BibTex RIS Cite

A GENERIC SYNTHESIS THEORY AND REALIZATION CONDITIONS FOR ELIN FILTERS

Year 2007, Volume: 13 Issue: 1, 47 - 56, 01.01.2007

Abstract

In this paper, a generic synthesis method of Externally Linear Internally Nonlinear (ELIN) filters is considered. Previously developed theories are summarized and the weak sides of these theories are discussed. Based on the state space synthesis method, an nth order filter synthesis method is developed for ELIN filters. This new theory does not only cover the previously proposed theories but also overcomes their problems. In this paper, static and dynamic constraints associated with these filters are discussed. Prerequisites, necessary conditions and satisfactory conditions are defined. The developed theory gives one to modify system equations of a filter that does not satisfy these conditions. For this process, differential type Class AB filters are preferred. The theory is applied to two examples to verify the validity of the proposed approach.

ELIN FİLTRELERİN GENEL SENTEZ TEORİSİ VE GERÇEKLENME ŞARTLARI

Year 2007, Volume: 13 Issue: 1, 47 - 56, 01.01.2007

Abstract

Bu makalede, Doğrusal Olmayan Elemanlarla Doğrusal Davranışlı (ELIN, Externally Linear Internally Nonlinear) filtrelerin genel sentezine ait bir yöntem ele alınmıştır. Daha önce geliştirilen teoriler özetlenmiş; bu teorilerin zayıf yönleri tartışılmıştır. Durum uzayı yöntemi esas alınarak ELIN filtreler için n. derece bir sentez yöntemi geliştirilmiştir. Bu yeni teori sadece önceki geliştirilen teorileri kapsamamakta, aynı zamanda onların sorunlarının da üstesinden gelmektedir. Bu makalede, bu filtrelerin statik ve dinamik şartları tartışılmıştır. Ön şartlar, gerek ve yeter şartlar tanımlanmıştır. Geliştirilen teori bu şartları sağlamayan sistem denklemlerinin modifiye edilmesine olanak tanımaktadır. Bu işlem için fark alıcı yapıda AB sınıfı filtreler tercih edilmiştir. Geliştirilen yaklaşımın geçerliliğini doğrulamak için, teori iki örnek üzerinde uygulanmıştır.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Authors

Remzi Arslanalp This is me

Abdullah Tahsin Tola This is me

Publication Date January 1, 2007
Published in Issue Year 2007 Volume: 13 Issue: 1

Cite

APA Arslanalp, R., & Tola, A. T. (2007). ELIN FİLTRELERİN GENEL SENTEZ TEORİSİ VE GERÇEKLENME ŞARTLARI. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, 13(1), 47-56.
AMA Arslanalp R, Tola AT. ELIN FİLTRELERİN GENEL SENTEZ TEORİSİ VE GERÇEKLENME ŞARTLARI. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. January 2007;13(1):47-56.
Chicago Arslanalp, Remzi, and Abdullah Tahsin Tola. “ELIN FİLTRELERİN GENEL SENTEZ TEORİSİ VE GERÇEKLENME ŞARTLARI”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 13, no. 1 (January 2007): 47-56.
EndNote Arslanalp R, Tola AT (January 1, 2007) ELIN FİLTRELERİN GENEL SENTEZ TEORİSİ VE GERÇEKLENME ŞARTLARI. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 13 1 47–56.
IEEE R. Arslanalp and A. T. Tola, “ELIN FİLTRELERİN GENEL SENTEZ TEORİSİ VE GERÇEKLENME ŞARTLARI”, Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, vol. 13, no. 1, pp. 47–56, 2007.
ISNAD Arslanalp, Remzi - Tola, Abdullah Tahsin. “ELIN FİLTRELERİN GENEL SENTEZ TEORİSİ VE GERÇEKLENME ŞARTLARI”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 13/1 (January2007), 47-56.
JAMA Arslanalp R, Tola AT. ELIN FİLTRELERİN GENEL SENTEZ TEORİSİ VE GERÇEKLENME ŞARTLARI. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2007;13:47–56.
MLA Arslanalp, Remzi and Abdullah Tahsin Tola. “ELIN FİLTRELERİN GENEL SENTEZ TEORİSİ VE GERÇEKLENME ŞARTLARI”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, vol. 13, no. 1, 2007, pp. 47-56.
Vancouver Arslanalp R, Tola AT. ELIN FİLTRELERİN GENEL SENTEZ TEORİSİ VE GERÇEKLENME ŞARTLARI. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2007;13(1):47-56.

ESCI_LOGO.png    image001.gif    image002.gif        image003.gif     image004.gif