Research Article

MATEMATİK EĞİTİMİNDE İLKÖĞRETİM DÜZEYİNDE KAVRAM YANILGISIYLA İLGİLİ YAPILAN ÇALIŞMALARIN BİR DEĞERLENDİRMESİ

Volume: 5 Number: 3 April 1, 2010
TR

MATEMATİK EĞİTİMİNDE İLKÖĞRETİM DÜZEYİNDE KAVRAM YANILGISIYLA İLGİLİ YAPILAN ÇALIŞMALARIN BİR DEĞERLENDİRMESİ

Abstract

Bu çalışma ile Türkiye’de matematik eğitimi alanında, ilköğretim düzeyinde yapılan kavram yanılgıları araştırmalarını incelemeyi ve bu araştırmalarının genel durumunu belirlemeyi amaçlanmıştır. Bu amaçla tarama modeli ile betimsel bir araştırma yapılmıştır. İnternet üzerinden matematik eğitiminde ilköğretim düzeyinde kavram yanılgıları hakkında yapılan toplam 21 makaleye ulaşılmış ve bu makaleler konu alanı, örneklem dağılımı, yayın yılı gibi genel özellikleri dikkate alınarak değerlendirilmiştir. Sonuçta, her ne kadar bu alanda yapılan araştırmalarda son yıllarda bir artış olduğu gözlense de yapılan araştırmaların yeterli olmadığı görülmüştür. Farklı konu alanlarında da kavram yanılgılarının belirlenmesi ve giderilmesine yönelik çalışmalar yapılması önerilmiştir.

Keywords

Details

Primary Language

Turkish

Subjects

-

Journal Section

Research Article

Authors

Tayfun Tutak This is me

Nida Emül This is me

Publication Date

April 1, 2010

Submission Date

August 9, 2014

Acceptance Date

-

Published in Issue

Year 2010 Volume: 5 Number: 3

APA
Tutak, T., Emül, N., & Gün, Z. (2010). MATEMATİK EĞİTİMİNDE İLKÖĞRETİM DÜZEYİNDE KAVRAM YANILGISIYLA İLGİLİ YAPILAN ÇALIŞMALARIN BİR DEĞERLENDİRMESİ. Education Sciences, 5(3), 940-953. https://izlik.org/JA66MZ33DL
AMA
1.Tutak T, Emül N, Gün Z. MATEMATİK EĞİTİMİNDE İLKÖĞRETİM DÜZEYİNDE KAVRAM YANILGISIYLA İLGİLİ YAPILAN ÇALIŞMALARIN BİR DEĞERLENDİRMESİ. Education Sciences. 2010;5(3):940-953. https://izlik.org/JA66MZ33DL
Chicago
Tutak, Tayfun, Nida Emül, and Zühal Gün. 2010. “MATEMATİK EĞİTİMİNDE İLKÖĞRETİM DÜZEYİNDE KAVRAM YANILGISIYLA İLGİLİ YAPILAN ÇALIŞMALARIN BİR DEĞERLENDİRMESİ”. Education Sciences 5 (3): 940-53. https://izlik.org/JA66MZ33DL.
EndNote
Tutak T, Emül N, Gün Z (April 1, 2010) MATEMATİK EĞİTİMİNDE İLKÖĞRETİM DÜZEYİNDE KAVRAM YANILGISIYLA İLGİLİ YAPILAN ÇALIŞMALARIN BİR DEĞERLENDİRMESİ. Education Sciences 5 3 940–953.
IEEE
[1]T. Tutak, N. Emül, and Z. Gün, “MATEMATİK EĞİTİMİNDE İLKÖĞRETİM DÜZEYİNDE KAVRAM YANILGISIYLA İLGİLİ YAPILAN ÇALIŞMALARIN BİR DEĞERLENDİRMESİ”, Education Sciences, vol. 5, no. 3, pp. 940–953, Apr. 2010, [Online]. Available: https://izlik.org/JA66MZ33DL
ISNAD
Tutak, Tayfun - Emül, Nida - Gün, Zühal. “MATEMATİK EĞİTİMİNDE İLKÖĞRETİM DÜZEYİNDE KAVRAM YANILGISIYLA İLGİLİ YAPILAN ÇALIŞMALARIN BİR DEĞERLENDİRMESİ”. Education Sciences 5/3 (April 1, 2010): 940-953. https://izlik.org/JA66MZ33DL.
JAMA
1.Tutak T, Emül N, Gün Z. MATEMATİK EĞİTİMİNDE İLKÖĞRETİM DÜZEYİNDE KAVRAM YANILGISIYLA İLGİLİ YAPILAN ÇALIŞMALARIN BİR DEĞERLENDİRMESİ. Education Sciences. 2010;5:940–953.
MLA
Tutak, Tayfun, et al. “MATEMATİK EĞİTİMİNDE İLKÖĞRETİM DÜZEYİNDE KAVRAM YANILGISIYLA İLGİLİ YAPILAN ÇALIŞMALARIN BİR DEĞERLENDİRMESİ”. Education Sciences, vol. 5, no. 3, Apr. 2010, pp. 940-53, https://izlik.org/JA66MZ33DL.
Vancouver
1.Tayfun Tutak, Nida Emül, Zühal Gün. MATEMATİK EĞİTİMİNDE İLKÖĞRETİM DÜZEYİNDE KAVRAM YANILGISIYLA İLGİLİ YAPILAN ÇALIŞMALARIN BİR DEĞERLENDİRMESİ. Education Sciences [Internet]. 2010 Apr. 1;5(3):940-53. Available from: https://izlik.org/JA66MZ33DL