e-ISSN: 2458-9519
Founded: 2015
Publisher: Selim Hilmi ÖZKAN
Cover Image
 



The Journal of Ottoman Civilization Studies [JOCS], is a peer-reviewed and international journal that includes authentic studies in the field, that aim to contribute to the studies of Ottoman History and Ottoman Civilization.


The Journal of Ottoman Civilization Studies [JOCS], is published twice a year, in April and October [2015-2022.]. As of the year 2023, it has started to be published four times a year: March, June, September, and December. Our journal includes Turkish and English scientific articles. If it is seen as necessary, the special issue(s) are published as well. The journal also publishes a promotion of scientific translation and books.


The authors who submit their articles to the journal are assumed to agree to give their articles' copyrights to the journal. The publication rights of all the accepted publications belong to The Journal of Ottoman Civilization Studies [JOCS].


JOCS organizes or supports in-country or abroad academic conferences, symposiums, workshops, etc. It includes the full versions of the proclamations that are submitted in these studies, only if it is not published elsewhere.


NOW AVAILABLE - Online submission: Articles for publication in the Journal of Ottoman Civilization Studies can be submitted online through Editorial Manager, please click here.

Depending upon the peer assessments, the appraisal process of the journal is a maximum of 4 months for every article. 



2024 - Issue: 21

ANNOUNCEMENTS

About Article Acceptance

Our article quota for the 2024 September and December issues has been reached, and the incoming articles will be evaluated for 2025 after the referee reports.

Periods

Journal of Ottoman Civilization Studies is published 4 times a year, in March, June, September and December.



EVENTS

VII. ULUSLARARASI AHİLİK SEMPOZYUMU

Geçmişten Günümüze Esnaf ve Sanatkârlık

27-29 Eylül 2024, Kırşehir



Birinci Duyuru

Değerli Meslektaşlarımız,

27-29 Eylül 2024 tarihleri arasında T.C. Ticaret Bakanlığı’nın himayelerinde ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenleyeceğimiz VII. Uluslararası Ahilik Sempozyumu: Geçmişten Günümüze Esnaf ve Sanatkârlık konulu sempozyumu sizlere duyurmanın sevinci içindeyiz.

“Uluslararası Ahilik Sempozyumu” adı altında daha önce düzenlediklerimizin devamı olan bu sempozyum çerçevesinde, ahlak ve sanatı, İslam inancı ve Türk örf-ananeleri ile birleştirerek toplum hayatına bir nizam veren Ahilik teşkilâtı bağlamında geçmişten günümüze esnaf ve sanatkârlar konusu ele alınacaktır. Temelleri Ahi Evran tarafından Anadolu’da atılan Ahilik teşkilatının, kültürünün ve geleneğinin esnaf ve sanatkârlarımızın tarihinde şüphesiz önemli bir yeri vardır. Bu bakımdan sempozyumda tarihî süreç içinde Ahiliğin esnaf ve sanatkârlar tarihindeki yeri, esnaf ve sanatkârların yönetimi, bu yönetimde rol oynayan âmiller, muhtelif esnaf dalları, bu dalların oluşumu, bu dalları icra eden esnaf ve sanatkârların yetişme usulleri ve meslek sahibi olmaları gibi konular üzerinde durulacaktır.

Belirtilen hususlar çerçevesinde “VII. Uluslararası Ahilik Sempozyumu: Geçmişten Günümüze Esnaf ve Sanatkârlık”ı konu alan bu sempozyum, oturumlar ve paneller hâlinde gerçekleştirilecektir.

Sempozyuma sunulacak bildiriler, Sempozyum Seçici Kurulu tarafından değerlendirildikten sonra tema ve içeriklerine uygun olarak programda yer alacaktır.

Sempozyuma 50 bildirinin kabul edilmesi planlanmaktadır. Bildirilerin özgün, daha önce temas edilmemiş konularla ilgili ve bilim âleminde ilgi uyandıracak nitelikte olması tercih nedenidir. Sempozyumda yüksek bir seviyenin yakalanması amacıyla bildirilerin seçimi ve sayısıyla ilgili tasarruf yetkisi Seçici Kurul’a aittir.



Indexes

SCOPUS, TÜBİTAK/ULAKBİM TR DİZİN [SBVT]

INDEX COPERNİCUS [ICI], ISAM, SOBIAD and Scilit.



by.png

The articles published in our magazine, unless otherwise stated, are licensed under the Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0) license. All authors and translators who submit texts for publication in the journal are expected to be the sole copyright holders of the submitted text or to have obtained the necessary permissions. By submitting texts to the journal, authors and translators implicitly accept that these texts will be licensed under CC BY 4.0, unless explicitly stated otherwise to the editors at the outset.