BibTex RIS Cite

Gastronomy Tourism Attitudes of Students of Tourism Associate Degree Program and Determination of their Gastronomical Behaviors

Year 2011, Volume: 6 Issue: 3, 363 - 373, 01.04.2011

Abstract

The aim of this research is to determine the attitudes of students of tourism associate degree program toward gastronomy and their gastronomy-related behaviors. Using the general scanning model, the research was conducted on 298 students chosen on a random sample method from among students who attend the associate degree program of tourism at Selçuk University. The research data were obtained through a questionnaire form based on previous researches done on the same subject. The research found the mean of students' gastronomy tourism score to be ( ±S ) 50,43±0,38. It also determined a significant correlation between students' attitude toward gastronomy tourism and their taking nutrition courses; and their taking applied gastronomy-related courses and their owning gastronomy-related books (p

Turizm Ön Lisans Ö?rencilerinin Gastronomi Turizmine Yönelik Tutumlary ve Gastronomi Davrany?larynyn Belirlenmesi

Year 2011, Volume: 6 Issue: 3, 363 - 373, 01.04.2011

Abstract

Bu ara?tyrmanyn amacy, turizm ön lisans e?itimi alan üniversite ö?rencilerinin gastronomi turizmine yönelik tutum ve davrany?larynyn belirlenmesidir. Ara?tyrma, genel tarama modeli kullanylarak Selçuk Üniversitesine ba?ly turizm e?itimi veren ön lisans programlaryna devam eden ö?renciler arasyndan rastgele örneklem yöntemi ile seçilen 298 ö?renci üzerinde yürütülmü?tür. Ara?tyrmanyn verileri, konu ile ilgili daha önce yapylmy? ara?tyrmalardan yararlanylarak hazyrlanan anket formu aracyly?yyla elde edilmi?tir. Ara?tyrmada, ö?rencilerin gastronomi turizmi puan ortalamasy ( ±S ) 50,43±0,38 olarak bulunmu?tur. Ö?rencilerin, gastronomi turizmine yönelik tutumlary ile beslenme dersi alma, gastronomi içerikli dersleri uygulamaly alma ve gastronomi içerikli kitaplara sahip olma durumu arasynda anlamly bir ili?ki oldu?u saptanmy?tyr(p

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Finance
Authors

Hasan Aslan This is me

Nazan Aktaş This is me

Publication Date April 1, 2011
Published in Issue Year 2011 Volume: 6 Issue: 3

Cite

APA Aslan, H., & Aktaş, N. (2011). Turizm Ön Lisans Ö?rencilerinin Gastronomi Turizmine Yönelik Tutumlary ve Gastronomi Davrany?larynyn Belirlenmesi. Social Sciences, 6(3), 363-373. https://doi.org/10.12739/10.12739
AMA Aslan H, Aktaş N. Turizm Ön Lisans Ö?rencilerinin Gastronomi Turizmine Yönelik Tutumlary ve Gastronomi Davrany?larynyn Belirlenmesi. Social Sciences. April 2011;6(3):363-373. doi:10.12739/10.12739
Chicago Aslan, Hasan, and Nazan Aktaş. “Turizm Ön Lisans Ö?rencilerinin Gastronomi Turizmine Yönelik Tutumlary Ve Gastronomi Davrany?Larynyn Belirlenmesi”. Social Sciences 6, no. 3 (April 2011): 363-73. https://doi.org/10.12739/10.12739.
EndNote Aslan H, Aktaş N (April 1, 2011) Turizm Ön Lisans Ö?rencilerinin Gastronomi Turizmine Yönelik Tutumlary ve Gastronomi Davrany?larynyn Belirlenmesi. Social Sciences 6 3 363–373.
IEEE H. Aslan and N. Aktaş, “Turizm Ön Lisans Ö?rencilerinin Gastronomi Turizmine Yönelik Tutumlary ve Gastronomi Davrany?larynyn Belirlenmesi”, Social Sciences, vol. 6, no. 3, pp. 363–373, 2011, doi: 10.12739/10.12739.
ISNAD Aslan, Hasan - Aktaş, Nazan. “Turizm Ön Lisans Ö?rencilerinin Gastronomi Turizmine Yönelik Tutumlary Ve Gastronomi Davrany?Larynyn Belirlenmesi”. Social Sciences 6/3 (April 2011), 363-373. https://doi.org/10.12739/10.12739.
JAMA Aslan H, Aktaş N. Turizm Ön Lisans Ö?rencilerinin Gastronomi Turizmine Yönelik Tutumlary ve Gastronomi Davrany?larynyn Belirlenmesi. Social Sciences. 2011;6:363–373.
MLA Aslan, Hasan and Nazan Aktaş. “Turizm Ön Lisans Ö?rencilerinin Gastronomi Turizmine Yönelik Tutumlary Ve Gastronomi Davrany?Larynyn Belirlenmesi”. Social Sciences, vol. 6, no. 3, 2011, pp. 363-7, doi:10.12739/10.12739.
Vancouver Aslan H, Aktaş N. Turizm Ön Lisans Ö?rencilerinin Gastronomi Turizmine Yönelik Tutumlary ve Gastronomi Davrany?larynyn Belirlenmesi. Social Sciences. 2011;6(3):363-7.