BibTex RIS Cite

COATING OF FOOD PRODUCTS : BATTER AND BREADING TECHNIQUES AND EQUIPMENTS

Year 2005, Volume: 11 Issue: 1, 85 - 94, 01.01.2005

Abstract

The coating process of food products with various mixtures prior to frying is a common application in kitchens whereas it still requires much investigation in technological area. In this study, batter and breading technology used in coating of foods is reviewed. The coating process was defined, and the function of predusting, battering and breading, the general composition of batter and breading mixtures and the functions of the ingradients were explained. In the coating application, the most important problem known as adhesion and the effects of it on the efficiency and cost were investigated. Batter and breading processing equipments used in the industry and the process lines were reviewed, and the problems, new designs and the latest patents relating them were discussed. New coating systems known as tumbling and fluidization were investigated and compared with other systems.

GIDA MADDELERİNİN KAPLANMASI : KAPLAMA YÖNTEM VE EKİPMANLARI

Year 2005, Volume: 11 Issue: 1, 85 - 94, 01.01.2005

Abstract

Gıda maddelerinin pişme öncesi çeşitli karışımlarla kaplanması işlemi mutfaklarda bilinen bir uygulama olmasına karşın, işlemin teknolojik düzeye taşınmasında halen çeşitli araştırmalara gereksinim duyulmaktadır. Bu derleme, yeni ve hızlı gelişmelerin gözlendiği bu teknolojinin bir değerlendirmesi olarak ele alınmıştır.Kaplama prosesinin tanımı, ön unlama, sıvı ve kuru kaplamanın fonksiyonları açıklanmış, karışımların genel kompozisyonları, bileşenler ve fonksiyonları ele alınmıştır. Tüm kaplama işlemlerinde maliyeti ve sistem verimliliğini etkileyen yapışma problemi ve yapışmayı etkileyen faktörler incelenmiştir. Kaplama işleminin endüstriyel düzeydeki gelişimi, basit sistemlerden modern sistemlere kadar ekipmanlar incelenmiş, işlem sorunları, yeni dizaynlar, uygulama önerileri ve son patentler araştırılmıştır. Son yıllarda araştırmaların yoğunlaştığı iki yeni kaplama sistemi, döner tambur ve akışkan yatak sistemleri incelenmiş, avantaj ve dezavantajları değerlendirilmiş ve modifikasyon gereklilikleri gösterilmiştir.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Research Article
Authors

Figen Kaymak Erten This is me

Publication Date January 1, 2005
Published in Issue Year 2005 Volume: 11 Issue: 1

Cite

APA Erten, F. K. . (2005). GIDA MADDELERİNİN KAPLANMASI : KAPLAMA YÖNTEM VE EKİPMANLARI. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, 11(1), 85-94.
AMA Erten FK. GIDA MADDELERİNİN KAPLANMASI : KAPLAMA YÖNTEM VE EKİPMANLARI. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. January 2005;11(1):85-94.
Chicago Erten, Figen Kaymak. “GIDA MADDELERİNİN KAPLANMASI : KAPLAMA YÖNTEM VE EKİPMANLARI”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 11, no. 1 (January 2005): 85-94.
EndNote Erten FK (January 1, 2005) GIDA MADDELERİNİN KAPLANMASI : KAPLAMA YÖNTEM VE EKİPMANLARI. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 11 1 85–94.
IEEE F. K. . Erten, “GIDA MADDELERİNİN KAPLANMASI : KAPLAMA YÖNTEM VE EKİPMANLARI”, Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, vol. 11, no. 1, pp. 85–94, 2005.
ISNAD Erten, Figen Kaymak. “GIDA MADDELERİNİN KAPLANMASI : KAPLAMA YÖNTEM VE EKİPMANLARI”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 11/1 (January 2005), 85-94.
JAMA Erten FK. GIDA MADDELERİNİN KAPLANMASI : KAPLAMA YÖNTEM VE EKİPMANLARI. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2005;11:85–94.
MLA Erten, Figen Kaymak. “GIDA MADDELERİNİN KAPLANMASI : KAPLAMA YÖNTEM VE EKİPMANLARI”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, vol. 11, no. 1, 2005, pp. 85-94.
Vancouver Erten FK. GIDA MADDELERİNİN KAPLANMASI : KAPLAMA YÖNTEM VE EKİPMANLARI. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2005;11(1):85-94.

ESCI_LOGO.png    image001.gif    image002.gif        image003.gif     image004.gif