Bu çalışma 2000 ve 2001 yıllarında Samsun’da yüzlek-eğimli arazilerde yürütülmüştür. Araştırmada ICARDA’dan sağlanan 15 hat ve Samsun’dan toplanan 1 yerel populasyonu Kullanılmıştır. Her iki yılda da ekim işlemi kasım ayı başında,
ot hasadı mayıs ayının ikinci yarısında, tohum hasadı ise temmuz ayı başında yapılmıştır. Yeşil ot, kuru ot, ham protein, ham kül ve tohum verimi yönünden hatlar arasında istatistiksel önemlilikte farklılıklar belirlenmiştir. Denemeden elde edilen kuru ot verimi dekara 139.1-417.9 kg, ham protein verimi 17.92-50.35 kg, tohum verimi ise 52.6-112.9 kg arasında değişmiştir.
Vicia ervilia L. burçak kuru ot verimi ham protein verimi tohum verimi
Bu çalışma 2000 ve 2001 yıllarında Samsun’da yüzlek-eğimli arazilerde yürütülmüştür. Araştırmada ICARDA’dan sağlanan 15 hat ve Samsun’dan toplanan 1 yerel populasyonu kullanılmıştır. Her iki yılda da ekim işlemi kasım ayı başında, ot hasadı mayıs ayının ikinci yarısında, tohum hasadı ise temmuz ayı başında yapılmıştır. Yeşil ot, kuru ot, ham protein, ham kül ve tohum verimi yönünden hatlar arasında istatistiksel önemlilikte farklılıklar belirlenmiştir. Denemeden elde edilen kuru ot verimi dekara 139.1-417.9 kg, ham protein verimi 17.92-50.35 kg, tohum verimi ise 52.6-112.9 kg arasında değişmiştir
Vicia ervilia L. burçak kuru ot verimi ham protein verimi tohum verimi
Birincil Dil | TR |
---|---|
Bölüm | Tarım Bilimleri (Agricultural Sciences) Eski Sayılar (Back Issues) |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 25 Kasım 2006 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2006 Cilt: 21 Sayı: 3 |