ÜÇ BOYUTLU PARÇA BİLGİLERİ VE UNSUR TANIMA YAKLAŞIMLARI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA

Volume: 12 Number: 3 March 1, 2006
  • Adem Çiçek
  • Mahmut Gülesin
EN TR

ÜÇ BOYUTLU PARÇA BİLGİLERİ VE UNSUR TANIMA YAKLAŞIMLARI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA

Öz

BDT (Bilgisayar Destekli Tasarım) ve BDÜ'nün (Bilgisayar Destekli Üretim) entegrasyonu için herhangi bir BDT sisteminde tasarlanan parçaların üretim bilgilerinin çıkarılması gerekmektedir. Bu parçaların BDT veri tabanındaki üretim bilgileri çağdaş BDT/BDÜ uygulamalarında genellikle yetersiz kalmaktadır. Bundan dolayı, parçaları ve parçalar üzerindeki unsurları tanımlamak ve bu tanımlamaları BDT/BDÜ uygulamalarında kullanmak için bir çok çalışma yapılmıştır. Bu çalışmalar neticesinde çeşitli parça bilgileri ve unsur tanımlama yöntemleri geliştirilmiştir. Bu makale, parça bilgileri ve unsur tanıma konusunda yayınlanan yirmi iki çalışmanın içeriği taranarak hazırlanmıştır. Bu makalelerdeki algoritmalar parça ve unsur tanıma yöntemlerine göre sınıflandırılmıştır.

Anahtar Kelimeler

Details

Primary Language

Turkish

Subjects

-

Journal Section

-

Authors

Adem Çiçek This is me

Mahmut Gülesin This is me

Publication Date

March 1, 2006

Submission Date

January 23, 2015

Acceptance Date

-

Published in Issue

Year 2006 Volume: 12 Number: 3

APA
Çiçek, A., & Gülesin, M. (2006). ÜÇ BOYUTLU PARÇA BİLGİLERİ VE UNSUR TANIMA YAKLAŞIMLARI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, 12(3), 439-448. https://izlik.org/JA34MY23BU
AMA
1.Çiçek A, Gülesin M. ÜÇ BOYUTLU PARÇA BİLGİLERİ VE UNSUR TANIMA YAKLAŞIMLARI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2006;12(3):439-448. https://izlik.org/JA34MY23BU
Chicago
Çiçek, Adem, and Mahmut Gülesin. 2006. “ÜÇ BOYUTLU PARÇA BİLGİLERİ VE UNSUR TANIMA YAKLAŞIMLARI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 12 (3): 439-48. https://izlik.org/JA34MY23BU.
EndNote
Çiçek A, Gülesin M (March 1, 2006) ÜÇ BOYUTLU PARÇA BİLGİLERİ VE UNSUR TANIMA YAKLAŞIMLARI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 12 3 439–448.
IEEE
[1]A. Çiçek and M. Gülesin, “ÜÇ BOYUTLU PARÇA BİLGİLERİ VE UNSUR TANIMA YAKLAŞIMLARI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA”, Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, vol. 12, no. 3, pp. 439–448, Mar. 2006, [Online]. Available: https://izlik.org/JA34MY23BU
ISNAD
Çiçek, Adem - Gülesin, Mahmut. “ÜÇ BOYUTLU PARÇA BİLGİLERİ VE UNSUR TANIMA YAKLAŞIMLARI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 12/3 (March 1, 2006): 439-448. https://izlik.org/JA34MY23BU.
JAMA
1.Çiçek A, Gülesin M. ÜÇ BOYUTLU PARÇA BİLGİLERİ VE UNSUR TANIMA YAKLAŞIMLARI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2006;12:439–448.
MLA
Çiçek, Adem, and Mahmut Gülesin. “ÜÇ BOYUTLU PARÇA BİLGİLERİ VE UNSUR TANIMA YAKLAŞIMLARI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, vol. 12, no. 3, Mar. 2006, pp. 439-48, https://izlik.org/JA34MY23BU.
Vancouver
1.Adem Çiçek, Mahmut Gülesin. ÜÇ BOYUTLU PARÇA BİLGİLERİ VE UNSUR TANIMA YAKLAŞIMLARI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi [Internet]. 2006 Mar. 1;12(3):439-48. Available from: https://izlik.org/JA34MY23BU