Book Review
BibTex RIS Cite

Remzi Kılıç, Osmanlı Yönetiminde Irak ve Suriye [Tarihî Coğrafyası - XIX. Yüzyılda İdarî Yapısı], İdeal Kültür Yayınları, İstanbul 2011

Year 2023, , 249 - 251, 30.03.2023
https://doi.org/10.21021/osmed.1222822

Abstract

İnsanlık tarihi boyunca yaşanan ve kayıt altına alınan pek çok olgu bugün Ortadoğu ve civarı diye tesmiye edilen coğrafyada gerçekleşmiştir. Bugünkü Mısır’dan Filistin’e, Arabistan’dan Basra Körfezi’ne, oradan da Mezopotamya (Irak ve Suriye başta olmak üzere) üzerinden Anadolu’ya kadar uzanan bu verimli topraklar, insanlığın ilk yerleşim yerlerindendir.
Genel olarak Ortadoğu; yerleşik medeniyetlerin kurulduğu, hayvancılığın başladığı, tarımın öne çıktığı, astronomik hesaplar ve sulama kanalları ile sistemleştiği, ilk devletlerin ve savaşçı imparatorlukların kurulduğu, yazının icat edilip kullanıldığı, ilk kanunların yazıldığı, ilk antlaşmaların imzalandığı, ticaretin ve ekonominin geliştiği, tek tanrılı dinlerin ortaya çıktığı ve ilk inanç yapılarının yükseldiği bir alan olmuştur.
Tanıtımı yapılan çalışmada; konular özlü bir şekilde ele alınmış, alanında konuyla ilgili temel kaynaklar kullanılarak zengin bir akademik literatürle hazırlanmış; Irak ve Suriye toprakları XIX. yüzyılın sonlarındaki idarî taksimatı göz önünde bulundurularak ‘Tarihî Coğrafya’ açısından akademik bir perspektiften incelenmiştir.

References

  • Kılıç, Remzi. (2011). Osmanlı Yönetiminde Irak ve Suriye (Tarihî Coğrafyası - XIX. Yüzyılda İdarî Yapısı), İstanbul: İdeal Kültür Yayınları.

Remzi Kılıç, Osmanlı Yönetiminde Irak ve Suriye [Tarihî Coğrafyası - XIX. Yüzyılda İdarî Yapısı], İdeal Kültür Yayınları, İstanbul 2011

Year 2023, , 249 - 251, 30.03.2023
https://doi.org/10.21021/osmed.1222822

Abstract

Important milestones in human history have taken place in the Middle East area. These fertile lands, stretching from today's Egypt to Palestine, from Arabia to the Persian Gulf, and from Anatolia via Mesopotamia (mainly Iraq and Syria), are among the first settlements of humanity.
The Middle East, in general, is the only place where settled civilizations were established, animal husbandry began, agriculture came to the fore, astronomical calculations were made and irrigation channels became systematic, the first states and warlike empires were established, writing was invented and used, the first laws were written, the first treaties were signed, trade and economy developed, It has been an area where godly religions emerged and the first belief structures were raised.
In this study, the subjects were handled concisely and prepared with profound academic literature using primary sources on the subject, considering the administrative division at the end of the XIX. century perspective which is light on Iraq and Syria were examined from an academic perspective in terms of 'Historical Geography'.

References

  • Kılıç, Remzi. (2011). Osmanlı Yönetiminde Irak ve Suriye (Tarihî Coğrafyası - XIX. Yüzyılda İdarî Yapısı), İstanbul: İdeal Kültür Yayınları.
There are 1 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Subjects History of The Social Sciences
Journal Section Book Review
Authors

Mehmet Deri 0000-0002-6377-8341

Publication Date March 30, 2023
Submission Date December 22, 2022
Acceptance Date January 30, 2023
Published in Issue Year 2023

Cite

Chicago Deri, Mehmet. “Remzi Kılıç, Osmanlı Yönetiminde Irak Ve Suriye [Tarihî Coğrafyası - XIX. Yüzyılda İdarî Yapısı], İdeal Kültür Yayınları, İstanbul 2011”. Osmanlı Medeniyeti Araştırmaları Dergisi, no. 16 (March 2023): 249-51. https://doi.org/10.21021/osmed.1222822.

İndeksler / Indexes

SCOPUS, TÜBİTAK/ULAKBİM TR DİZİN [SBVT]

INDEX COPERNİCUS [ICI], ISAM, SOBIAD, İdealOnline ve Scilit tarafından dizinlenmektedir.



by.png

Dergimizde yayımlanan makaleler, aksi belirtilmediği sürece, Creative Commons Atıf 4.0 Uluslararası (CC BY 4.0) ile lisanslanır. Dergiye yayımlanmak üzere metin yollayan tüm yazar ve çevirmenlerin, gönderdikleri metnin yegâne telif sahibi olmaları ya da gerekli izinleri almış olmaları beklenir. Dergiye metin yollayan yazar ve çevirmenler bu metinlerin CC BY 4.0 kapsamında lisanslanacağını, aksini sayı editörlerine en başında açıkça beyan etmedikleri müddetçe, peşinen kabul etmiş sayılırlar.