Peyniraltı suyundan kefir mayası ile fermentasyonu sonucu içecek elde edilmesinde, kalite güvencesi açısından, pH kontrolu kritik rol oynar. Bu içeceğin reolojik ve duyusal özelliklerini geliştirmek için, biyoproses ortamına süt ve üzüm suyu eklenir. Deneysel işlemler kefir mayasının kontaminasyona dirençli olduğunu göstermektedir. Kendinden Ayarlamalı Oransal-İntegral-Türevsel Kontrol biyoprosese uygulanmıştır. Simülasyon sonuçları kontrol edicinin pH’ ı başlangıç değerinden set değerine getirdiğini göstermiştir. Bu yaklaşımın pratik içecek üretiminde aynı sonuçları, kendinden ayarlama ve her koşulda kullanılabilirlik özellikleri nedeni ile, elde etmesi beklenmektedir
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Review Articles |
Authors | |
Publication Date | June 1, 2011 |
Submission Date | March 1, 2015 |
Published in Issue | Year 2011 Volume: 1 Issue: 1 |