Anadolu Journal of Agricultural Sciences
Cover Image
Submit Article Send Reviewer Request Aim & Scope Author Guidelines Ethical Principles and Publication Policy Last Issue Archive Editorial Board Contact
...
Login
ISSN 1308-8750 | e-ISSN 1308-8769 | Period Tri-annual | Founded: 1986 | Publisher Ondokuz Mayıs University |


Anadolu Journal of Agricultural Sciences is a peer reviewed journal which publishes original papers of research performed in agricultural studies. The journal is a forum in which basic and practical methods and techniques are presented, revealing accessible and practicable novel findings. Publishing language is Turkish and English. The journal does not accept review articles. Anadolu Journal of Agricultural Sciences is published three times a year ( February, June and October) accepting both English and Turkish manuscript. The journal provides DOI number each manuscript accepted.


Anadolu Journal of Agricultural Sciences is index by:

 

DOAJ

AGRICOLA

CrossRef

ProQuest

 OJS

CAB Abstract

FAO AGRIS/CARIS

EBSCOhost

ULRICH’S Periodical Directory

NewJour

Cite Factor

Scientific Indexing Services

Open Academic Journals Index

Scilit

Directory of Research Journals Indexing

Cosmos

 ULAKBİM-TÜBİTAK 

Creative Commons Lisansı

Anadolu Journal of Agricultural Science is licensed (CC-BY-NC-ND) under Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License

Anadolu Journal of Agricultural Sciences

ISSN 1308-8750 | e-ISSN 1308-8769 | Period Tri-annual | Founded: 1986 | Publisher Ondokuz Mayıs University |
Cover Image


Anadolu Journal of Agricultural Sciences is a peer reviewed journal which publishes original papers of research performed in agricultural studies. The journal is a forum in which basic and practical methods and techniques are presented, revealing accessible and practicable novel findings. Publishing language is Turkish and English. The journal does not accept review articles. Anadolu Journal of Agricultural Sciences is published three times a year ( February, June and October) accepting both English and Turkish manuscript. The journal provides DOI number each manuscript accepted.


Anadolu Journal of Agricultural Sciences is index by:

 

DOAJ

AGRICOLA

CrossRef

ProQuest

 OJS

CAB Abstract

FAO AGRIS/CARIS

EBSCOhost

ULRICH’S Periodical Directory

NewJour

Cite Factor

Scientific Indexing Services

Open Academic Journals Index

Scilit

Directory of Research Journals Indexing

Cosmos

 ULAKBİM-TÜBİTAK 

Creative Commons Lisansı

Anadolu Journal of Agricultural Science is licensed (CC-BY-NC-ND) under Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License

Volume 35 - Issue 3 - Oct 14, 2020
  1. Effect of Bacillus subtilis and Aspergillus niger on the nutritional composition and the nutrient digestibility of pomegranate (Punica granatum L.) seed
    Pages 268 - 273
    Emrah GÜNGÖR, Aydın ALTOP, Güray ERENER
  2. Farklı NaCl konsantrasyonlarının bazı bezelye çeşit ve genotiplerinde bitki gelişimine etkisi
    Pages 274 - 284
    Özlem ÖNAL AŞCI, Hatice ZAMBİ
  3. Bazı Yerli ve Yabancı Zeytin Çeşitlerinin Meyve Kalite Özelliklerinin ve Soğuklama Gereksinimlerinin Saptanması
    Pages 285 - 291
    Kazım GÜNDEŞLİ, Ayzin KÜDEN
  4. Topraksız çilek yetiştiriciliğinde mikoriza ve yetiştirme ortamı hacminin bitki gelişimi üzerine etkileri
    Pages 292 - 300
    Nafiye ADAK, Eda Elif YAVUZLAR, Serra KARADAL, Burak DURMAZ
  5. Turnayemişi (Vaccinium macrocarpon Ait.) odun çeliklerinde köklenme ve kök gelişimi üzerine dışsal IBA uygulaması ile çelikteki yaprakların etkisi
    Pages 301 - 308
    Hüseyin ÇELİK, Fadime ŞENYAŞA
  6. Bazı entomopatojen nematod türlerinin zeytin fidantırtılı Palpita unionalis Hübner (Lepidoptera: Pyralidae)’e karşı virülensliğinin araştırılması
    Pages 309 - 315
    Hürkan ATAŞ, Çiğdem GÖZEL, Uğur GÖZEL
  7. Türkiye’de Palomena prasina (Hemiptera: Pentatomidae)’da Megaselia scalaris (Diptera: Phoridae)’in İlk Kaydı
    Pages 316 - 318
    İsmail Oğuz ÖZDEMİR, Celal TUNCER
  8. Kivide Aşı Başarısı ve Fidan Gelişim Performansı Üzerine Anaç ve Çeşitlerin Etkisinin Belirlenmesi
    Pages 319 - 329
    Ahmet ÖZTÜRK
  9. Effect of moisture content, particle size and pressure on some briquetting properties of hazelnut residues
    Pages 330 - 338
    Gürkan GÜRDİL, Bahadır DEMİREL
  10. Kırsal ve Kentsel Alanda Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin Kullanım Durumu: Ankara Örneği
    Pages 339 - 352
    Derya GÜL, Kursat DEMİRYUREK
  11. Döl kontrolü parsellerindeki yonca (Medicago sativa L.) Genotiplerinin Verim ve Kalite Özellikleri ile Genel Kombinasyon Yeteneklerinin Belirlenmesi
    Pages 353 - 360
    Sebahattin ALBAYRAK, Mehmet ÖTEN
  12. Mentha x piperita L. ve Mentha spicata L. türlerinde yapraktan uygulanan farklı organik gübrelerin tarımsal ve kalite özelliklerine etkisi
    Pages 361 - 373
    Mustafa CAN, Duran KATAR
  13. KURU ÜRYANİ ERİĞİNİN SORPSİYON İZOTERMLERİNİN MODELLENMESİ
    Pages 374 - 381
    Seçkin POLAT, Kami̇l SAÇILIK
  14. Genotip, verim˟özellik (GVÖ) kombinasyonunun biplot tekniği İle incelenmesi: birden çok özelliğe dayalı genotiplerin seleksiyonunda yeni bir yaklaşım
    Pages 382 - 395
    Enver KENDAL
  15. Farklı çevrelerde yetiştirilen yulaf genotiplerinin yağ ve yağ asidi kompozisyonunun belirlenmesi
    Pages 396 - 403
    Özge Doğanay ERBAŞ KÖSE, Hasan AKAY, Zeki MUT
  16. Monitoring poultry barns thermal problems using thermal cameras
    Pages 404 - 409
    Bilal CEMEK, Erdem KÜÇÜKTOPCU
  17. Bazı üzüm çeşitlerinde in vitro poliploidi uyarımı
    Pages 410 - 418
    Zeki KARA, Kevser YAZAR
  18. orta anadolu bölgesi aridisol topraklarının özellikleri ve arazi değerlendirmesi
    Pages 419 - 429
    Mert DEDEOĞLU, Hasan ÖZAYTEKİN, Levent BAŞAYİĞİT
  19. A research on determining the factors affecting organic tea production
    Pages 430 - 437
    İ̇lkay ABACI, Elif KESKİN, Kursat DEMİRYUREK
  20. Bazı Çeltik Çeşitlerinin Fiziksel, Kimyasal ve Pişme Özelliklerinin Belirlenmesi
    Pages 438 - 445
    Hasan AKAY
  21. Kuraklık stresi altındaki buğdayda eksojen Glisin Betain’in fizyolojik ve biyokimyasal etkileri
    Pages 446 - 455
    Okan ACAR, Müge TEKER, Eda GÜNAY, Gamze BALTACIER
  22. Farklı Sulama Suyu Tuzluluğunun Frenk Soğanı (Allium schoenoprasum) Bitkisinin Yaprak Mineral İçeriği Üzerine Etkisi ve Tepki Yüzey Metodolojisi ile Modellenmesi
    Pages 456 - 468
    Mehmet KİREMİT, Hakan ARSLAN
  23. Assessments of the productivity and profitability of diverse crops and cropping systems as influenced by conservation agriculture practices under a semi-arid rainfed environment of western India
    Pages 469 - 482
    Lal Prasad AMGAIN
  24. Samsun ilinde biber alanlarında enfeksiyon oluşturan Potato virus Y -patotiplerinin belirlenmesi ve moleküler karakterizasyonu
    Pages 483 - 495
    İlyas DELİGÖZ, Miray SOKMEN
  25. Büyükbaş Hayvancılık İşletmelerinde Çayır Otu Silajının Benimsenmeme Nedenleri: Doğu Karadeniz Bölgesi, Türkiye
    Pages 496 - 504
    İ̇smet BOZ, Osman KILIÇ
  26. Farklı ana materyal üzerinde oluşmuş toprakların fiziko-kimyasal ve besin elementi içeriklerinin enterpolasyon yöntemle değerlendirilmesi
    Pages 505 - 516
    Hüseyin ŞENOL, Pelin ALABOZ, Orhan DENGİZ
  27. Şeker pancarı tohumlarında depolama koşullarının ve süresinin çimlenme üzerine etkileri
    Pages 517 - 525
    Songül GÜREL
  28. Antalya ilinde yetiştirilen bazı pikan cevizi [Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch] çeşitlerinin antioksidan özellikleri
    Pages 526 - 533
    Demet YILDIZ TURGUT, Mehmet ÖZDEMİR, Tuba SEÇMEN, Orçun ÇINAR
Indexes and Platforms