Bir hastanenin diyet hizmeti, hastanede yatan hastaların sağlığının iyileştirilmesinde ve hastanenin itibarının arttırılmasında çok önemli bir rol oynamaktadır. Yüksek kaliteli bir diyet hizmeti sağlamak için dikkatli planlama, uygun düzen, sistematik menü planlaması ve yemek sunumları sırasında yeterli yardım ve denetim esastır. Diyetisyen veya yemek servisi yöneticisi, hastaların iyi hazırlanmış, dengeli ve estetik açıdan güzel bir beslenme almalarını sağlamaktan sorumludur. Diyet hizmetlerinden sorumlu kişi, yatan hasta ikramlarını, diyet danışmanlığını ve ticari ikram hizmetlerini denetler. Bununla birlikte, eğitim, öğretim ve araştırmadan da sorumludurlar.
A hospital's dietary service plays a crucial role in improving the health of hospitalized patients and enhancing the hospital's reputation. To ensure a high-quality dietary service, careful planning, proper layout, systematic menu planning, and sufficient assistance and supervision during meal offerings are essential. The dietician or food service manager is responsible for ensuring that patients receive a well-prepared, balanced diet in an aesthetically pleasing manner. The individual in charge of dietary services oversees inpatient catering, diet counselling, and commercial catering. Additionally, they are responsible for education, training, and research.
Primary Language | English |
---|---|
Subjects | Physical Medicine and Rehabilitation |
Journal Section | Letter to the Editor |
Authors | |
Early Pub Date | December 13, 2023 |
Publication Date | December 18, 2023 |
Submission Date | November 7, 2023 |
Acceptance Date | November 23, 2023 |
Published in Issue | Year 2023 Volume: 8 Issue: 4 |