BibTex RIS Kaynak Göster

HIGH HYDROSTATIC PRESSURE SYSTEMS USE IN FOOD INDUSTRY

Yıl 2006, Cilt: 12 Sayı: 2, 225 - 231, 01.02.2006

Öz

Food preservation is a continuous fight against microorganisms spoiling the food or making it unsafe. The last decade, non-thermal inactivation techniques have been a major research issue, driven by an increased consumer demand for nutritious, fresh like food products with a high organoleptical quality and an acceptable shelf life. Investigated inactivation technologies are ionisation radiation, high hydrostatic pressure (HHP), pulsed electrical fields, high pressure homogenisation, UV decontamination, etc. Most research has focussed on HHP and is therefore discussed in detail here.

GIDA ENDÜSTRİSİNDE KULLANILAN YÜKSEK HİDROSTATİK BASINÇ SİSTEMLERİ

Yıl 2006, Cilt: 12 Sayı: 2, 225 - 231, 01.02.2006

Öz

Gıda muhafazası, gıda maddelerinin mikrobiyal bozulmalara karşı korunması veya gıda güvenliğini tehdit edici unsurlara karşı korunması için yapılan sürekli bir mücadeledir. Daha besleyici, yüksek duyusal kalitede daha taze gıda ürünlerine artan müşteri talebinin karşılanması ve kabul edilebilir bir raf ömrü elde edebilmek için yapılan çalışmalar, son on yıllık dönemde, özellikle ısıl işlem içermeyen (non-thermal) inaktivasyon teknikleri üzerine yoğunlaşmıştır. Yapılan çalışmalarda; iyonize radyasyon, yüksek hidrostatik basınç (YHB), vurgulu elektrik alanı, yüksek basınç homejenizasyonu, UV ışınlama vb. inaktivasyon teknikleri incelenmektedir. Araştırmaların çoğu, YHB sistemleri ve uygulamaları üzerine yoğunlaşmış olup, bu makalede YHB sistemlerinin detaylı bir incelemesi yapılmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makale
Yazarlar

Yahya Tülek Bu kişi benim

Gökçe Filizay Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 2006
Yayımlandığı Sayı Yıl 2006 Cilt: 12 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Tülek, Y. ., & Filizay, G. . (2006). GIDA ENDÜSTRİSİNDE KULLANILAN YÜKSEK HİDROSTATİK BASINÇ SİSTEMLERİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, 12(2), 225-231.
AMA Tülek Y, Filizay G. GIDA ENDÜSTRİSİNDE KULLANILAN YÜKSEK HİDROSTATİK BASINÇ SİSTEMLERİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. Şubat 2006;12(2):225-231.
Chicago Tülek, Yahya, ve Gökçe Filizay. “GIDA ENDÜSTRİSİNDE KULLANILAN YÜKSEK HİDROSTATİK BASINÇ SİSTEMLERİ”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 12, sy. 2 (Şubat 2006): 225-31.
EndNote Tülek Y, Filizay G (01 Şubat 2006) GIDA ENDÜSTRİSİNDE KULLANILAN YÜKSEK HİDROSTATİK BASINÇ SİSTEMLERİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 12 2 225–231.
IEEE Y. . Tülek ve G. . Filizay, “GIDA ENDÜSTRİSİNDE KULLANILAN YÜKSEK HİDROSTATİK BASINÇ SİSTEMLERİ”, Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, c. 12, sy. 2, ss. 225–231, 2006.
ISNAD Tülek, Yahya - Filizay, Gökçe. “GIDA ENDÜSTRİSİNDE KULLANILAN YÜKSEK HİDROSTATİK BASINÇ SİSTEMLERİ”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 12/2 (Şubat 2006), 225-231.
JAMA Tülek Y, Filizay G. GIDA ENDÜSTRİSİNDE KULLANILAN YÜKSEK HİDROSTATİK BASINÇ SİSTEMLERİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2006;12:225–231.
MLA Tülek, Yahya ve Gökçe Filizay. “GIDA ENDÜSTRİSİNDE KULLANILAN YÜKSEK HİDROSTATİK BASINÇ SİSTEMLERİ”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, c. 12, sy. 2, 2006, ss. 225-31.
Vancouver Tülek Y, Filizay G. GIDA ENDÜSTRİSİNDE KULLANILAN YÜKSEK HİDROSTATİK BASINÇ SİSTEMLERİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2006;12(2):225-31.





Creative Commons Lisansı
Bu dergi Creative Commons Al 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.