BibTex RIS Cite

ORGANİK TARIM TABANLI EKO-TURİZM UYGULAMALARININ DEĞERLENDİRİLMESİ: ÇANDIR KÖYÜ ÖRNEĞİ

Year 2016, Volume: 11 Issue: 4, 270 - 287, 13.10.2016

Abstract

Çevre sorunlarının sürekli artması ve tehdit edici boyutlara gelmesi, ekolojik sistem dengelerini korumaya yönelik sürdürülebilir bakış açıları geliştirilmesine yol açmıştır.  Çandır'da uygulanan organik tarım projesinin eko-turizm ile desteklenmesi planlanmıştır. Çandır, eko-turizm arzının temel parçalarını oluşturan zengin doğal yapısı, tarihi ve kültürel kaynakları nedeniyle örnek çalışma alanı olarak seçilmiştir. Halk Çandır'ın zengin bir turizm potansiyeline sahip olduğunu fakat bu potansiyeli yeterince kullanamadığını düşünmektedir. Çandır halkı aynı zamanda turizmin gelişmesi için turizm yatırımlarının artması gerektiğini ve turizmin şehirde istihdam olanaklarını artıracağını düşünmektedir. Eko-turizme dönük yatırımların yapılması, köyün önemini arttıracaktır. Ancak tarihi ve doğal güzelliklerin gelecek nesillere bozulmadan aktarılması için sahip çıkılması gerekmektedir. Araştırma, yerel halkın model eko-köy projesi çerçevesinde organik tarım, çevre ve eko-turizm konularında farkındalıklarının tespiti amacıyla yapılmıştır.

References

  • • Akgün, T., (2011). Organik Tarım. (erişim adresi: http://geka. org. tr), (erişim tarihi: 10.06.2015).
  • • Altındişli, A. ve Aksoy, U., (2010). Organik tarımın Dünya’da ve Türkiye’deki durumu [Bildiri]. Türkiye Ziraat Mühendisliği VII. Teknik Kongresi, 11–15 Ocak 2010, (ss:213-227), Ankara.
  • • Ataseven, Y. ve Güneş, E., (2008). Türkiye’de İşlenmiş Organik Tarım Ürünleri Üretimi ve Ticaretindeki Gelişmeler, Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, Cilt:22, Sayı:2, ss:25-33.
  • • Ayla, D., (2011). Türkiye’de Organik Tarım. Yayınlanmış Doktora Tezi. Trabzon: Karadeniz Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.
  • • Ayten, M.A., Yıldız, E. ve Bayır, K., Develi ’de Konaklama ve Kamp Alanlarının Sürdürülebilir Turizm Açısından Projelendirilmesi. Erişim adresi:https://www.academia.edu), (erişim tarihi: 29.08.2016).
  • • Best, H., (2008). Organic agriculture and the conventionalization hypothesis: A case study from West Germany, Agriculture and Human Values, Vol:25, Num:1, pp:95-106.
  • • Black, R. and Ham, S., (2005). Improving the quality of tour guiding: Towards a model for tour guide certification, Journal of Ecotourism, Vol:4, Num:3, pp:178-195.
  • • Blamey, R.K., (1997). Ecotourism: The search for an operational definition, Journal of Sustainable Tourism, Vol:5, Num:2, pp:109-130.
  • • Blamey, R.K., (2001). Principles of ecotourism, The encyclopedia of ecotourism, (pp:5-22). Wallingford, UK: CAB International.
  • • Caldicott, J. and Fuller, D., (2005). The Concept and relevance of ecotourism to indigenous economic and human development in remote Australian communities, Centre For Regıonal Tourism Researc, Occasional Paper N:6, p:1-17.
  • • Çetiner, S., (2011). Organik tarım dünyayı besleyebilir mi?, Tarla Sera Dergisi, ss:64-67.
  • • Demir, C., (2002). Turizm ve Rekreasyon Faaliyetlerinin Olumsuz Çevresel Etkileri: Türkiye’deki Milli Parklara Yönelik Bir Uygulama, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, Cilt:17, Sayı:2, ss:93-117.
  • • Semir, A., (2009). Küresel İklim Değişikliğinin Biyolojik Çeşitlilik ve Ekosistem Kaynakları Üzerine Etkisi. (erişim adresi: www.researchgate.net/publication/284386111.(erişim tarihi: 28.08.2016).
  • • Demir, C. ve Çevirgen, A., (2006). Ekoturizm yönetimi. Nobel Yayın Dağıtım, Ankara.
  • • Demiryürek, K., (2011). Organik tarım kavramı ve organik tarımın Dünya ve Türkiye’deki durumu, GOÜ, Ziraat Fakültesi Dergisi, Cilt:28, Sayı:1, ss:27-36.
  • • Erdoğan, N., (2008). Ekoturizm ve Doğa Temelli Turizmin Geldikleri Noktadaki Kavramsal Çerçeve, Ekoturizm Çalıştayı ve 10. Yılında Todeg, Ankara, 10:41.
  • • Gaul, D., (2003). Environmental impacts of ecotourism a review of literatüre, (erişim adresi: www.fao.org), (erişim tarihi: 22.07.2015).
  • • Gürcüm, H.B. ve Yüksel, C., (2012). Moda Sektörünü “Yavaşlatan” Eğilim: Eko Moda ve Moda’da Sürdürülebilirlik. 1. Uluslararası Moda ve Tekstil Tasarımı Sempozyumu.
  • • Holland, J., Burian, M. and Dixey, L., (2003). Tourism in Poor Rural Areas, Diversifying the Product and Expanding the Benefits in Rural Uganda and Cezh Republic. PPT Working Paper No:12, 39.
  • • Hudman, L.E. and Jackson, R.H., (1992). Mormon pilgrimage and tourism, Annals of Tourism Research, Vol:19, Num:1, pp:107-121.
  • • Hvenegaard, G.T., (2002). Using tourist typologies for ecotourism research, Journal of Ecotourism, Vol:1, S Num:1, pp:7-18.
  • • İlter, E. ve Altındişli, A., (1996). Ekolojik tarım ve ilkeleri, Ekolojik Tarım, 1-6.
  • • İpek, S. ve Çil, G.Y., (2010). Uluslararası Ticari Boyutuyla Organik Tarım ve Devlet Destekleri, Girişimcilik ve Kalkınma Dergisi, Cilt:5, Sayı:1, ss:135-162.
  • • Jackson, S. and Paradubraj, P., (2004). Introduction Environmental Conflict In The Asia-Pacific, Journal Of Asia Pacific Viewpoint, Num:45, pp:1-11.
  • • Kahraman, N. ve Türkay, O., (2004). Turizm ve Çevre. Detay Yayıncılık, Ankara.
  • • Keleş, R. ve Hamamcı, C., (2005). Çevre Politikası. Beşinci Baskı. İmge Kitabevi, Ankara.
  • • Kırgız, A.C., (2014). Organik Gıda Sertifikasyonlarının ve Etiketlemelerinin Türkiye Gıda Sektörü İşletmelerinin İtibarı Üzerindeki Etkisi, (erişim adresi: http://sosyalbe.nku.edu.tr), (erişim tarihi: 18.06.2015).
  • • Kızılaslan, H. ve Olgun, A., (2012). Türkiye’de Organik Tarım ve Organik Tarıma Verilen Desteklemeler, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, Cilt:29, Sayı:1, ss:1-12.
  • • Kocataş, A., (2003). Ekoloji ve Çevre Biyolojisi, Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Yayını, İzmir, 51:564.
  • • Korkmaz, M. ve Tolunay, A., (2002). Kırsal Kalkınma Aracı Olarak Ekoturizm, First Tourism Congress of Mediterrenean Countries, Akdeniz University School of Tourism &Hotel Management, 17-21 ss:429-443
  • • Köse, B. ve Odabaşı, F., (2005). Bağcılıkta Organik Tarım, OMÜ Ziraat Fakültesi dergisi, Cilt:20, Sayı:3, ss:96-104.
  • • Kuter, N. ve Ünal, H.E., (2009). Sürdürülebilirlik Kapsamında Ekoturizmin Çevresel, Ekonomik ve Sosyo-Kültürel Etkileri, Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi, Cilt:9, S:2, ss:146-156.
  • • Lampkin, N., Foster, C., and Padel, S., (1999). The policy and regulatory environment for organic farming in Europe: Country Reports.
  • • Leung, Y,F., Marion, J.L., and Farrell, T.A., (2001). The role of recreation ecology in sustainable tourism and ecotourism. Tourism, recreation and sustainability: Linking culture and the environment, 21-39. (erişim adresi: https://books.google.com.tr/boks), (erişim tarihi: 19.07.2015).
  • • Merdan, K. ve Kaya, V., (2013). Türkiye’deki Organik Tarımın Ekonomik Analizi, Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, Cilt:17, Sayı:3, ss:239-252.
  • • Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, (erişim adresi: http://mugla.tarim.gov.tr), (erişim tarihi: 18.08.2016).
  • • Özkul, E., Albayrak, A. İpar, M.S. ve Demirer, D., (2013). Ekolojik köy projesinin yerel değerlerin pazarlanması kapsamında değerlendirilmesi: Örnek olay çalışması, 18. Ulusal Pazarlama Kongresi Bildiri Kitabı, 19-22 Haziran 2013, (ss:181-193), Kars: Sarıkamış.
  • • Sharpley, R., (2006). Ecotourism: A Consumption Perspective, Journal of Ecotourism, Vol:5, Num:1, pp:7-22.
  • • Strong-Cvetich, N.J. and Scorse, J., (2007). Ecotourism in post-conflict: A new tool for reconciliation. Monterey, CA, Monterey Institute of International Studies. MPA Candidate, 1-17.
  • • Taş, S., (2012). Trabzon Ve Ekoturizm: Yerli Ziyaretçilerin Yöreyi Değerlendirmesine Yönelik Bir Araştırma. Yükseklisans tezi. Balıkesir: Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü
  • • Tetik, N., (2012). Turist Rehberlerinin Ekoturizm Alanındaki Yeterlilikleri: Doğu Karadeniz Örneği. Doktora Tezi. Balıkesir: Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü
  • • Turoğlu, H. ve Özdemir, H., (2005). Bartın İlinin Ekoturizm Potansiyelinin Belirlenmesi, Doğu Coğrafya Dergisi, Cilt:10, Sayı:13, ss:97-116.
  • • Uşak, M., (2006). Çevre Bilimi, Aydoğdu, M., Gezer, K. (Editörler). Anı Yayıncılık, Ankara 2006.
  • • Uzun, N. ve Sağlam, N., (2005). Sosyo-Ekonomik Durumun Çevre Bilinci ve Çevrenin Akademik Başarı Üzerindeki Etkisi, Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, Cilt:29, ss:194–200.
  • • Weaver, D.B., (1999). Magnitude of Ecotourism in Costa Rica and Kenya, Annals of Tourism Research. Griffith University, Australia, Vol:26, Num:4, pp:793-801.
  • • Welford, R. and Ytterhus, B., (1998). Conditions for the Transformation of Eco-Tourism into Sustainable Tourism, European Environment, Vol:8, pp:193-201.
  • • Yıldız, Z. ve Kalağan, G., (2008). Alternatif Turizm Kavramı ve Çevresel Etkileri, Yerel Siyaset Dergisi, Sayı:35, ss:43-45.
Year 2016, Volume: 11 Issue: 4, 270 - 287, 13.10.2016

Abstract

References

  • • Akgün, T., (2011). Organik Tarım. (erişim adresi: http://geka. org. tr), (erişim tarihi: 10.06.2015).
  • • Altındişli, A. ve Aksoy, U., (2010). Organik tarımın Dünya’da ve Türkiye’deki durumu [Bildiri]. Türkiye Ziraat Mühendisliği VII. Teknik Kongresi, 11–15 Ocak 2010, (ss:213-227), Ankara.
  • • Ataseven, Y. ve Güneş, E., (2008). Türkiye’de İşlenmiş Organik Tarım Ürünleri Üretimi ve Ticaretindeki Gelişmeler, Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, Cilt:22, Sayı:2, ss:25-33.
  • • Ayla, D., (2011). Türkiye’de Organik Tarım. Yayınlanmış Doktora Tezi. Trabzon: Karadeniz Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.
  • • Ayten, M.A., Yıldız, E. ve Bayır, K., Develi ’de Konaklama ve Kamp Alanlarının Sürdürülebilir Turizm Açısından Projelendirilmesi. Erişim adresi:https://www.academia.edu), (erişim tarihi: 29.08.2016).
  • • Best, H., (2008). Organic agriculture and the conventionalization hypothesis: A case study from West Germany, Agriculture and Human Values, Vol:25, Num:1, pp:95-106.
  • • Black, R. and Ham, S., (2005). Improving the quality of tour guiding: Towards a model for tour guide certification, Journal of Ecotourism, Vol:4, Num:3, pp:178-195.
  • • Blamey, R.K., (1997). Ecotourism: The search for an operational definition, Journal of Sustainable Tourism, Vol:5, Num:2, pp:109-130.
  • • Blamey, R.K., (2001). Principles of ecotourism, The encyclopedia of ecotourism, (pp:5-22). Wallingford, UK: CAB International.
  • • Caldicott, J. and Fuller, D., (2005). The Concept and relevance of ecotourism to indigenous economic and human development in remote Australian communities, Centre For Regıonal Tourism Researc, Occasional Paper N:6, p:1-17.
  • • Çetiner, S., (2011). Organik tarım dünyayı besleyebilir mi?, Tarla Sera Dergisi, ss:64-67.
  • • Demir, C., (2002). Turizm ve Rekreasyon Faaliyetlerinin Olumsuz Çevresel Etkileri: Türkiye’deki Milli Parklara Yönelik Bir Uygulama, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, Cilt:17, Sayı:2, ss:93-117.
  • • Semir, A., (2009). Küresel İklim Değişikliğinin Biyolojik Çeşitlilik ve Ekosistem Kaynakları Üzerine Etkisi. (erişim adresi: www.researchgate.net/publication/284386111.(erişim tarihi: 28.08.2016).
  • • Demir, C. ve Çevirgen, A., (2006). Ekoturizm yönetimi. Nobel Yayın Dağıtım, Ankara.
  • • Demiryürek, K., (2011). Organik tarım kavramı ve organik tarımın Dünya ve Türkiye’deki durumu, GOÜ, Ziraat Fakültesi Dergisi, Cilt:28, Sayı:1, ss:27-36.
  • • Erdoğan, N., (2008). Ekoturizm ve Doğa Temelli Turizmin Geldikleri Noktadaki Kavramsal Çerçeve, Ekoturizm Çalıştayı ve 10. Yılında Todeg, Ankara, 10:41.
  • • Gaul, D., (2003). Environmental impacts of ecotourism a review of literatüre, (erişim adresi: www.fao.org), (erişim tarihi: 22.07.2015).
  • • Gürcüm, H.B. ve Yüksel, C., (2012). Moda Sektörünü “Yavaşlatan” Eğilim: Eko Moda ve Moda’da Sürdürülebilirlik. 1. Uluslararası Moda ve Tekstil Tasarımı Sempozyumu.
  • • Holland, J., Burian, M. and Dixey, L., (2003). Tourism in Poor Rural Areas, Diversifying the Product and Expanding the Benefits in Rural Uganda and Cezh Republic. PPT Working Paper No:12, 39.
  • • Hudman, L.E. and Jackson, R.H., (1992). Mormon pilgrimage and tourism, Annals of Tourism Research, Vol:19, Num:1, pp:107-121.
  • • Hvenegaard, G.T., (2002). Using tourist typologies for ecotourism research, Journal of Ecotourism, Vol:1, S Num:1, pp:7-18.
  • • İlter, E. ve Altındişli, A., (1996). Ekolojik tarım ve ilkeleri, Ekolojik Tarım, 1-6.
  • • İpek, S. ve Çil, G.Y., (2010). Uluslararası Ticari Boyutuyla Organik Tarım ve Devlet Destekleri, Girişimcilik ve Kalkınma Dergisi, Cilt:5, Sayı:1, ss:135-162.
  • • Jackson, S. and Paradubraj, P., (2004). Introduction Environmental Conflict In The Asia-Pacific, Journal Of Asia Pacific Viewpoint, Num:45, pp:1-11.
  • • Kahraman, N. ve Türkay, O., (2004). Turizm ve Çevre. Detay Yayıncılık, Ankara.
  • • Keleş, R. ve Hamamcı, C., (2005). Çevre Politikası. Beşinci Baskı. İmge Kitabevi, Ankara.
  • • Kırgız, A.C., (2014). Organik Gıda Sertifikasyonlarının ve Etiketlemelerinin Türkiye Gıda Sektörü İşletmelerinin İtibarı Üzerindeki Etkisi, (erişim adresi: http://sosyalbe.nku.edu.tr), (erişim tarihi: 18.06.2015).
  • • Kızılaslan, H. ve Olgun, A., (2012). Türkiye’de Organik Tarım ve Organik Tarıma Verilen Desteklemeler, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, Cilt:29, Sayı:1, ss:1-12.
  • • Kocataş, A., (2003). Ekoloji ve Çevre Biyolojisi, Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Yayını, İzmir, 51:564.
  • • Korkmaz, M. ve Tolunay, A., (2002). Kırsal Kalkınma Aracı Olarak Ekoturizm, First Tourism Congress of Mediterrenean Countries, Akdeniz University School of Tourism &Hotel Management, 17-21 ss:429-443
  • • Köse, B. ve Odabaşı, F., (2005). Bağcılıkta Organik Tarım, OMÜ Ziraat Fakültesi dergisi, Cilt:20, Sayı:3, ss:96-104.
  • • Kuter, N. ve Ünal, H.E., (2009). Sürdürülebilirlik Kapsamında Ekoturizmin Çevresel, Ekonomik ve Sosyo-Kültürel Etkileri, Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi, Cilt:9, S:2, ss:146-156.
  • • Lampkin, N., Foster, C., and Padel, S., (1999). The policy and regulatory environment for organic farming in Europe: Country Reports.
  • • Leung, Y,F., Marion, J.L., and Farrell, T.A., (2001). The role of recreation ecology in sustainable tourism and ecotourism. Tourism, recreation and sustainability: Linking culture and the environment, 21-39. (erişim adresi: https://books.google.com.tr/boks), (erişim tarihi: 19.07.2015).
  • • Merdan, K. ve Kaya, V., (2013). Türkiye’deki Organik Tarımın Ekonomik Analizi, Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, Cilt:17, Sayı:3, ss:239-252.
  • • Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, (erişim adresi: http://mugla.tarim.gov.tr), (erişim tarihi: 18.08.2016).
  • • Özkul, E., Albayrak, A. İpar, M.S. ve Demirer, D., (2013). Ekolojik köy projesinin yerel değerlerin pazarlanması kapsamında değerlendirilmesi: Örnek olay çalışması, 18. Ulusal Pazarlama Kongresi Bildiri Kitabı, 19-22 Haziran 2013, (ss:181-193), Kars: Sarıkamış.
  • • Sharpley, R., (2006). Ecotourism: A Consumption Perspective, Journal of Ecotourism, Vol:5, Num:1, pp:7-22.
  • • Strong-Cvetich, N.J. and Scorse, J., (2007). Ecotourism in post-conflict: A new tool for reconciliation. Monterey, CA, Monterey Institute of International Studies. MPA Candidate, 1-17.
  • • Taş, S., (2012). Trabzon Ve Ekoturizm: Yerli Ziyaretçilerin Yöreyi Değerlendirmesine Yönelik Bir Araştırma. Yükseklisans tezi. Balıkesir: Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü
  • • Tetik, N., (2012). Turist Rehberlerinin Ekoturizm Alanındaki Yeterlilikleri: Doğu Karadeniz Örneği. Doktora Tezi. Balıkesir: Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü
  • • Turoğlu, H. ve Özdemir, H., (2005). Bartın İlinin Ekoturizm Potansiyelinin Belirlenmesi, Doğu Coğrafya Dergisi, Cilt:10, Sayı:13, ss:97-116.
  • • Uşak, M., (2006). Çevre Bilimi, Aydoğdu, M., Gezer, K. (Editörler). Anı Yayıncılık, Ankara 2006.
  • • Uzun, N. ve Sağlam, N., (2005). Sosyo-Ekonomik Durumun Çevre Bilinci ve Çevrenin Akademik Başarı Üzerindeki Etkisi, Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, Cilt:29, ss:194–200.
  • • Weaver, D.B., (1999). Magnitude of Ecotourism in Costa Rica and Kenya, Annals of Tourism Research. Griffith University, Australia, Vol:26, Num:4, pp:793-801.
  • • Welford, R. and Ytterhus, B., (1998). Conditions for the Transformation of Eco-Tourism into Sustainable Tourism, European Environment, Vol:8, pp:193-201.
  • • Yıldız, Z. ve Kalağan, G., (2008). Alternatif Turizm Kavramı ve Çevresel Etkileri, Yerel Siyaset Dergisi, Sayı:35, ss:43-45.
There are 47 citations in total.

Details

Journal Section Articles
Authors

Selma Atabey

Arzu Gürdoğan

İbrahim Yokaş

Publication Date October 13, 2016
Published in Issue Year 2016 Volume: 11 Issue: 4

Cite

APA Atabey, S., Gürdoğan, A., & Yokaş, İ. (2016). ORGANİK TARIM TABANLI EKO-TURİZM UYGULAMALARININ DEĞERLENDİRİLMESİ: ÇANDIR KÖYÜ ÖRNEĞİ. Social Sciences, 11(4), 270-287.
AMA Atabey S, Gürdoğan A, Yokaş İ. ORGANİK TARIM TABANLI EKO-TURİZM UYGULAMALARININ DEĞERLENDİRİLMESİ: ÇANDIR KÖYÜ ÖRNEĞİ. Social Sciences. October 2016;11(4):270-287.
Chicago Atabey, Selma, Arzu Gürdoğan, and İbrahim Yokaş. “ORGANİK TARIM TABANLI EKO-TURİZM UYGULAMALARININ DEĞERLENDİRİLMESİ: ÇANDIR KÖYÜ ÖRNEĞİ”. Social Sciences 11, no. 4 (October 2016): 270-87.
EndNote Atabey S, Gürdoğan A, Yokaş İ (October 1, 2016) ORGANİK TARIM TABANLI EKO-TURİZM UYGULAMALARININ DEĞERLENDİRİLMESİ: ÇANDIR KÖYÜ ÖRNEĞİ. Social Sciences 11 4 270–287.
IEEE S. Atabey, A. Gürdoğan, and İ. Yokaş, “ORGANİK TARIM TABANLI EKO-TURİZM UYGULAMALARININ DEĞERLENDİRİLMESİ: ÇANDIR KÖYÜ ÖRNEĞİ”, Social Sciences, vol. 11, no. 4, pp. 270–287, 2016.
ISNAD Atabey, Selma et al. “ORGANİK TARIM TABANLI EKO-TURİZM UYGULAMALARININ DEĞERLENDİRİLMESİ: ÇANDIR KÖYÜ ÖRNEĞİ”. Social Sciences 11/4 (October 2016), 270-287.
JAMA Atabey S, Gürdoğan A, Yokaş İ. ORGANİK TARIM TABANLI EKO-TURİZM UYGULAMALARININ DEĞERLENDİRİLMESİ: ÇANDIR KÖYÜ ÖRNEĞİ. Social Sciences. 2016;11:270–287.
MLA Atabey, Selma et al. “ORGANİK TARIM TABANLI EKO-TURİZM UYGULAMALARININ DEĞERLENDİRİLMESİ: ÇANDIR KÖYÜ ÖRNEĞİ”. Social Sciences, vol. 11, no. 4, 2016, pp. 270-87.
Vancouver Atabey S, Gürdoğan A, Yokaş İ. ORGANİK TARIM TABANLI EKO-TURİZM UYGULAMALARININ DEĞERLENDİRİLMESİ: ÇANDIR KÖYÜ ÖRNEĞİ. Social Sciences. 2016;11(4):270-87.