Araştırmada içme suyu ve peyniraltı suyu kullanılarak karbonatlı ve karbonatsız soya sütü hazırlanmıştır. Hazırlanmış olan soya sütleri %5, 10, 15, 20, 25, 30 ve 35 oranlarında inek sütlerine ilave edilmiş ve duyusal yönden incelenmiştir. Araştırma sonuçlarına göre peynir altı suyu ve karbonat ilavesi örneklerin tadında bir iyileşmeye yol açmışken soya sütü oranının artışıyla birlikte toplam duyusal puanlarda düşüş meydana gelmiştir.
Araştırmada içme suyu ve peyniraltı suyu kullanılarak karbonatlı ve karbonatsız soya sütü hazırlanmıştır. Hazırlanmış olan soya sütleri %5, 10, 15, 20, 25, 30 ve 35 oranlarında inek sütlerine ilave edilmiş ve duyusal yönden incelenmiştir. Araştırma sonuçlarına göre peynir altı suyu ve karbonat ilavesi örneklerin tadında bir iyileşmeye yol açmışken soya sütü oranının artışıyla birlikte toplam duyusal puanlarda düşüş meydana gelmiştir
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Tarım Bilimleri (Agricultural Sciences) Eski Sayılar (Back Issues) |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Mart 2005 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2005 Cilt: 20 Sayı: 1 |