Osmanlı Medeniyeti Araştırmaları Dergisi [OSMED], Osmanlı Tarihi ve Osmanlı Medeniyeti ile ilgili çalışmalara katkıda bulunmayı hedefleyen, alanında özgün araştırmalara yer veren hakemli ve uluslararası bir dergidir.
Osmanlı Medeniyeti Araştırmaları Dergisi [OSMED], 2023 yılı itibari ile Mart, Haziran, Eylül ve Aralık olmak üzere yılda dört defa yayınlanmaya başlamıştır. Dergimizde Türkçe ve İngilizce bilimsel makalelere yer verilir. Yıl içerisinde gerekli görüldüğü takdirde özel sayı(lar) da yayımlanmaktadır. Dergi, bilimsel çeviri ve kitapların tanıtımlarını da yayımlar.
Yazılarını dergiye gönderen yazarlar yazılarının telif haklarını dergimize vermeyi kabul etmiş sayılırlar. Kabul edilen yayınların tüm yayın hakları Osmanlı Medeniyeti Araştırmaları Dergisi [OSMED]’ne aittir.
OSMED, yurtiçi veya yurtdışında akademik konferans, sempozyum, çalıştay vb. düzenler veya bunlara destek olur. Bu tür çalışmalarda sunulan bildirilerin tam metinlerine başka yerde yayımlanmamış olması kaydıyla yer verir.
NOW AVAILABLE - Online submission: Articles for publication in Journal of Ottoman Civilization Studies can be submitted online through Editorial Manager, please click here.
Derginin makale değerlendirme süreci, hakem değerlendirmelerine bağlı olarak her bir makale için en fazla 4 aydır. Değerlendirme süreci biten makale yayım kurulunun değerlendirme raporu doğrultusunda ID numarasına göre konu bütünlüğü de dikkate alınarak yayım sırasına alınır.
Makale Kabulü Hakkında
2025 mart , haziran ve eylül sayıları için makale kotamız dolmuş olup gelen makaleler hakem raporları sonrası 2025 yılı aralık ve 2026 yılı için değerlendirilecektir.
[Duyuru Tarihi: 1 Ocak 2025]
Bir yazarın ikinci çalışması en az 6 sayı ve yayımdan bir yıl geçtikten sonra yayım sırasına alınacaktır.
Yayın Periyodu Hakkında
Osmanlı Medeniyeti Araştırmaları Dergisi [OSMED] 2023 yılı itibari ile Mart, Haziran, Eylül ve Aralık olmak üzere yılda dört defa yayınlanmaya başlamıştır.
“Vefatının 550'nci Yılı Münasebetiyle Ali Kuşçu Zeyrek Akademi Konuşmaları" programı,
Büyük İslâm-Türk bilgini Ali Kuşçu’nun mirasını ve bilimsel katkılarını yeniden hatırlatmak amacıyla 2024 yılı boyunca gerçekleştirilecek, Fatih Belediyesi Zeyrek Akademi ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi Bilim Tarihi Enstitüsü iş birliği iledüzenlenen bu etkinlikler, Ali Kuşçu'nun dil felsefesinden mantığa, doğa felsefesinden metafiziğe, matematikten astronomiye kadar geniş biryelpazede bıraktığı izleri ele alacak. İhsan Fazlıoğlu’nun yönlendiriciliğinde önde gelen akademisyenlerin katılımıyla,Kuşçu'nun felsefe-bilim birikimi derinlemesine irdelenecek.
“Nimetlerin en değerlisi bilgidir.” diyen Ali Kuşçu’nun felsefe-bilim mirası üzerine yapılacak bu derinlikli konuşmalara katılmak için ilgili herkesi davet ediyoruz.-
İndeksler / Indexes
SCOPUS, TÜBİTAK/ULAKBİM TR DİZİN [SBVT]
INDEX COPERNİCUS [ICI], ISAM, SOBIAD, İdealOnline ve Scilit tarafından dizinlenmektedir.
Dergimizde yayımlanan makaleler, aksi belirtilmediği sürece, Creative Commons Atıf 4.0 Uluslararası (CC BY 4.0) ile lisanslanır. Dergiye yayımlanmak üzere metin yollayan tüm yazar ve çevirmenlerin, gönderdikleri metnin yegâne telif sahibi olmaları ya da gerekli izinleri almış olmaları beklenir. Dergiye metin yollayan yazar ve çevirmenler bu metinlerin CC BY 4.0 kapsamında lisanslanacağını, aksini sayı editörlerine en başında açıkça beyan etmedikleri müddetçe, peşinen kabul etmiş sayılırlar.