Bu araştırma Kahramanmaraş yöresine özgü parmak peynirlerinde Staphylococcus bakterisi incelemesi ve bu bakterilerin virülans faktörleri ve antibiyotik dirençlilik özelliklerinin tespiti amacıyla yapılmıştır. Araştırma kapsamında 30 farklı parmak peynir numunesi incelenmiştir. Bu numunelerden izole edilen 14 suşun tamamının KNS olduğu belirlenmiştir. Araştırma sonucu izole edilen 14 suşun araştırmada kullanılan antibiyotiklerden Nitrofurantoin’e %100; Gentamicin ve Streptomycin’e %92,8; Amoxillin, Chlaromphenicol, Erythromycin ve Tetracycline’e %85,7; Novobiocin’e %71,4; Cephalothin ve Clindomycin’e %64,2; Ampicillin’e %57,1 oranında duyarlılık gösterdiği tespit edilmiştir.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Subjects | Structural Biology |
Journal Section | RESEARCH ARTICLES |
Authors | |
Publication Date | December 15, 2020 |
Submission Date | September 14, 2020 |
Acceptance Date | October 18, 2020 |
Published in Issue | Year 2020 Volume: 3 Issue: 2 |
*This journal is an international refereed journal
*Our journal does not charge any article processing fees over publication process.
* This journal is online publishes 5 issues per year (January, March, June, September, December)
*This journal published in Turkish and English as open access.
* This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.