BibTex RIS Cite
Year 2012, Volume: 1 Issue: 2, 0 - 0, 25.07.2012

Abstract

Firmaların Performanslarının Belirlenmesi İçin Kriter Ağırlıklandırılmasında Kullanılan Hedef Programlama Yaklaşımı Ve Uygulanması

Year 2012, Volume: 1 Issue: 2, 0 - 0, 25.07.2012

Abstract

Firmaların performanslarını analiz etmek için ilk önce kriterlerin ağırlıklarının belirlenmesi gerekmektedir. Kriterlerin subjektif ağırlıklandırılması karar vericinin deneyimi ve bilgisiyle karar verilmektedir. Fakat subjektif olarak yapılan bu ağırlıklandırmalar sonuçların güvenirliğine karşı şüphe uyandırmaktadır. Bu tür problemleri gidermek için birçok yöntem geliştirilmiştir. Son zamanlarda geliştirilen yöntemlerden biri de Garsia vd. (2010) geliştirmiş olduğu Hedef Programlama yaklaşımıdır. Bu çalışmada bu yöntem ayrıntılı olarak tanıtılmıştır. Ayrıca Türkiye’deki bazı şirketlerin finansal performanslarının hesaplanmasında kullanılan kriterlerin ağırlıklandırılmasında  uygulanmış ve sonuçlar literatüre uygun olarak  yorumlanmıştır.

There are 0 citations in total.

Details

Journal Section Diğer Bölümler
Authors

Esra Yiğit This is me

Publication Date July 25, 2012
Published in Issue Year 2012 Volume: 1 Issue: 2

Cite

APA Yiğit, E. (2012). Firmaların Performanslarının Belirlenmesi İçin Kriter Ağırlıklandırılmasında Kullanılan Hedef Programlama Yaklaşımı Ve Uygulanması. Nevşehir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 1(2).
AMA Yiğit E. Firmaların Performanslarının Belirlenmesi İçin Kriter Ağırlıklandırılmasında Kullanılan Hedef Programlama Yaklaşımı Ve Uygulanması. nufbed. July 2012;1(2).
Chicago Yiğit, Esra. “Firmaların Performanslarının Belirlenmesi İçin Kriter Ağırlıklandırılmasında Kullanılan Hedef Programlama Yaklaşımı Ve Uygulanması”. Nevşehir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi 1, no. 2 (July 2012).
EndNote Yiğit E (July 1, 2012) Firmaların Performanslarının Belirlenmesi İçin Kriter Ağırlıklandırılmasında Kullanılan Hedef Programlama Yaklaşımı Ve Uygulanması. Nevşehir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi 1 2
IEEE E. Yiğit, “Firmaların Performanslarının Belirlenmesi İçin Kriter Ağırlıklandırılmasında Kullanılan Hedef Programlama Yaklaşımı Ve Uygulanması”, nufbed, vol. 1, no. 2, 2012.
ISNAD Yiğit, Esra. “Firmaların Performanslarının Belirlenmesi İçin Kriter Ağırlıklandırılmasında Kullanılan Hedef Programlama Yaklaşımı Ve Uygulanması”. Nevşehir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi 1/2 (July 2012).
JAMA Yiğit E. Firmaların Performanslarının Belirlenmesi İçin Kriter Ağırlıklandırılmasında Kullanılan Hedef Programlama Yaklaşımı Ve Uygulanması. nufbed. 2012;1.
MLA Yiğit, Esra. “Firmaların Performanslarının Belirlenmesi İçin Kriter Ağırlıklandırılmasında Kullanılan Hedef Programlama Yaklaşımı Ve Uygulanması”. Nevşehir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, vol. 1, no. 2, 2012.
Vancouver Yiğit E. Firmaların Performanslarının Belirlenmesi İçin Kriter Ağırlıklandırılmasında Kullanılan Hedef Programlama Yaklaşımı Ve Uygulanması. nufbed. 2012;1(2).