BibTex RIS Kaynak Göster

SOME PHYSICAL AND CHEMICAL PROPERTIES OF TEA GROWN SOILS IN RİZE AND ARTVİN PROVINCES

Yıl 2010, Cilt: 25 Sayı: 2, 94 - 99, 30.06.2010

Öz

In this study, it was aimed to show the soil productivity of tea growing areas which contain have some distinct features compared to the other areas. Therefore, 220 soil samples were taken and analyzed. Soils in the tea production areas of Rize and Artvin were clay-loamy and clay. In relation to soil reaction 90 % of the soils taken pH had values below the recommended values for tea production. These soils were found to be nonlime and contained high amounts of organic matter and available P and K.

RİZE A D ARTVİ PROVI CES

Yıl 2010, Cilt: 25 Sayı: 2, 94 - 99, 30.06.2010

Öz

Bu çalışmada, Türkiye genelinden birçok özellikleri ile ayrıcalık gösteren çay tarımı yapılan toprakların verimliliğinin ortaya konması amaçlanmıştır. Bu amaca uygun olarak 220 adet toprak örneği alınmış ve analizleri yapılmıştır. Araştırma sonuçlarına göre; Rize ve Artvin yöresi çay topraklarının genel olarak killi-tınlı ve killi bünyeli olduğu ve toprak reaksiyonu bakımından alınan örneklerin % 90’ının çay için ideal kabul edilen pH değerlerinin altında yer aldığı tespit edilmiştir. Çay topraklarının kireç içermediği, organik madde bakımından oldukça iyi durumda olduğu, yüksek oranda yarayışlı fosfor ve potasyum içerdiği belirlenmiştir

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil İngilizce
Bölüm Tarım Bilimleri (Agricultural Sciences) Eski Sayılar (Back Issues)
Yazarlar

Gülen Özyazıcı Bu kişi benim

Mehmet Özyazıcı Bu kişi benim

Osman Özdemir Bu kişi benim

Abdulkadir Sürücü Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 30 Haziran 2010
Yayımlandığı Sayı Yıl 2010 Cilt: 25 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Özyazıcı, G., Özyazıcı, M., Özdemir, O., Sürücü, A. (2010). SOME PHYSICAL AND CHEMICAL PROPERTIES OF TEA GROWN SOILS IN RİZE AND ARTVİN PROVINCES. Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi, 25(2), 94-99. https://doi.org/10.7161/anajas.2010.25.2.94-99
Online ISSN: 1308-8769