim Öğelerine Etkisi’ Türkiye II. Tarla Bitkileri Kongresi, 22-25 Eylül, Samsun, s:143 – 147, 1997.
  • Cesurer, L. ve Ülger, A.C., ‘Farklı Ekim Zamanlarının Bazı Şeker Mısırı Çeşitleri Üzerindeki Etkisi’ Türkiye II. Tarla Bitkileri Kongresi, 22-25 Eylül, Samsun. s: 134-138, 1997.
  • Anıl, H., ‘Çarşamba Ovasında Şeker Mısırın Verim, Verim Unsurları ile Bazı Kalite Karakterlerine Şaşırtmanın ve Farklı Ekim Zamanlarının Etkisi’ Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü. Yüksek Lisans Tezi. 60s, 1999.
  • Turgut, İ. ve Balcı, A., ‘Bursa Koşullarında Değişik Ekim Zamanlarının Şeker Mısırı (Zea mays L. var. saccharata Sturt.) Çeşitlerinin Taze koçan Verimi ile Verim Öğeleri Üzerine Etkileri’ Uludağ Üniv. Zir. Fak. Derg., 16(2):79-91, 2002.
  • Tuncay, Ö.M. , Bozokalfa, K., ve Eşiyok, D., ‘Ana Ürün ve İkinci Ürün Olarak Yetiştirilen Bazı Tatlı Mısır Çeşitlerinde Koçanın Agronomik ve Teknolojik Özelliklerinin Belirlenmesi’ Ege Üniv. Ziraat Fak. Derg., 42(1):47-58, 2005.
  • Eşiyok, D., M.K. Bozokalfa ve A. Uğur, ‘Farklı lokasyonlarda yetiştirilen (Zea mays L. var. saccharata) çeşitlerinin verim kalite ve teknolojik özelliklerinin belirlenmesi’ Ege Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Dergisi, 41(1): 1-9, 2004.
  • Uğurlar, F., ‘Çukurova Koşullarında Şeker Mısırı'nda (Zea mays L. Saccharata.) Ekim Zamanı ve Bitki Sıklığının Taze Koçan ve Silaj Verimi İle Bazım Tarımsal Karakterlere Etkisi Üzerinde Bir Araştırma’ Çukurova Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Tarla Bitkileri Anabilim Dalı, Yüksek Lisans Tezi, Sayfa Sayısı: 51, 1987.
  • Gençtan, T., Uçkesen, B., ‘Tekirdağ Koşullarında Ana ürün ve İkinci Ürün Şeker Mısır (Zea mays saccharata Sturt.)Yetiştirme Olanaklarının Araştırılması’ Türkiye 4. Tarla Bitkileri Kongresi 17-21 Eylül, Tekirdağ, 265-271, 2001.
  • Bozokalfa, M. K., Eşiyok, D., ve Uğur, A., ‘Ege Bölgesi Koşullarında Ana ve İkinci Ürün Bazı Hibrit Şeker Mısır (Zea mays L. var. saccharata) Çeşitlerinin Verim Kalite ve Bitki Özelliklerinin Belirlenmesi’ Ege Üniv. Ziraat Fak. Derg., 41 (1):11-19, 2004.
  • Çamoğlu, G., Genç, L., Aşık, Ş., ‘Tatlı Mısırda (Zea mays saccharata Sturt) Su Stresinin Fizyolojik ve Morfolojik Parametreler Üzerine Etkisi’ Ege Univ. Ziraat Fak. Derg. 48 (2): 141149, 2011.
  • Olsen, J. K., Blight, G. W., Gillespie, D., ‘Comparison of Yield, Cob Characteristics and Sensory Quality of Six Super Sweet (sh2) Corn Cultivars Grown in a Subtropical Environment’ Australian Journal of Experimental Agriculture. 30 (3): 387-393, 1990.
  • Sencar, Ö., Gökmen, N, S., Sakın, M.A., Ocakdan, M., ‘Şeker mısırında (Zea mays saccharata Sturt.) koltuk almanın verim ve bazı özelliklere etkileri’ Türkiye 3. Tarla Bitkileri Kongresi, 1518 Kasım, 1999, Cilt I, Genel ve Tahıllar s: 456-461, Adana, 1999.
  • Öktem, A., Öktem, A.G., Coşkun,Y., ‘Determination of Sowing Dates of Sweet Corn. (Zea mays L. saccharata Sturt.) under Şanlıurfa Conditions’ Turk J Agric For 28 : 83-91, 2004.
  • Wyatt, J.E., Akridge, M.C., ‘Yield and quality of direct seeded and transplanted supersweet sweet corn hybrids’ Tennessee farm and home science, 167:13-16, 1993.
  • Özel, R., Tansı, V., ‘Çukurova Koşullarında İki Şeker Mısır Çeşidinde Şaşırtmanın ve Farklı Ekim Zamanlarının Verim ve Diğer Bazı Özelliklere Etkisi’ 1. Tarla Bitkileri Kongresi , s:300303 İzmir, 1994.
  • Panahi, M., Naseri, R., Soleimani, R., ‘Efficiency of Some Sweet Corn Hybrids at Two Sowing Dates in Central Iran’ Middle-East Journal of Scientific Research . 6 (1): 51-55, 2010.
  • İdikut, L., Cesur, C., Tosun, S., ‘Şeker Mısırda Ekim Zamanı ve Yetiştirme Tekniğinin Hasıl Verim ve Bazı Özelliklere Etkisi’ KSÜ Fen ve Mühendislik Dergisi 8(1): 91-100, 2005.
  • Akdeniz, H., Yılmaz, İ., Andiç, N., Zorer, Ş., ‘Bazı Mısır Çeşitlerinde Verim ve Yem Değerleri Üzerine Bir Araştırma’ Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarım Bilimleri Dergisi (J. Agric. Sci.), 14(1): 47-51, 2004.
  • Geren, H., Kavut, Y. T., ‘İkinci Ürün Koşullarında Yetiştirilen Bazı Sorgum (Sorghum sp.) Türlerinin Mısır (Zea mays L.) ile Verim ve Silaj Kalitesi Yönünden Karşılaştırılması Üzerine Bir Araştırma’ Ege Üniv. Ziraat Fak. Derg., 46 (1): 9-16, 2009.
There are 34 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section TARGİD (İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi) Özel Sayısı
Authors

Leyla İdikut

Gülay Zülkadir

Mustafa Çölkesen This is me

Cengiz Yürüdurmaz This is me

Publication Date April 4, 2016
Published in Issue Year 2016 Volume: 5

Cite

APA İdikut, L., Zülkadir, G., Çölkesen, M., Yürüdurmaz, C. (2016). Kompozit Şeker Mısırı Popülasyonu ile Hibrit Şeker Mısırı Çeşidinin Bazı Agronomik Özellikler Bakımından Karşılaştırılması. Nevşehir Bilim Ve Teknoloji Dergisi, 5, 41-50. https://doi.org/10.17100/nevbiltek.210960
AMA İdikut L, Zülkadir G, Çölkesen M, Yürüdurmaz C. Kompozit Şeker Mısırı Popülasyonu ile Hibrit Şeker Mısırı Çeşidinin Bazı Agronomik Özellikler Bakımından Karşılaştırılması. Nevşehir Bilim ve Teknoloji Dergisi. April 2016;5:41-50. doi:10.17100/nevbiltek.210960
Chicago İdikut, Leyla, Gülay Zülkadir, Mustafa Çölkesen, and Cengiz Yürüdurmaz. “Kompozit Şeker Mısırı Popülasyonu Ile Hibrit Şeker Mısırı Çeşidinin Bazı Agronomik Özellikler Bakımından Karşılaştırılması”. Nevşehir Bilim Ve Teknoloji Dergisi 5, April (April 2016): 41-50. https://doi.org/10.17100/nevbiltek.210960.
EndNote İdikut L, Zülkadir G, Çölkesen M, Yürüdurmaz C (April 1, 2016) Kompozit Şeker Mısırı Popülasyonu ile Hibrit Şeker Mısırı Çeşidinin Bazı Agronomik Özellikler Bakımından Karşılaştırılması. Nevşehir Bilim ve Teknoloji Dergisi 5 41–50.
IEEE L. İdikut, G. Zülkadir, M. Çölkesen, and C. Yürüdurmaz, “Kompozit Şeker Mısırı Popülasyonu ile Hibrit Şeker Mısırı Çeşidinin Bazı Agronomik Özellikler Bakımından Karşılaştırılması”, Nevşehir Bilim ve Teknoloji Dergisi, vol. 5, pp. 41–50, 2016, doi: 10.17100/nevbiltek.210960.
ISNAD İdikut, Leyla et al. “Kompozit Şeker Mısırı Popülasyonu Ile Hibrit Şeker Mısırı Çeşidinin Bazı Agronomik Özellikler Bakımından Karşılaştırılması”. Nevşehir Bilim ve Teknoloji Dergisi 5 (April 2016), 41-50. https://doi.org/10.17100/nevbiltek.210960.
JAMA İdikut L, Zülkadir G, Çölkesen M, Yürüdurmaz C. Kompozit Şeker Mısırı Popülasyonu ile Hibrit Şeker Mısırı Çeşidinin Bazı Agronomik Özellikler Bakımından Karşılaştırılması. Nevşehir Bilim ve Teknoloji Dergisi. 2016;5:41–50.
MLA İdikut, Leyla et al. “Kompozit Şeker Mısırı Popülasyonu Ile Hibrit Şeker Mısırı Çeşidinin Bazı Agronomik Özellikler Bakımından Karşılaştırılması”. Nevşehir Bilim Ve Teknoloji Dergisi, vol. 5, 2016, pp. 41-50, doi:10.17100/nevbiltek.210960.
Vancouver İdikut L, Zülkadir G, Çölkesen M, Yürüdurmaz C. Kompozit Şeker Mısırı Popülasyonu ile Hibrit Şeker Mısırı Çeşidinin Bazı Agronomik Özellikler Bakımından Karşılaştırılması. Nevşehir Bilim ve Teknoloji Dergisi. 2016;5:41-50.

Dergimizin tarandığı indeksler


12300          20980     2097822081