TR
EN
SIVI MEMBRANLARIN MEKANİZMASI VE UYGULAMA ALANLARI
Öz
Son yıllarda atıksuların arıtılmasının yanında, kaynakta atık maddeleri geri kazanma işlemleri üzerinde önemle durulmaya başlanmıştır. Özellikle batılı ülkelerde çevre koruma tedbirleri yoğunlaştırılarak ağır metalller gibi tehlikeli maddelerin geri kazanımında yarıgeçirgen membranların kullanılmasında önemli gelişmeler olmuştur. Ultrafiltrasyon, mikrofiltrasyon, elektrodiyaliz gibi polimerik membran sistemlerle birlikte sıvı membranlar ile de atıksu arıtımı gerçekleştirilmektedir. Aynı zamanda sıvı membranlar hidrometalurjide metal iyonlarının ayrılmasında da kullanılmaktadır. Sıvı membranlar biyoteknolojide, medikal alanlarda, gaz ayırma işlemlerinde kullanım alanlarına sahiptir.
Anahtar Kelimeler
Details
Primary Language
Turkish
Subjects
-
Journal Section
-
Publication Date
February 1, 2002
Submission Date
January 23, 2015
Acceptance Date
-
Published in Issue
Year 2002 Volume: 8 Number: 2
APA
Acar, F. N., & Malkoç, E. (2002). SIVI MEMBRANLARIN MEKANİZMASI VE UYGULAMA ALANLARI. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, 8(2), 255-263. https://izlik.org/JA84AH38ZG
AMA
1.Acar FN, Malkoç E. SIVI MEMBRANLARIN MEKANİZMASI VE UYGULAMA ALANLARI. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2002;8(2):255-263. https://izlik.org/JA84AH38ZG
Chicago
Acar, Filiz Nuran, and Emine Malkoç. 2002. “SIVI MEMBRANLARIN MEKANİZMASI VE UYGULAMA ALANLARI”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 8 (2): 255-63. https://izlik.org/JA84AH38ZG.
EndNote
Acar FN, Malkoç E (February 1, 2002) SIVI MEMBRANLARIN MEKANİZMASI VE UYGULAMA ALANLARI. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 8 2 255–263.
IEEE
[1]F. N. Acar and E. Malkoç, “SIVI MEMBRANLARIN MEKANİZMASI VE UYGULAMA ALANLARI”, Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, vol. 8, no. 2, pp. 255–263, Feb. 2002, [Online]. Available: https://izlik.org/JA84AH38ZG
ISNAD
Acar, Filiz Nuran - Malkoç, Emine. “SIVI MEMBRANLARIN MEKANİZMASI VE UYGULAMA ALANLARI”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 8/2 (February 1, 2002): 255-263. https://izlik.org/JA84AH38ZG.
JAMA
1.Acar FN, Malkoç E. SIVI MEMBRANLARIN MEKANİZMASI VE UYGULAMA ALANLARI. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2002;8:255–263.
MLA
Acar, Filiz Nuran, and Emine Malkoç. “SIVI MEMBRANLARIN MEKANİZMASI VE UYGULAMA ALANLARI”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, vol. 8, no. 2, Feb. 2002, pp. 255-63, https://izlik.org/JA84AH38ZG.
Vancouver
1.Filiz Nuran Acar, Emine Malkoç. SIVI MEMBRANLARIN MEKANİZMASI VE UYGULAMA ALANLARI. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi [Internet]. 2002 Feb. 1;8(2):255-63. Available from: https://izlik.org/JA84AH38ZG