BibTex RIS Cite

HIGH HYDROSTATIC PRESSURE SYSTEMS USE IN FOOD INDUSTRY

Year 2006, Volume: 12 Issue: 2, 225 - 231, 01.02.2006

Abstract

Food preservation is a continuous fight against microorganisms spoiling the food or making it unsafe. The last decade, non-thermal inactivation techniques have been a major research issue, driven by an increased consumer demand for nutritious, fresh like food products with a high organoleptical quality and an acceptable shelf life. Investigated inactivation technologies are ionisation radiation, high hydrostatic pressure (HHP), pulsed electrical fields, high pressure homogenisation, UV decontamination, etc. Most research has focussed on HHP and is therefore discussed in detail here.

GIDA ENDÜSTRİSİNDE KULLANILAN YÜKSEK HİDROSTATİK BASINÇ SİSTEMLERİ

Year 2006, Volume: 12 Issue: 2, 225 - 231, 01.02.2006

Abstract

Gıda muhafazası, gıda maddelerinin mikrobiyal bozulmalara karşı korunması veya gıda güvenliğini tehdit edici unsurlara karşı korunması için yapılan sürekli bir mücadeledir. Daha besleyici, yüksek duyusal kalitede daha taze gıda ürünlerine artan müşteri talebinin karşılanması ve kabul edilebilir bir raf ömrü elde edebilmek için yapılan çalışmalar, son on yıllık dönemde, özellikle ısıl işlem içermeyen (non-thermal) inaktivasyon teknikleri üzerine yoğunlaşmıştır. Yapılan çalışmalarda; iyonize radyasyon, yüksek hidrostatik basınç (YHB), vurgulu elektrik alanı, yüksek basınç homejenizasyonu, UV ışınlama vb. inaktivasyon teknikleri incelenmektedir. Araştırmaların çoğu, YHB sistemleri ve uygulamaları üzerine yoğunlaşmış olup, bu makalede YHB sistemlerinin detaylı bir incelemesi yapılmıştır.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Research Article
Authors

Yahya Tülek This is me

Gökçe Filizay This is me

Publication Date February 1, 2006
Published in Issue Year 2006 Volume: 12 Issue: 2

Cite

APA Tülek, Y. ., & Filizay, G. . (2006). GIDA ENDÜSTRİSİNDE KULLANILAN YÜKSEK HİDROSTATİK BASINÇ SİSTEMLERİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, 12(2), 225-231.
AMA Tülek Y, Filizay G. GIDA ENDÜSTRİSİNDE KULLANILAN YÜKSEK HİDROSTATİK BASINÇ SİSTEMLERİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. February 2006;12(2):225-231.
Chicago Tülek, Yahya, and Gökçe Filizay. “GIDA ENDÜSTRİSİNDE KULLANILAN YÜKSEK HİDROSTATİK BASINÇ SİSTEMLERİ”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 12, no. 2 (February 2006): 225-31.
EndNote Tülek Y, Filizay G (February 1, 2006) GIDA ENDÜSTRİSİNDE KULLANILAN YÜKSEK HİDROSTATİK BASINÇ SİSTEMLERİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 12 2 225–231.
IEEE Y. . Tülek and G. . Filizay, “GIDA ENDÜSTRİSİNDE KULLANILAN YÜKSEK HİDROSTATİK BASINÇ SİSTEMLERİ”, Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, vol. 12, no. 2, pp. 225–231, 2006.
ISNAD Tülek, Yahya - Filizay, Gökçe. “GIDA ENDÜSTRİSİNDE KULLANILAN YÜKSEK HİDROSTATİK BASINÇ SİSTEMLERİ”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 12/2 (February 2006), 225-231.
JAMA Tülek Y, Filizay G. GIDA ENDÜSTRİSİNDE KULLANILAN YÜKSEK HİDROSTATİK BASINÇ SİSTEMLERİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2006;12:225–231.
MLA Tülek, Yahya and Gökçe Filizay. “GIDA ENDÜSTRİSİNDE KULLANILAN YÜKSEK HİDROSTATİK BASINÇ SİSTEMLERİ”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, vol. 12, no. 2, 2006, pp. 225-31.
Vancouver Tülek Y, Filizay G. GIDA ENDÜSTRİSİNDE KULLANILAN YÜKSEK HİDROSTATİK BASINÇ SİSTEMLERİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2006;12(2):225-31.

ESCI_LOGO.png    image001.gif    image002.gif        image003.gif     image004.gif